Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Autostopem do Chorwacji

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 19.09.2013 09:39

golibroda napisał(a):
darek1 napisał(a):
golibroda napisał(a):Fajna przygoda, nie to co telepanie się własnym samochodem z jednym noclegiem na parkingu w CRO :)

To zamień się. Ty stopem, a dziewczyny autem :)

Zapewniam Ciebie, że przez tydzień dojedziesz co najwyżej do ............. Cieszyna :)
Auta będą się zatrzymywać ale .......................... policyjne. :D :hut:

Spoko, pożyczy się mini od sąsiadki, wydepiluje nogi i wrzuci kapelusz na głowę. Będzie git.

Jak się kierowca zatrzyma to już nie będzie miał szans odjechać :)

P.S.
Kobiety też jeżdżą za kierownicą :mrgreen:

Tylko żeby Ciebie po podróży stopem tyłek nie bolał :wink: :D Zakończysz podróż pod ................Radomiem. :lol:
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 19.09.2013 13:40

No dziewczyny podziwiam odwagę :D Z zaciekawieniem będę czytać tę relację :D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 19.09.2013 13:56

Witaj, Weronika! Szykuje się świetna relacja (już jest!)

Autostopem jechałam raz w życiu, w Bieszczadach, więc doświadczenia w tej materii prawie nie posiadam. Podziwiam Was za odwagę i spontaniczność.

Jakiś czas temu też byłam spontaniczna... :? Chyba się starzeję ;)

Na pewno będę tu zaglądać 8)
Pozdrav :papa:
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 19.09.2013 14:20

.
Ostatnio edytowano 19.09.2013 15:56 przez golibroda, łącznie edytowano 4 razy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.09.2013 14:26

Przestańcie robić OT.

Jestem i ja.
ADAMOS II
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ADAMOS II » 19.09.2013 14:41

odwazne dziewuszki....

jestem pełen podziwu.... :wink:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 19.09.2013 15:25

golibroda napisał(a):
darek1 napisał(a):
Tylko żeby Ciebie po podróży stopem tyłek nie bolał :wink: :D Zakończysz podróż pod ................Radomiem. :lol:

Obrzydliwy komentarz :evil:

Problem zgłoszony do administratora forum. Niestety zgłoszenie dwukrotnie usunięte. Bez wyjaśnienia.

Zaiste nie rozumiem kolegi. Co się stało :roll:

Autostop jest bardzo dobrą formą taniej podróży. Nie odpowiada koledze taki alternatywny środek lokomocji :roll: :roll: :roll: Doprawdy nie rozumiem kolegi :(
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 19.09.2013 15:30

.
Ostatnio edytowano 19.09.2013 15:55 przez golibroda, łącznie edytowano 1 raz
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 19.09.2013 15:48

golibroda napisał(a):
darek1 napisał(a):

Obrzydliwy komentarz :evil:

Problem zgłoszony do administratora forum. Niestety zgłoszenie dwukrotnie usunięte. Bez wyjaśnienia.

Odpowiedź od darek1 na moją prośbę o usunięcie obraźliwego postu, którą dostałem na PW.

"Nie kombinuj bo i tak nikt ciebie nie wysłucha. Jaka Twoja wypowiedż to i taka odpowiedż. Miłego popołudnia."

Czyżby forumowe kolesiostwo ? 8O

Głupi komentarz do głupiego pomysłu więc co mam komentować :?: Skoro zgłoszenie zostało zamknęte bądź usunięte, to znaczy że nie planujemy wyciągać konsekwencji. Na przyszłość informacja. Jedno zgłoszenie wystarczy. Wyjaśnień w przypadku zgłoszeń nie przewidujemy, chyba że w bardzo uzasadnionych przypadkach.

Ps. Publiczne ujawnianie treści PW, to dla mnie trzy poziomy pod poziomem. Miłego popołudnia.

Edit. Dyskusji w temacie nie przewiduję i proszę o uszanowanie tej decyzji, tym bardziej że jesteśmy w relacjach.
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 19.09.2013 16:01

No cóż, kto ma pilota ten ma władzę. Przeprowadziłem autocenzurę - nie będę kopał się z koniem.

Przepraszam za zamieszanie i zaśmiecanie topiku obrażającymi mnie odpowiedziami i komentarzami.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 19.09.2013 16:30

Super sprawa. Macie kolejnego zafascynowanego wyprawą czytelnika.
Trochę Wam dziewczyny zazdroszczę, bo ja już za wygodna na takie eskapady jestem. Nawet pod namiot mi się już nie chce :).
Stopem jeżdżę tylko po Bieszczadach. Za to zawsze i wszędzie zabieramy autostopowiczów. Parę dni temu podwieźliśmy dwie dziewczyny z Supetaru do Sutivanu, ale to chyba nie Wy ;)?
Fresz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fresz » 19.09.2013 18:49

:D :D
mirasowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirasowski » 19.09.2013 19:40

Witam.
Bardzo zaciekawiła mnie wasza przygoda. :D Podziwiam takich ludzi co tak długą trasę stopem przemierzają a kobiet to tym bardziej podziwiam :) , za odwagę za cierpliwość za nie dogodne czasem warunki noclegu.

Ja jezdziłem na stopa do wojska, jednostka znajduje się w Świętoszowie i w drogę powrotną też na stopa do domu do Gliwic. Odległość to tylko 300km ,w porównaniu do waszej wycieczki to nic. Było to w latach 2002/2003. Niedaleko jednostki przebiegała autostrada "stukanka" z płyt betonowych pamiętająca czasy niemieckie. Stawało się na tej betonowej drodze, ubrani byliśmy w mundury, najlepiej było stać przy takiej knajpce i powiem wam że zatrzymywały się głównie tiry. A powiem jedno że mundur zdecydowanie ułatwiał łapanie stopa.
Można by tu kilka stron zapisać , takie przygody przeżyłem przez ten cały rok służby w wojsku jezdzac stopem. Dodam tylko że przeżycia super , będzie o czym wnukom opowiadać. :D
Pozdrawiam. :papa:
Viickii
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viickii » 20.09.2013 00:07

Witam,

już troszeczkę późno, ale chciałam jeszcze Wam kawałek historii opisać, ponieważ dzisiaj wyjeżdżamy na weekend za granicę ( tym razem autobusem, nie stoooOpem :P ) i przez ten czas niestety będę milczeć :roll:

Dzień 2

Ciężarówką dojechałyśmy do stacji benzynowej przed Mariborem. Zrobiłyśmy nową tabliczkę (ZAGREB), ponieważ nasza poprzednia pod wpływem deszczu zamieniła się w nieciekawą miazgę. Chyba nikogo nie zdziwi, że humory były...średnie. Stoimy, stoimy...
549570_576686262391827_1879415733_n.jpg
Czekam... Rano był już troszeczkę lepszy humor ;)

W sumie ruch był niewielki, znów to samo: uśmiechy, klaksony, machanie.
- Złe miejsce (F)
- Daj spokój, stoimy dopiero 10 minut (W)
- Ehhhh :cry:
Czekamy dalej.
-Łeeee babka, nie zatrzyma się
- Yhmmm :evil:
A jednak nie miałyśmy racji, bo się zatrzymała. Bardzo sympatyczna Pani, około 30. Nie jechała do Zagrzebia, ale powiedziała nam, że może nas podwieźć na jakąś stację benzynową w okolicy Ptuj. I znów to samo: lepiej JECHAĆ niż STAĆ- jedziemy!
Podróż długa nie była, ale za to bardzo przyjemna. Trochę porozmawiałyśmy i już musiałyśmy wysiadać.

Stacja- średnia, mały ruch.
No dobra, trzeba łapać dalej. Przejechały dwa auta ( ale za to jakiie :) ) niestety się nie zatrzymały.
- Wer, patrz, samochód z Zagrzebia
-OooOoooo! Fajnie by było.
- Turcy?
- Nawet dwóch...
- Dobra, lepiej niech nie podchodzą :lol:
Po chwili zatrzymało się inne auto, właściciel w drodze do bankomatu nas zauważył.
-Zagreb?
-Yes!
- Mogie, i ken, was drive do Zagreb ( :D)
My: :mrgreen:
Sympatyczny był ten mężczyzna ( ok 50), słabo mówił po angielsku ( nie żebyśmy jakoś rewelacyjnie mówiły :P ) ale starał się i dało się zrozumieć sens jego wypowiedzi.
Kolejny kierowca który nadrabiał dla nas km 8O Jechał do Belgradu, więc zjeżdżanie z autostrady na pewno nie było w jego planach :wink: ale zawiózł nas pod jakieś centrum handlowe i życzył powodzenia :)

- Flo! Jak my mamy z tego miejsca dostać się do Matko ( kolega Flo, teraz już również mój znajomyt :lol: )
- Już piszę do niego... mam co prawda adres, ale to chyba nam za dużo nie da.

Weszłyśmy do tego centrum ( cieplutko!!!!!). Kupiłyśmy coś do picia i usiadłyśmy na ławce. Chyba musiałyśmy wyglądać dziwnie, bo ludzie strasznie się na nas gapili, nawet tego nie ukrywali :roll:
SMS od Matko: "Przyjadę po was, będę za godzinę"

Ufff....

Dalsze części przygód z dwoma blondynkami po weekendzie :wink:
Przyjemnego weekendu! Wypoczywajcie :papa:

Ktoś pytał o zdjęcia z tej nieszczęsnej stacji:
946386_576683719058748_2037149280_n.jpg
...miny mówią same za siebie. Tu akurat pod tym nieszczęsnym daszkiem, który okazał się za mały

1186034_576684302392023_2123955868_n.jpg
5.25- chyba nic więcej nie muszę dodawać...

Wybaczcie jakość zdjęć, ale po pierwsze- nie zmieścił nam się do plecaka nasz aparat ( w sumie dobrze, bo jeszcze byśmy się musiały o niego martwić), po drugie- zmęczenie robiło swoje :)
Dobranoc
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 20.09.2013 06:35

Bardzo miła i sympatyczna relacja. Jednak młodość, uśmiech i wdzięk pomagają w podróży Autostopem. Szybko łapiecie stopa i przemieszczacie się. Kierowcy nawet nadrabiają trasę aby Wam pomóc co świadczy, że jesteście studentkami z klasą. Gdybym ja wybrał się z kolegą z pracy w podróż Autostopem to z Warszawy dojechałbym przez tydzień co najwyżej do ........ Radomia. Kto by nas zabrał - chyba autobus rejsowy Warszawa - Żywiec za gotówkę albo Policja na komisariat celem przesłuchania w sprawie kradzieży roweru na stacji benzynowej lub drzewa z lasu. Osobiście obawiałbym się o Wasze bezpieczeństwo i rodzicom się nie dziwię - sam jestem ojcem i mam córki. Czytam Waszą relację bo jest ciekawa i spontaniczna. :D

Uważajcie na siebie i ...........na przebierańców w mini :wink: - Kontrola jest najwyższą formą zaufania społecznego. :wink:

Miłej podróży - :papa: :hut:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Autostopem do Chorwacji - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone