Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Autostopem do Chorwacji

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.10.2013 08:29

pela_rgonia napisał(a):W wieku Viki byłam z koleżanką na stopie. Dojechałyśmy do Rzymu i z powrotem. Ale nigdy w życiu nie nocowałybyśmy z dwoma pijanymi w jednym domu. I to tyle w kwesti komentarza.

Żałuj :mrgreen: :mrgreen:
Viickii
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viickii » 16.10.2013 10:01

Witam,

Jak dla mnie komentarz niepotrzebny. Cala podróż stopem to ryzyko, ale to w sumie tak jak cale życie. Czasami jest większe, czasami mniejsze. Nie musiałyśmy nic za ten nocleg zapłacić, było sucho i ciepło. Gdybyśmy miały dużo pieniędzy to na pewno byśmy wybrały inna opcje, a ta aż tak ryzykowna nie była. Gdybyśmy spały w namiocie, gdzieś nielegalnie to ryzyko moim zdaniem byloby większe. Na szczęście jesteśmy w takim wieku, ze same możemy decydować co, jak, gdzie i z kim ;)

Pozdrawiam
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 16.10.2013 10:40

Dziewczyna widać wysportowana więc zapewne gdyby gościa musiała skaleczyć to pewnie tak że by się lewą nogą przeżegnał
Magda75
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda75 » 16.10.2013 12:15

Też jak byłam w Twoim wieku na wakacje jeździłam autostopem. Byłam we Francji, Danii, parę razy po Polsce. Świetna przygoda, do teraz miło wspominam swoje wypady. Jednak -tak jak Pela_rgonia -uważam za dość ryzykowne pójście z dwoma obcymi facetami do ich domu w obcym kraju na noc i picie alkoholu. Chyba, że różne przygody są wliczone do atrakcji wakacyjnych.
Viickii
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viickii » 16.10.2013 13:54

... nie skomentuję lepiej ostatniego Twojego zdania w wypowiedzi.

Za każdym razem jak wsiadamy do obcego auta ryzykujemy. Nawet jeśli zatrzymuje się jedna osoba to tak naprawdę jaką mamy pewność, że nas nie zabije, gdzieś nie wywiezie i nie zgwałci? Żadnej! Oczywiście można się starać by ryzyko było mniejsze, ale zawsze jest!
eh...
pela_rgonia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pela_rgonia » 16.10.2013 14:11

Podróże autostopem są cudowne. Poznajemy kraje i ludzi tak na prawdę, od środka. Ale trzeba mieć oczy dookoła głowy i minimalizować zagrożenie, a nie go potęgować. Zawsze jeśli coś nam nie pasowało w człowieku rezygnowałyśmy z podwózki. W Rzymie na obwodnicy zatrzymało się dwóch emerytów, proponowali że nas przenocują. Jeden z nich miał mieszkanie na przeciwko Koloseum. Wolałyśmy kemping.
Viickii
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viickii » 16.10.2013 15:24

No i pięknie. Panie wybrały kemping, my wybrałyśmy nocleg u nieznajomych. Tyle w tym temacie...
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 16.10.2013 23:43

Viickii napisał(a):No i pięknie. Panie wybrały kemping, my wybrałyśmy nocleg u nieznajomych. Tyle w tym temacie...

Mam nadzieję , że tak właśnie będzie :roll:

Wielu czeka na dalszy ciąg Twojej bardzo sympatycznej i ciekawej relacji 8)

Pozdrawiam
Piotr
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 17.10.2013 21:22

Magda75 napisał(a): Chyba, że różne przygody są wliczone do atrakcji wakacyjnych.

Jakie to małe...Ludzie dajcie spokój, młoda dziewczyna piszę ciekawą relację zupełnie inną od wszystkich jak np. tunel cieplo-zimno, apartman z klimą itp. ( sam tak pisałem, proszę osoby które tak napisały o nie branie tego do siebie - to tylko przykład). Te pouczenia są zupełnie niepotrzebne. Nie czytać, przenieść się do relacji o tunelu.
GAJUS
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 18.10.2013 06:35

Viickii napisał(a):No i pięknie. Panie wybrały kemping, my wybrałyśmy nocleg u nieznajomych. Tyle w tym temacie...

Viickii, jak już zdążyłaś zauważyć, na tym forum obok zwykłych Cromaniaków trafiają się też nawiedzeni :evil:
Pisz, wklejaj fotki, czekam :)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 18.10.2013 06:43

Paniom
pela_rgonia napisał(a):
Magda75 napisał(a):
już dziękujemy.

Jedziemy z Wami stopem dalej, czekamy na więcej...
Skooter
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skooter » 18.10.2013 13:15

...i AMEN . Ja tez czekam na dalsze ciekawe Wasze relacje . Hej !
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 22.10.2013 10:22

termondar napisał(a):

Viickii, jak już zdążyłaś zauważyć, na tym forum obok zwykłych Cromaniaków trafiają się też nawiedzeni :evil:
Pisz, wklejaj fotki, czekam :)

Ba .......trafiaja się i Zboczeńcy. Uważajcie na siebie dziewczęta, uważajcie ......

Kontrola najwyższą formą zaufania społecznego :wink: :wink: :wink:
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 22.11.2013 11:38

Będzie ciąg dalszy? :)
Viickii
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viickii » 29.12.2013 23:46

Witam Was bardzo serdecznie,

trochę czasu już minęło od mojego ostatniego wpisu. Powiem szczerze, że komentarze niektórych osób nie zachęcają do dalszego opowiadania.
Chciałam się z Wami podzielić moją relacją, wrażeniami z podróży, ponieważ uważam, że po pierwsze- są ciekawe, a po drugie- mogą się przydać tym, którzy również się chcą stopem do Chorwacji wybrać ( sama takich relacji szukałam). Nie oceniajcie mnie, Nas i naszych decyzji, bo nie po to to piszę, a takie uwagi to owszem uszanuję, ale od swoich rodziców :)

Mam nadzieję, że Święta upłynęły Wam w spokoju, radości i, że były pełne miłości!!!
Teraz życzę udanej zabawy sylwestrowej, a w Nowym Roku ruszam znów z relacją ;)

Pozdrawiam,
Weronika
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Autostopem do Chorwacji - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone