Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

AutoMapa6 vs iGO8 w Chrowacji

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 03.06.2010 16:11

Wersja Automapy 6.5 jest wyraźnie szybsza niż 6.2 i jak an razie chodzi ok.
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 04.06.2010 07:53

krutom napisał(a):Wersja Automapy 6.5 jest wyraźnie szybsza niż 6.2 i jak an razie chodzi ok.

Dzięki, a na jakim procku?
stiepa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) stiepa » 04.06.2010 17:02

500 Mhz ARM1136JF-S-AT840, ale ja nie widze, że szybciej chodzi może faktycznie na 400 Mhz i wolniejszych jest różnica.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 05.06.2010 00:48

faziolot napisał(a):
krutom napisał(a):Wersja Automapy 6.5 jest wyraźnie szybsza niż 6.2 i jak an razie chodzi ok.

Dzięki, a na jakim procku?

HTC HD2 pocek 1GHz :lol:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 05.06.2010 07:06

Czy u was też wersja 6 automapy żle przelicza trasę.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 05.06.2010 09:01

darek1 napisał(a):Czy u was też wersja 6.2 automapy żle przelicza trasę.
Ndrangheta
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ndrangheta » 05.06.2010 09:09

:papa:
Ostatnio edytowano 13.11.2010 10:54 przez Ndrangheta, łącznie edytowano 1 raz
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 05.06.2010 09:13

A to oznacza że się szybciej pokonuje wyznaczoną trasę :roll:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 05.06.2010 09:21

Uściślam. Pokazuje dobrze trasę tylko żle przelicza. Np. trasę 100 km przelicza, że za 3 godz. bedziemy na miejscu zamiast podać 1 godz. Żle oblicza godziny dotarcia do celu. Co prawda koryguje w trasie ale na poczatku jak sie zaplanuje trasę podaje bzdury.
piotrtc
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrtc » 05.06.2010 09:39

Hejka. A kto mi powie czy IGO ma asystenta pasach ruchu? Całkiem przydatny bajer w drodze do Chorwacji. Osobiście korzystam z AM, trzy razy zaprowadziła mnie bezbłędnie do Cro (poza Budapesztem gdzie co roku musiały być remonty i co roku błądziliśmy:) Pozdro
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 05.06.2010 14:25

piotrtc napisał(a):Hejka. A kto mi powie czy IGO ma asystenta pasach ruchu? Całkiem przydatny bajer w drodze do Chorwacji. Osobiście korzystam z AM, trzy razy zaprowadziła mnie bezbłędnie do Cro (poza Budapesztem gdzie co roku musiały być remonty i co roku błądziliśmy:) Pozdro

iGO8 z mapami TA ma asystenta pasa ruchu,chyba tez jest z mapami Navteq,bo z lokalnymi nie ma.
Idzik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idzik » 05.06.2010 20:19

piotrtc napisał(a):Hejka. A kto mi powie czy IGO ma asystenta pasach ruchu? Całkiem przydatny bajer w drodze do Chorwacji. Osobiście korzystam z AM, trzy razy zaprowadziła mnie bezbłędnie do Cro (poza Budapesztem gdzie co roku musiały być remonty i co roku błądziliśmy:) Pozdro

no proste ze ma. w pl a zwlaszcza zagranicą radzi sobie świetnie. asystent pasa ruchu czasami dużo pomaga. Jest bardziej elastyczna w porównianiu do AM. prosta w obsludze, intuicyjne menu ... no wiadomo nie ma tylu "bajerów" co AM. Ale to nie musi podniecać a dzialać lepiej - i tak jest przynajmniej zagranicą-zwlaszcza w chorwacji z lokalnymi mapami. W PL nie jednak GADZETOWA AM lepsza

Ale juz kolejny raz powiem jeśli jadziecie do Chorwacji - wgrajcie to i to. 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.06.2010 22:51

ZBuK napisał(a):Witajcie,
Pytanie jest proste - który system GPS (AutoMapa6 czy iGO8) lepiej się sprawi w podróży z Polski do Chorwacji i w planowaniu tras po Chorwacji?
Macie jakieś pomocne uwagi w tym temacie?

Powyżej jeszcze raz przypomnienie tematu i zapytania w niniejszym wątku....odpowiedź wg mnie jest taka...w drodze z PL do HR jak kto lubi lub przyzwyczajony jest...(może być AM lub iGO)...natomiast na miejscu...zdecygowanie iGO na mapie lokalnego dostawcy (jest dokładniejsza i na dzień dzisiejszy żadna wersja AM tego nie przebije). Nie obrażajmy się też na użytkowników tego, czy innego systemu...to wszystko jest względne. W pewnych obszarach PL, Auto Mapa jest super - w małych, uzdowiskowych miejscowościach ma ulice i numery domów, w innych blada d....i odwrotnie...czasamo iGO jest dużo dokładniejsze...
Reasumując, gdy w głowie pomysł na wycieczkę (urlop), i w rękach papierowa mapa, to żadna elektronika nie zlasuje nam mózgu...ten czy inny system może być tylko pomocnikiem....
Udanych wakacji.... :lol:
legs
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) legs » 23.06.2010 08:50

Powiedzcie mi moi drodzy, jako że nie jestem jeszcze biegły w nawigacjach.
Czy można sobie zaimportować trasę z jakiej strony www na całą Europę tak jak np z targeo.pl (targeo tylko na Polskę)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.06.2010 11:19

Nie wiem czy o to ci chodzi:http://www.viamichelin.pl/ lub http://map24.interia.pl/
,bo jeżeli chcesz wrzucić gotową trasę do GPS to nie ma takiej strony, możesz skorzystać z gotowców które są TU.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

AutoMapa6 vs iGO8 w Chrowacji - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone