napisał(a) Użytkownik usunięty » 26.08.2010 18:54
sopel87 napisał(a):Nowe mapy Navteq'a mają to do siebie, że mają już odcinki, które będą skończone w 2011 roku jako już otwarte... Niestety, ale prowadzi tymi drogami, więc albo wgrać wcześniejszą mapę, albo ignorować to co mówi IGO.
2 lata temu byłem w Chorwacji na Automapie Europy, bez problemu doprowadził nas na Ciovo (w Słowenii trochę się pogubił, nie miał autostrady nowej)
W tym roku spróbuję IGO. Mam dograne parę różnych map (TA,NQ, dostawcy lokalni na BiH, Czarnogórę i Albanię) i mam nadzieję, że nie wyląduję przypadkiem w lesie
Masz racje co do Navteq'a. Wspomnianą Autostradowa Obwodnicą Wrocławia śmiga, aż miło
Jeśli chodzi o trasy dalsze, to na trasie używam iGO z mapami TA. Z nowymi mapkami w lesie na pewno nie wylądujesz
Są wszystkie, niezbędne aktualizacje tj. nowe odcinki dróg w PL m.in. autostradowy węzeł Sośnica k.Gliwic, nowe, krótkie odcinki dróg ekspresowych i autostrad itp.
Za granicą jest autostrada czeska od Chałupek, autostrada północna w Austrii i obwodnica Wiednia, a w końcu aktualne przebiegi autostrad w Słowenii (w tym w okolicy Mariboru) i słynnego objazdu Muerck - Lenart - Ptuj
Na miejscu oczywiście polecam lokalne mapki - w miasteczkach mają większą dokładność z nazwami ulic.
Szerokiej i bezpiecznej drogi
Pozdrav