Witajcie,
Pytanie jest proste - który system GPS (AutoMapa6 czy iGO8) lepiej się sprawi w podróży z Polski do Chorwacji i w planowaniu tras po Chorwacji?
Macie jakieś pomocne uwagi w tym temacie?
Semedi napisał(a):Polska: jak najbardziej AutoMapa, Europa: iGO. Jeżeli chodzi o Chorwację, Serbię, Czarnogórę, Słowenię polecam mapy lokalnych dostawców, są o wiele bardziej dokładne (nie TeleAtlas, Navteq itd.)
ZBuK napisał(a):Witajcie,
Pytanie jest proste - który system GPS (AutoMapa6 czy iGO8) lepiej się sprawi w podróży z Polski do Chorwacji i w planowaniu tras po Chorwacji?
Macie jakieś pomocne uwagi w tym temacie?
stiepa napisał(a): że logika/planowanie trasy/ jej wytyczenie, jest conajmniej dziwne w porównaniu do pozoztałych systemów Navteq czy Teleatlas. Ogólnie IGO jest chyba najgorsze (pomijam, że jest proste i intuicyjne, moja ocena skupia sie na wytyczeniu optymalnej trasy według zadanych kryteriów, i ta opinia pokrywa sie z opiniami innych osób z portali branżowych GPS).
stiepa napisał(a):Mówie to ze swojego doświadczenia i moich kolegów, a uwierz mi troche kilometrów zrobiłem z wykorzystaniem GPS'a. Napisałem o IGO, że ma najgorszy z ww. wymienionych algorytm wytyczenia prowadzenia trasy, a nie dokładność: używałem AM,IGO,TOMTOM,MAPaMAP, NAVIGONA, OVI maps Nokii, i innych. I dla mnie najdokładniejsza, łącznie z optymalnym planowaniem (według zadanych parmetrów czyt. szybka, optymalna, najkrótsza itd)jest Automapa Europy- po odpowiednim skonfigurowaniu. Tomtom jest w miare dokladny w europie zachodniej- Polska porażka. O IGO możesz sobie poczytać - portale branżowe w sensie peb.pl,elektroda, forum palma itd. Powtarzam to kolejny raz najłatwiej wbić taki sam rodzaj trasy czyt. wyżej i pojeździć na sobie znanych trasach, a zobaczycie jak niektóre algorytmy wyznaczania danej trasy są inteligentne inaczej. Na miejscu to zobaczysz za granicą już nie (chyba że korygujesz to z papierową, tylko jaki sens jest posiadać wówczas nawigację).
Tak aby nie być gołosłownym wklejam link/ankieta:
http://peb.pl/nawigacje-i-mapy/431299-j ... aniem.html
Jak widać nie są to tylko moje odczucia.
Miłej lektury
więc moja wiedza nie opiera sie tylko na informacjach z postów dzieci neo.
szaki17 napisał(a):więc moja wiedza nie opiera sie tylko na informacjach z postów dzieci neo.
Mam nadzieję że nie masz na myśli http://www.my-navia.pl/ bo te "dzieci neo" naprawdę dużo potrafią , zdziwił byś się ile. Jak nie wierzysz to poczytaj