Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Autostopem do Chorwacji

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
cooleczka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cooleczka » 18.09.2013 17:33

sorki za mały OT, ale - Jack Daniels - może zamiast busem na te zakupy stopem pojedziemy :P
Viickii
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viickii » 18.09.2013 19:06

Dobry wieczór,

pogoda w Polsce mnie dobija...ale w sumie pasuje do naszej opowieści o pierwszej nocy.

Nie przedstawiłam Wam mojej koleżanki, z która podróżowałam, więc szybko to nadrabiam
Florentyna, Flora, Flo, 23 lata ( swoją drogą, urodziny miała podczas podróży), również jeszcze studentka :D

Wylądowałyśmy na stacji benzynowej ( ostatnia w Austrii przed granicą). W sumie byłyśmy zachwycone, że tak daleko dojechałyśmy. Zastanawiałyśmy się czy jechać dalej, ale z racji tego, ze to nasz pierwszy raz z autostopem to doszłyśmy do wniosku, że zostaniemy tam na noc.
Szukałyśmy miejsca na rozbicie namiotu, ale nie znalazłyśmy :( . Usiadłyśmy na krawężniku i zjadłyśmy naszą kolację ( bułki i kabanosy :D).
Na kartonie napisałyśmy kolejny cel ( w sumie na kartkach, które przyklejałyśmy na karton. Właśnie! Taśma się przydaje!)...Siedzimy, siedzimy...22.00 i cholera zaczyna kropić.
W,F: "No nieeeee!"

Dobra, poszłyśmy pod jakiś mały daszek. Ledwo się zmieściłyśmy, ale nie było tak źle. Wyciągnęłam swój mały kocyk, pogadałyśmy i tak siedziałyśmy, siedziałyśmy...
23.00- co raz zimniej, co raz bardziej pada. Nogi wystawały nam lekko ( bo ile można siedzieć skulonym :?: ). Udało mi się przysnąć na 20 minut i to był błąd. Obudziłam się częściowo mokra, plecak mokry.
W,F: "%^$#^!$^#!#&!#!#%&^#!(*!#)!!!!!"

Dobra, w sumie moja głupota, bo mogłyśmy czegoś większego poszukać ( do schronienia). Zrobiłyśmy tak za drugim razem i co prawda było to na drodze do WC, ale było nam już wszystko jedno. Rozłożyłyśmy karimatę Flo... Miałam na sobie termo,koszulkę, 2 bluzy, kurtkę i kamizelkę 8O i spodnie, skarpetki ( mokre), buty (mokre). Przykryłyśmy się lekko mokrym kocykiem ( ale grzał) i siedzimy dalej...
00.30- zimno,
1:00- zimniej, poszłyśmy po herbatę na stację ( niby herbata...).
2:00- nadal zimno podchodzi do nas facet
Z: "Cold?"
F,W: "Oh, yes!"
swoją drogą, był ubrany w krótkie spodenki, koszulkę i kamizelkę 8O
No i tak zaczęła się rozmowa. Okazało się, że jest kierowcą ciężarówki, pochodzi z Serbii, jeździ po całej europie, ma dziewczynę która nie jest blondynką, był na wakacji w Turcji, że zarabia około 1500-2000 Euro itd. itd.... W sumie plusem było to, że trochę szybciej czas mijał... Dowiedziałyśmy się, że w Turcji by na nas faceci "polecieli"- bo blondynki, a nawet za nas zapłacili, ohohoho!
Jechał w kierunku Serbii więc zaproponował, że o 5.30 może nas podrzucić do Mariboru. W myśl zasady: lepiej jechać niż stać się zgodziłyśmy. Zaproponował nam jeszcze żebyśmy poszły z nim do kabiny, ale grzecznie odmówiłyśmy.
3.30- może być jeszcze zimniej???
Założyłam bieliznę termo pod spodnie, skarpety zmieniłam na narciarskie, włożyłam w siatki i dopiero w buty ( siatki, siatki, worki, worki!!) + rękawiczki.
Zaczęłyśmy rozwiązywać Sudoku...Oj jak mi to nie szło!
4.00- zaczęłam widzieć cyferki podwójnie więc zamknęłam na chwilę oczy. Po chwili jednak usłyszałam jak ludzie się z nas nabijają więc się szybko obudziłam.
4.30- robił się co raz większy ruch do WC :lol:
5.00- kolejna herbata
5.15- zaczęłyśmy się ogarniać
5.30- pukamy do drzwi samochodu ( kazał nam walić w drzwi ile sił). Nieważne, że ciemno, ważne, że wsiądziemy do samochodu i ruszymy!!!

Podsumowując: pierwsza noc była ZIMNA, mokra i zimna... Zmęczone, wyglądałyśmy jak jakieś nieszczęścia :P

ALE...jedziemy dalej!!! Kierunek :arrow: Maribor

Spokojnej, ciepłej! nocy wszystkim...
Viickii
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viickii » 18.09.2013 19:06

cooleczka napisał(a):sorki za mały OT, ale - Jack Daniels - może zamiast busem na te zakupy stopem pojedziemy :P

Polecam, polecam... :mrgreen:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 18.09.2013 19:18

Wreszcie jakiś powiew świezości na tym forum. :D
A nie tylko te zatęchłe relacje z apartmanów.

Jako, że mam wiele niezłych epizod autostopowych na końcie chętnie poczytam.
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 18.09.2013 21:35

Dziewczyny! Podziwiam.... :lol:
I jestem z Wami na biezaco :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.09.2013 21:36

romuald22 napisał(a):Przecież takiego wielkiego kingkonga jak Ty to ludziska baliby się zabrać :wink: :lol:

Wiesz... kiedy byłem w TYM wieku, było mnie za połowę tego kingkonga i jak sobie przypomnę to raz w życiu jechałem z Ustronia do Olsztyna tirem. Była to jednak w połowie ustawka, gdyż z pewnej słynnej wtedy fabryki kawy cappuccino tiry wyjeżdżały na cała Polskę, trzeba było się tylko zapytać gdzie dany towar jedzie i czy można się wpakować do kabiny.

To co Dziewczyny tutaj opisujecie jest po prostu SUPER! Powiew młodości, radości, świeżości i luzu.
Kibicuję i będę siedział do ostatniej kropki.

Pozdrawiam
Interseal
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 18.09.2013 21:47

.
Ostatnio edytowano 19.09.2013 15:56 przez golibroda, łącznie edytowano 2 razy
-Katka-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Katka- » 19.09.2013 05:43

Super . Będę zaglądać .
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 19.09.2013 06:41

golibroda napisał(a):Fajna przygoda, nie to co telepanie się własnym samochodem z jednym noclegiem na parkingu w CRO :)

To zamień się. Ty stopem, a dziewczyny autem :)

Zapewniam Ciebie, że przez tydzień dojedziesz co najwyżej do ............. Cieszyna :)
Auta będą się zatrzymywać ale .......................... policyjne. :D :hut:
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 19.09.2013 07:18

będzie bardzo ciekawie :D
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 19.09.2013 07:25

Ja Was dziewczyny z każdą minutą podziwiam coraz bardziej :)
Oj, młodość ma swoje prawa, ma :D
Miłosz_S
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miłosz_S » 19.09.2013 08:12

Cześć dziewczyny, gratuluję odwagi.

Podróżowałem po naszym kontynencie autostopem więc się przyłączę do relacji.
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 19.09.2013 08:13

Viickii napisał(a):Podsumowując: pierwsza noc była ZIMNA, mokra i zimna... Zmęczone, wyglądałyśmy jak jakieś nieszczęścia :P

Szkoda, że nie macie zdjęć z tego momentu :wink:
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 19.09.2013 08:59

.
Ostatnio edytowano 19.09.2013 15:56 przez golibroda, łącznie edytowano 2 razy
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 19.09.2013 09:37

golibroda napisał(a):P.S.
Kobiety też jeżdżą za kierownicą :mrgreen:

Ostatnio oglądałem jakiś program o Iwonie Blecharczyk

Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Autostopem do Chorwacji - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone