Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Autostrada A1 w Polsce - dokąd

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rafi_1_2_3
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi_1_2_3 » 02.06.2014 09:43

jackuc napisał(a):A macie jakies info jak w Częstochowie się przedstawia sytuacja jadąc ze Stolycy ?

Przejeżdżam tam bardzo często. Nawet w godzinach szczytu raczej się jedzie.
Pozdrawiam
misiudg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiudg » 02.06.2014 09:44

Będę 10 Czerwca w Częstochowie to napiszę jak idzie praca.
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 02.06.2014 09:57

Super. Chciałem orientacyjnie się dowiedzieć, bo już dawno tamtędy nie jechałem czy są jakieś mega korasy czy raczej tylk utrudnienia
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 02.06.2014 10:57

jechałem drogą katowicką przez Częstochowę w obie strony w długi weekend majowy. Było całkiem, całkiem, lepiej niż w roku ubiegłym. Kuzyni mieszkający w Cz mówią, że da się jeździć.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 02.06.2014 10:59

jackuc napisał(a):A macie jakies info jak w Częstochowie się przedstawia sytuacja jadąc ze Stolycy ?

niedawno jechałem
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 02.06.2014 15:54

jackuc napisał(a):Super. Chciałem orientacyjnie się dowiedzieć, bo już dawno tamtędy nie jechałem czy są jakieś mega korasy czy raczej tylk utrudnienia

Z tego, co zauważyłem podczas kilku przejazdów, to jest nawet lepiej niż przed remontem!

A to dlatego, że zlikwidowane są wszystkie lewoskręty i ruch idzie albo prosto, albo w prawo, czyli bezkolizyjnie.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 02.06.2014 15:56

arb napisał(a):Przepraszam ja trochę offtopem pojadę, gdyż pojutrze muszę pilnie dojechać do Tomaszowa Mazowieckiego (dokładniej do miejscowości Ujazd) - jak obecnie wygląda sytuacja w okolicach węzłów Stryków, Łódź Północ?

Czy tak przejadę bez problemu?
http://i62.tinypic.com/2qd8j1w.png

Z tego kierunku to nigdy nie było większego problemu z przejazdem, a zwłaszcza w środku tygodnia. Duży problem jest jedynie w piątki po południu z kierunku wschodniego (dojazd od autostrady do ronda), ale nawet wtedy nie ma tragedii.
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 02.06.2014 18:34

Rafi_1_2_3 napisał(a):
dids76 napisał(a):
jacek73 napisał(a):a między tą stacją na Lotosie na A1 do granicy będzie jakaś jeszcze z LPG?

Jak na razie jest to ostatnia stacja przy A1.
Powstaje jeszcze MOP Mszana ze stacją BP, ale kiedy będzie otwarty to niestety nie wiem. Ktoś tu już pisał że najprawdopodobniej na wakacje.
Tu jest mapka z ubiegłego roku z MOP-ami Śląskiego odcinka A1. Według niej w Wieszowej MOP ma być otwarty do sierpnia 2014 a z tego co wiem już działa.
http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/ ... l?cookie=1

Witam
Czy ktoś z tubylców widzi jakieś postępy w budowie MOP Mszana. Czy coś w ogóle jest rozpoczęta budowa?
Pozdrawiam

http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... tcount=541
arb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arb » 02.06.2014 18:43

Raul73 napisał(a):
arb napisał(a):Przepraszam ja trochę offtopem pojadę, gdyż pojutrze muszę pilnie dojechać do Tomaszowa Mazowieckiego (dokładniej do miejscowości Ujazd) - jak obecnie wygląda sytuacja w okolicach węzłów Stryków, Łódź Północ?

Z tego kierunku to nigdy nie było większego problemu z przejazdem, a zwłaszcza w środku tygodnia. Duży problem jest jedynie w piątki po południu z kierunku wschodniego (dojazd od autostrady do ronda), ale nawet wtedy nie ma tragedii.

Dzięki Raul, już się bałem, że pytanie zniknie w gąszczu dyskusji o Częstochowie ;)
Michalm2012
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michalm2012 » 02.06.2014 20:42

arb napisał(a):
Raul73 napisał(a):

Dzięki Raul, już się bałem, że pytanie zniknie w gąszczu dyskusji o Częstochowie ;)

Zjedziesz z autostrady i jak wjedziesz do strykowa to w prawo na pierwszych światłach prosto do Brzezin(drogowskazu nie ma)
maarec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maarec » 02.06.2014 21:01

Sytuacja w Częstochowie zmienia się często - ze względu na zmiany organizacji na placu budowy - a w zasadzie 2 placach. Bo trwają dwie osobne inwestycje, są dwa nowe skrzyżowania ze światłami - tymczasowe - ale tam się korkuje. Przeważnie stoi się do 10 minut więc jest ok.

jeżeli dojedziesz tutaj - gdzie zaczynam wyznaczać trasę i zobaczysz przed sobą korek - to objedź go przez miasto wyznaczoną przeze mnie trasą co zajmie max 10 minut więcej niż płynny przejazd DK1.

http://goo.gl/maps/jTTs5

generalnie nie jest aktualnie źle, a będzie zdecydowanie lepiej już na jesień - prace idą zdecydowanie lepiej niż np w Tychach/Pszczynie, gdzie jeżdżę od lat i tam robota stoi - tak samo jak korki.
Jackar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jackar » 02.06.2014 21:10

misiudg napisał(a):
Wprowadzili wizy i dodatkowe opłaty dla jadących z tamtego kierunku :mrgreen: .

Ja znam nawet parę osób, którym wręczyłbymte wizy :mrgreen:
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 02.06.2014 23:07

jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 03.06.2014 05:40

maarec napisał(a):Sytuacja w Częstochowie zmienia się często - ze względu na zmiany organizacji na placu budowy - a w zasadzie 2 placach. Bo trwają dwie osobne inwestycje, są dwa nowe skrzyżowania ze światłami - tymczasowe - ale tam się korkuje. Przeważnie stoi się do 10 minut więc jest ok.

jeżeli dojedziesz tutaj - gdzie zaczynam wyznaczać trasę i zobaczysz przed sobą korek - to objedź go przez miasto wyznaczoną przeze mnie trasą co zajmie max 10 minut więcej niż płynny przejazd DK1.

http://goo.gl/maps/jTTs5

generalnie nie jest aktualnie źle, a będzie zdecydowanie lepiej już na jesień - prace idą zdecydowanie lepiej niż np w Tychach/Pszczynie, gdzie jeżdżę od lat i tam robota stoi - tak samo jak korki.

Dzięki wielkie :D
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 03.06.2014 12:31

maarec napisał(a):generalnie nie jest aktualnie źle, a będzie zdecydowanie lepiej już na jesień - prace idą zdecydowanie lepiej niż np w Tychach/Pszczynie, gdzie jeżdżę od lat i tam robota stoi - tak samo jak korki.

Małe sprostowanie. W Pszczynie już od dawna nie ma korków na DK 1. Pozdrawiam i szerokiej drogi :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Autostrada A1 w Polsce - dokąd - strona 87
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone