Mam pytanie dla doświadczonych driverów...
Chcę sobie wyznaczyć trasę offline w Automapie 6.15 na PC-cie, wyznaczyć wszystkie punkty via (Mureck, Lenart, Ptuj itp
.png)
.png)
jara napisał(a):Raul73 napisał(a):Targeo nie jest kompatybilne z AM.
No właśnie. A jest wiersz "eksportuj do AutoMapy"?
.png)
.png)
Raul73 napisał(a):jara napisał(a):Raul73 napisał(a):Targeo nie jest kompatybilne z AM.
No właśnie. A jest wiersz "eksportuj do AutoMapy"?
Zgadza się - jest taka opcja.
Ale wyeksportowana mapa i tak nie zgadza się z AM. W dodatku GPS z Automapą nie widzi, że minąłeś jakiś punkt Via - i nawet po przejechaniu go nadal cię do niego zawraca.
Testowane kilkakrotnie.![]()
Majlepszą opcją jest instalacja AM na kompie i potem przekopiowanie mapy na GPS. Ja nawet punkty ulubione sobie kopiuję.
.png)
.png)
Pawelrsko napisał(a):Z Targeo Możesz wygenerować plik do AM tylko najlepiej się zaloguj aby mieć możliwość ustawienia wielu punktów pośrednich trasy.
.png)
lichy napisał(a):Jeszcze jedna uwaga do Auto Mapy (oprócz tego, co pisze Raul73):
AutoMapa nie zapisuje trasy jako całości, tylko jako punkty: Startowy i Końcowy + ewentualne punkty Pośrednie (via). Właściwa trasa jest wytyczana za każdym razem po wczytaniu zapamiętanych punktów.
Czasami trasa wytyczona na jednym urządzeniu wygląda inaczej niż wytyczona na innym urządzeniu (przy czym obie bazują na tych samych zapisanych punktach).
.png)
Raul73 napisał(a):Pawelrsko napisał(a):Z Targeo Możesz wygenerować plik do AM tylko najlepiej się zaloguj aby mieć możliwość ustawienia wielu punktów pośrednich trasy.
Powtarzam po raz kolejny, tym razem pogrubionym: Targeo nie jest kompatybilne z Automapą![]()
Generowanie trasy nic nie daje
![]()
![]()
Aby wygodnie planować trasę przejazdu na komputerze PC, polecamy:
- skorzystać z serwisu www.targeo.pl - zawiera on mapę tego samego dostawcy map co AutoMapa. Korzystając z Targeo.pl można wyznaczyć trasę, zapisać ją na dysku w formacie .atm, po czym wczytać w AutoMapie na urządzeniu przenośnym.
.png)
sviva napisał(a):Skoro nie jest kompatybilna to czemu na stronie Automapy polecają do wytyczania tras właśnie targeo?

.png)
Raul73 napisał(a):A tak na marginesie: jak ci się sprawuje ta 15-ka? Ja cały czas jadę na wersji 6.10 i na razie mi wystarcza, ale czytałem, że wersje 11, 12 i 13 zamulały procesor w GPS-ach.
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi