goldengate napisał(a):Odświeżam temat.
Wracam w czwartek do Polski i chcę ominąć autostrady płatne w Słowenii.
od granicy z Chorwacją widzę na mapie że do ptuja nie ma autostrady, czy tak ?
A gdzie wjechać przed granicą z austrią ???
Muszę chyba wjechać do austrii drogą 67 do spielfeld i tam węzłem na A9 ????
dids76 napisał(a):Na pierwszym zjeździe do Ptuj musisz zjechać, potem obwodnicą Ptuj na Lenart, Trate tam przekraczasz granicę z Austrią, wjeżdżasz do Mureck i drogą B69 do autostrady. Wszystko w kolejności odwrotnej jak w drodze do Chorwacji
stiw napisał(a):Koledzy trochę wstyd się pytać, ale chciałem się upewnić. Do tej pory do CRO jeździłem z pomocą TOM-TOMA, i autostradą płatną, a teraz przesiadłem się na automapę którą do końca nie mam opanowanej. Tym razem chciałem ominąć płatną autostradę w Słowenii wgrałem sobie pliki blokad z postu powyżej, ale co dalej wystarczy teraz zaplanować trasę z automatu a ona sama ominie autostradę przez te pliki, czy trzeba jej zaplanować miasto po mieście żeby to ominąć. Jeżeli tak to skąd ściągnąć jakiś gotowy plik z gotową już trasą, bo sam chyba sobie nie poradzę. Wiem że to droga bardzo na skróty,ale do Cro nie chciałbym jechać zestresowany, że coś knociłem przy planowaniu trasy
dids76 napisał(a):Ja zawsze punkty VIA ustawiam na mapie, w miejscach przez które chce jechać i AM bez problemu prowadzi. Wcześniej jednak powiększam trasę i sprawdzam czy prowadzi mnie tam gdzie ja chcę a nie tam gdzie ona
stiw napisał(a):Koledzy trochę wstyd się pytać, ale chciałem się upewnić. Do tej pory do CRO jeździłem z pomocą TOM-TOMA, i autostradą płatną, a teraz przesiadłem się na automapę którą do końca nie mam opanowanej. Tym razem chciałem ominąć płatną autostradę w Słowenii wgrałem sobie pliki blokad z postu powyżej, ale co dalej wystarczy teraz zaplanować trasę z automatu a ona sama ominie autostradę przez te pliki, czy trzeba jej zaplanować miasto po mieście żeby to ominąć. Jeżeli tak to skąd ściągnąć jakiś gotowy plik z gotową już trasą, bo sam chyba sobie nie poradzę. Wiem że to droga bardzo na skróty,ale do Cro nie chciałbym jechać zestresowany, że coś knociłem przy planowaniu trasy
stiw napisał(a):To gdzie ten plik do automapy trzeba wkleić
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi