Bocian napisał(a):Oki. Hvala. Moja Automapa pokazuje A1 do samej granicy
to cóż ty masz za wersję Automapy?? Ja też tak chcę...
Bocian napisał(a):I jeszcze mam pytanie, czy ktoś liczyła ile jest kilometrów jakby jechać z węzła Podwarpie przez Katowice, na A4 i później na A1 i do Świerklan, a ile jest z tego węzła jakby pojechać eską do Pyrzowic i tam na A1 i do Świerklan? Jak to porównanie wychodzi w kilometrach?
Torac napisał(a):Bocian napisał(a):Mam jeszcze pytanie, w którym miejscu się zjeżdża z A1 żeby do Chałupek, do przejścia dojechać?
A1 jedziesz do końca - wyjeżdżasz w Świerklanach na rondzie - pierwszy wyjazd masz na Żory , wyjeżdżasz "2" na Wodzisław (w zasadzie 3 bo 2 to Cię na jakąś wichurę wyprowadzi)
Cały czas prosto do Wodzisławia, w wodzisławiu na pierwszych (nowych) światłach albo:
a/prosto przez nowy wiadukt do ronda i w lewo - potem cały czas prosto i do Chałupek lub stara droga:
b/ na tych nowych światłach w lewo po 1km na rozwidleniu w prawo, przez wiadukt i na rondzie (McDonalds, Statoil (ostatnia rozsądna stacja w Polsce)) w lewo i prosto do Chałupek na granicę !
Wojteksw napisał(a):Torac napisał(a):Bocian napisał(a):Mam jeszcze pytanie, w którym miejscu się zjeżdża z A1 żeby do Chałupek, do przejścia dojechać?
A1 jedziesz do końca - wyjeżdżasz w Świerklanach na rondzie - pierwszy wyjazd masz na Żory , wyjeżdżasz "2" na Wodzisław (w zasadzie 3 bo 2 to Cię na jakąś wichurę wyprowadzi)
Cały czas prosto do Wodzisławia, w wodzisławiu na pierwszych (nowych) światłach albo:
a/prosto przez nowy wiadukt do ronda i w lewo - potem cały czas prosto i do Chałupek lub stara droga:
b/ na tych nowych światłach w lewo po 1km na rozwidleniu w prawo, przez wiadukt i na rondzie (McDonalds, Statoil (ostatnia rozsądna stacja w Polsce)) w lewo i prosto do Chałupek na granicę !
Mam jeszcze pytanie, czy wiadukt nad torami łączący drogę nr 932 ul. Markłowicka z drogą nr 78 jest już oddany.
lichy napisał(a):Bocian napisał(a):I jeszcze mam pytanie, czy ktoś liczyła ile jest kilometrów jakby jechać z węzła Podwarpie przez Katowice, na A4 i później na A1 i do Świerklan, a ile jest z tego węzła jakby pojechać eską do Pyrzowic i tam na A1 i do Świerklan? Jak to porównanie wychodzi w kilometrach?
Z węzła Podwarpie przez Pyrzowice (S1) i dalej autostradą A1 aż do zjazdu na Wodzislaw w Świerklanach jest 86 km.
Z węzła Podwarpie przez Katowice (DK86), dalej autostradą A4 do węzła Gliwice Sośnica i dalej A1 aż do zjazdu na Wodzislaw w Świerklanach jest 81 km.
Przez Katowice jest więc nieco bliżej, ale można trafić na korek między Sosnowcem, a Katowicami, więc czasowo może być lepiej przez Pyrzowice bo trasa mniej uczęszczana.
Nie jechałem jeszcze A1 z Pyrzowic do Gliwic, więc odległości podaję bazując na AutoMapie.
lubczyk38 napisał(a):to może ktos mi pomoże w wyznaczeniu trasy w tym roku.
2 lipca muszę wyjechać z Włoszczowy autostradą przez Czechy do Chorwacji na Pag ,Google maps nie pokazuje autostrady A1- stąd moje pytanie w, którym miejscu najlepiej, najszybciej do tej autostrady dojechać w Polsce? Może ktoś bardziej obeznany moze pomóc w wyznaczeniu takiej trasy ( podróż musi byc w tym roku przez Czechy z przyczyn obiektywnych nie biorę pod uwagę trasy przez Słowację czy Węgry). Chodzi mi tylko o ten kawałek trasy w Polsce Włoszczowa- granica czeska i dalej na Brno. Z góry dziekuję jak ktoś z cromaniaków pomoże.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi