Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Autostopem do Chorwacji

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.12.2013 00:02

Witaj Weroniko :D Tobie również życzę miłego Sylwestra :idea: i udanego Nowego Roku :idea:
Marek358
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek358 » 30.12.2013 00:51

Viickii napisał(a): trochę czasu już minęło od mojego ostatniego wpisu. Powiem szczerze, że komentarze niektórych osób nie zachęcają do dalszego opowiadania.

Niektórzy lubią oceniać, popedagogizować, nie ma co się nimi przejmować. W necie tak już jest. Szkoda, że relacja pozostanie niedokończona.
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 30.12.2013 07:13

Marek358 napisał(a):
Viickii napisał(a): trochę czasu już minęło od mojego ostatniego wpisu. Powiem szczerze, że komentarze niektórych osób nie zachęcają do dalszego opowiadania.

Niektórzy lubią oceniać, popedagogizować, nie ma co się nimi przejmować. W necie tak już jest. Szkoda, że relacja pozostanie niedokończona.

Przecież Viickii napisała że:

Viickii napisał(a):... a w Nowym Roku ruszam znów z relacją ;)

wiec może jednak zostanie dokończona.
Viickii
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viickii » 30.12.2013 13:02

Już na początku relacji pisałam, że dokończę ( a ja słowa dotrzymuję) :wink:

Trochę późno może, ale jak to mówią: " lepiej późno, niż wcale"
Marek358
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek358 » 30.12.2013 13:04

Viickii napisał(a):Już na początku relacji pisałam, że dokończę ( a ja słowa dotrzymuję) :wink:

Cieszę się, bo dobrze się ciebie czyta.
Viickii
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viickii » 30.12.2013 13:44

A w sumie... Mam 5 minutek by Wam coś tu jeszcze w starym roku naskrobać :wink:

Tak jak wcześniej pisałam, byłyśmy zachwycone tym, że tak szybko znalazłyśmy miejsce do spania. W pokoju znajdowała się szafa, stolik z krzesłami, łóżko małżeńskie i miałyśmy swoją łazienkę z prysznicem i nawet miską do prania :lol: Po nocach które spędziłyśmy na stacjach to był dla nas luksus ;) Poza tym była duża kuchnia dostępna dla wszystkich i taras z krzesłami i stolikami z barrdzo ładnym widokiem. Z tego wszystkiego zrobiłyśmy tylko szybkie zdjęcie z tarasu.

chorwacja.jpg
Jak dla mnie i tak cudownie...

Dopisywały nam humory, to chyba dzięki temu, że wiedziałyśmy, że będziemy miały gdzie spać przez następne dwie noce ( i będzie sucho, ciepło, bezpiecznie i w ogóle pięknie 8) )
Rozpakowałyśmy nasze plecaki, szybki prysznic, stroje kąpielowe na siebie, ręczniki pod pachę i na plażę!!! :mrgreen:
- w sumie nic nie jadłyśmy dawno [poza figami], nic nie piłyśmy [poza wodą]
- idziemy do sklepu!

I tak sobie chodziłyśmy, kupiłyśmy jeszcze pocztówki dla znajomych i rodziny, zrobiłyśmy małe zakupy. Stwierdziłyśmy, że jeszcze wstąpimy do jakieś piekarni po świeże pieczywo. Swoją drogą...mała miejscowość, a sklepów i piekarni chyba więcej niż mieszkańców :lol:
Idziemy, chodzimy, dreptamy, aż w końcu stanęłyśmy przed jedną piekarnią ( bo jak tu dwie kobiety mają się zdecydować na jedną jak jest ich przynajmniej 6 :roll: ). Przed piekarnią była jakaś kawiarnia, ale nie należała do niej. Tak sobie stoimy i dyskutujemy z Flo o tym czy ona jest otwarta czy może jednak nie :lol:, aż zdjęłam okulary przeciwsłoneczne i... no i to był błąd :P Patrzę, a po mojej lewej siedzi Marco i Nenad 8O ...
W sumie się tego spodziewałyśmy, że ich spotkamy, ale, że tak od razu? :o Podejrzewam, że gdybym nie ściągnęła tych okularów to by nas nie rozpoznali ( przebrałyśmy się, rozpuściłyśmy włosy, lekki makijaż- "you know..." :lol: ) No cóż...
- OoooO!! a wy co tutaj dziewczyny robicie?!?!?!
-w: No eeenoo wiecie...Poszłyśmy na wylotówkę, ale jak tak się nikt nie zatrzymywał to doszłyśmy do wniosku, że jak mamy stracić kolejny dzień na stopa to szkoda nam tego słońca i wody, bo musimy w niedzielę wracać do Polski, to lepiej zostać już tu w Pirovac. :roll:
-f: tak, tak właśnie tak...chcemy się nacieszyć piękną pogodą. Poranna kawka? [ godzina 12.45 :lol: ]
- A no w sumie macie rację, rozumiemy. Tak, tak.
- W takim razie miłego dnia jeszcze, do zobaczenia.

100 metrów dalej -> :mrgreen: :D :oczko_usmiech: 8)
No trudno, będziemy się smażyć :twisted: nie tylko na słońcu :boss:

Znalazłyśmy w końcu piekarnię, która była otwarta :) Kupiłyśmy to co chciałyśmy kupić iiiii.... NA PLAŻĘ!

Znalazłyśmy sobie spokojne miejsce, rozłożyłyśmy rzeczy, jadłyśmy, wypisywałyśmy kartki, piłyśmy i ogólnie cieszyłyśmy się tym, że tam dotarłyśmy, że spełniamy jakieś swoje marzenia i, że mamy nareszcie ( chociaż te dwa dni...) WAKACJE!

1488334_626308107429642_89355175_n.jpg
Chyba zasłużyłyśmy :)

Cro.jpg
Dobrze "mieć" takich ludzi- dzięki Flo! <3

Troszeczkę słodkiego lenistwa... Później na trening ( szkoda, że nie zrobiłyśmy zdjęcia górki pod którą podbiegałyśmy : :x )
Kolacja na plaży- zdecydowane szaleństwo- chipsy i cola :mrgreen: i do łóżka.
Leżymy w tym łóżku, zadowolone z tego całego dnia i mówię, opowiadam coś tam Flo. Gadam, gadam...podejrzanie cicho
- Flo???
Cisza... Głęboki oddech- śpi.
-Ach....

Miłego dnia i do następnego :wink: :papa:
banankochan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) banankochan » 30.12.2013 23:51

Nie przejmuj się głupkowatymi komentarzami, my ciekawscy czekamy na ciąg dalszy relacjiiii......:) Życzę szampańskiej zabawy jutrzejszej nocy :papa:
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 31.12.2013 08:15

Jest radość, czekam na więcej :)
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 01.01.2014 01:51

Viickii napisał(a):Już na początku relacji pisałam, że dokończę ( a ja słowa dotrzymuję) :wink:

Trochę późno może, ale jak to mówią: " lepiej późno, niż wcale"

Jak już zapewne zauważyłaś , jest spora grupa czekających na ciąg dalszy Twojej opowieści :D
Krytykanctwem się nie przejmuj , pisz i wklejaj zdjęcia

Pozdrawiam
Piotr
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Autostopem do Chorwacji - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone