Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Autostrada A1 w Polsce - dokąd

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 24.05.2014 16:30

Wtedy już nie będzie przez co...

Ten most to taka operacja plastyczna na gębie.
Niby zrobiona, ale coś poszło nie tak.
Powieka zwisa, brew przeciągnięta, tu i ówdzie plaster i blizna.
Niby się żyje, ale niesmak po zabiegu pozostaje.
Zobaczcie sobie, jak MA 532 po tych zabiegach wygląda. :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 24.05.2014 16:33

FUX napisał(a):Wtedy już nie będzie przez co...

Ja pytam o czas przed oczywistym zawaleniem :) Czytałem, że są tacy co nie będą jeździli tym mostem :)
maniusc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniusc » 24.05.2014 17:04

piamir napisał(a):
maniusc napisał(a):
piamir napisał(a):
maniusc napisał(a):Droga ta miała być gotowa w 2010 r. :)

Polak zawsze znajdzie powód do narzekania. Cieszmy się, że jest otwarty i korzystajmy. Pozdrawiam :papa:

NAJWYRAŹNIEJ SŁABSI NIE ROZUMIEJĄ... :)
NIE do NARZEKAM! CIESZĘ SIĘ, ale STWIERDZAM FAKTY!,
Na marginesie... z CZEGO TUS SIĘ CIESZYĆ, że MOST nad METROWĄ RZECZKĄ BUDUJE SIĘ u NAS 4 lata, a w CRO...... :)

Widzę, że masz problem z obsługą klawiatury. A fakt jest taki, że od wczoraj most jest czynny. I nie bardzo rozumiem po co to wypominanie kiedy to miało być gotowe. Co do Chorwacji, to nie wszystko tam jest tak szybko budowane, choćby most na Peljesac. Tam też są bankructwa, korupcja i opóźnienia. Tylko my Polacy jesteśmy wieczne z czegoś niezadowoleni. Więcej optymizmu życzę.

osobiste wycieczki ... jak wiesz o czym ja piszę? ...świadczą o słabości!
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 24.05.2014 17:51

maniusc napisał(a):
piamir napisał(a):
maniusc napisał(a):
piamir napisał(a):
maniusc napisał(a):Droga ta miała być gotowa w 2010 r. :)

Polak zawsze znajdzie powód do narzekania. Cieszmy się, że jest otwarty i korzystajmy. Pozdrawiam :papa:

NAJWYRAŹNIEJ SŁABSI NIE ROZUMIEJĄ... :)
NIE do NARZEKAM! CIESZĘ SIĘ, ale STWIERDZAM FAKTY!,
Na marginesie... z CZEGO TUS SIĘ CIESZYĆ, że MOST nad METROWĄ RZECZKĄ BUDUJE SIĘ u NAS 4 lata, a w CRO...... :)

Widzę, że masz problem z obsługą klawiatury. A fakt jest taki, że od wczoraj most jest czynny. I nie bardzo rozumiem po co to wypominanie kiedy to miało być gotowe. Co do Chorwacji, to nie wszystko tam jest tak szybko budowane, choćby most na Peljesac. Tam też są bankructwa, korupcja i opóźnienia. Tylko my Polacy jesteśmy wieczne z czegoś niezadowoleni. Więcej optymizmu życzę.

osobiste wycieczki ... jak wiesz o czym ja piszę? ...świadczą o słabości!

Według Ciebie tekst typu "słabsi nie rozumieją" nie jest osobistą wycieczką. Żałosne myślenie. Spróbuj merytorycznie odnieść się do tematu wątku.
KrisM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisM » 24.05.2014 18:09

ee
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 24.05.2014 18:20

KrisM napisał(a):ee

Nie twierdzę, że Polska jest zieloną wyspą, ale staram się dostrzegać wokoło siebie pozytywne aspekty naszej rzeczywistości. I takim pozytywem było otwarcie mostu w Mszanie. Nie ma co oglądać się wstecz, tylko trzeba iść do przodu. Pozdrawiam
KrisM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisM » 24.05.2014 18:37

ee , ale jest cisza wyborcza i Ci więcej na ten temat dzisiaj nie odpowiem;-) skoro lajkowac nie można to i pewnie dyskutować na wrażliwe tematy również :papa:
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 24.05.2014 18:48

KrisM napisał(a):ee , ale jest cisza wyborcza i Ci więcej na ten temat dzisiaj nie odpowiem;-) skoro lajkowac nie można to i pewnie dyskutować na wrażliwe tematy również :papa:

Jestem do dyspozycji.
maniusc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniusc » 24.05.2014 18:54

Merytorycznie? oki!
Fakty są takie: 4 lata opóźnienia, w budowie mostu nad "gigantyczną" kałużą!
To nie ma prawa się obronić!
... i nie zmienia to faktu, że się PODOBNIE JAK TY cieszę! ... ale ze względu na "ciszę" nie ma co w ten temat brnąć!
Pozdrawiam Mirku! :) nie unośmy się! :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 24.05.2014 18:58

piamir napisał(a):
KrisM napisał(a):ee , ale jest cisza wyborcza i Ci więcej na ten temat dzisiaj nie odpowiem;-) skoro lajkowac nie można to i pewnie dyskutować na wrażliwe tematy również :papa:

Jestem do dyspozycji.

Tylko po co? :) Dla pewnych ludzi otwarcie Mszany zawsze będzie porażką a nie sukcesem 8)
Lepiej browara wypić co właśnie czynię. Živio. ;)
maniusc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniusc » 24.05.2014 18:59

Bocian napisał(a):
piamir napisał(a):

Jestem do dyspozycji.

Tylko po co? :) Dla pewnych ludzi otwarcie Mszany zawsze będzie porażką a nie sukcesem 8)
Lepiej browara wypić co właśnie czynię. Živio. ;)

...mnie ten "browar" też pasuje :)
maniusc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniusc » 24.05.2014 19:01

Widać, że filozofia:
Lepiej późno, niż wcale - jak powiedziała babcia, spóźniwszy się na pociąg :)
jest nieśmiertelna!
:)
mirasowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirasowski » 24.05.2014 19:23

Witam.
Pięknie, w końcu A1 , most w Mszanie otwarty. Za 18 dni trzeci wyjazd do Chorwacji i w końcu pojadę po dobrej drodze w Polsce i będę mógł powiedzieć obcokrajowcom za granicą że mamy dobre drogi. Mało ich ale są. Za wsze coś.
Pozdrawiam.
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 24.05.2014 19:32

maniusc napisał(a):Merytorycznie? oki!
Fakty są takie: 4 lata opóźnienia, w budowie mostu nad "gigantyczną" kałużą!
To nie ma prawa się obronić!
... i nie zmienia to faktu, że się PODOBNIE JAK TY cieszę! ... ale ze względu na "ciszę" nie ma co w ten temat brnąć!
Pozdrawiam Mirku! :) nie unośmy się! :)

Ja się nie unoszę, bo nie mam powodu. Więcej uśmiechu i optymizmu życzę na codzień. To tyle w temacie mostu. Pozdrawiam :papa:
Michalm2012
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michalm2012 » 24.05.2014 19:37

Ja to widzę tak:
Nie było stacji benzynowej - zmuśmy jadących do zjechania z autostrady to zatankują w Jastzębiu.
Jest stacja - most otwarty.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Autostrada A1 w Polsce - dokąd - strona 82
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone