Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Automapa 6.8.1.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
CROcs
Turysta
Automapa 6.8.1.

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROcs » 24.07.2011 16:12

Witam wszystkich!
Czy macie jakieś doświadczenia z Automapą 6.8.1.? Słyszałem, że ta wersja to kiszka i lepiej jeździć na 6.8.0. Macie jakieś doświadczenia w tej materii?
Pozdr
KubaK
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KubaK » 24.07.2011 17:04

CROcs napisał(a):Witam wszystkich!
Czy macie jakieś doświadczenia z Automapą 6.8.1.? Słyszałem, że ta wersja to kiszka i lepiej jeździć na 6.8.0. Macie jakieś doświadczenia w tej materii?
Pozdr

Dlaczego kiszka, bardzo dokładna i tyle. W Polsce i Czechach sprawuje się znakomicie więc dalej taż powinno być ok.
slawekr3
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekr3 » 24.07.2011 17:24

działa bez problemu byłem z tą wersją w chorwacji i właszech w czerwcu i nie było najmniejszych kłopotów :D
ADAMO_16
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ADAMO_16 » 24.07.2011 17:28

Potwierdzam dokładność mapy, byłem i prowadzila dokładnie, zero problemów.
kozak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kozak » 24.07.2011 19:28

Pozdr

... a gdzie słyszałeś, że to kiszka. Jedyne co mogę potwierdzic to totalna niekompetencja supportu tego programu.
micbro
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) micbro » 24.07.2011 19:55

Potwierdzam , dojazd oraz podczas 11-dniowego pobytu spisała się bardzo dobrze. :D
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 24.07.2011 21:07

Pozdr

Ja posiadam od pewnego czasu...dla mnie w porównaniu do 5.x.x to kaszanka, dosć długo się ładuje i zdarza jej się zgubić sygnał gps w najmniej oczekiwanym momencie, w 5.x.x nigdy nie było z tym problemów, z 6.x.x miałem już nie jeden raz problem na drodze,
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 24.07.2011 21:22

lukasz22i napisał(a):...dla mnie w porównaniu do 5.x.x to kaszanka, dosć długo się ładuje i zdarza jej się zgubić sygnał gps w najmniej oczekiwanym momencie, w 5.x.x nigdy nie było z tym problemów, z 6.x.x miałem już nie jeden raz problem na drodze,

Mnie to wygląda na niewydolność hardware
CoolSwimmer
Odkrywca
:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) CoolSwimmer » 25.07.2011 09:31

witam powiem bardzo obiektywnie ! Bardzo dobra mapa jednak i ona mi zrobiła wałek, robiłem sobie jednodniową wycieczke do Dubrovnika gdy wracałem do Breli gdzie polegiwałem na plaży :) wpisalem do GPS bela ulica frankopańska i Krzysiek kazal mi zjeżdzać z głównej w lewo do Baśki Voda wiec go wyłączyłem przejechałem jeszcze 3 kilometry i do jechałem tam gdzie trzeba pewnie bidok sie przegrzał :) Natomiast poraz pierwszy budapeszt w nocy i z powrotem Krzysiek prowadził mnie perfekcyjnie naprawde pieknie bez nerwow jak to było rok i dwa lata temu z starszymi mapami 8O nawet żona nie piszczała :) :D
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 26.07.2011 07:18

Pozdr

Każdy ma własne upodobania, a ja jak zwykle będę wieszał psy na AM.
Miałem okazję wczoraj wracać z Pragi do Wwy.

W tamtą stronę jechałem na iGO i spisywało się znakomicie, działało szybko, przeliczało trasę błyskawicznie.

W drodze powrotnej chciałem przetestować AM (właśnie tę wersję) i ... zanim to to złapało satelity to przejechałem 2/3 autostrady z Pragi do Hradec K. Potem mozolne wyliczanie trasy przez (punkt przelotowy przez Wrocław), a potem te debilne komunikaty Krzysia H: "za 100" (3sek. przerwy) "metrów" (3sek. przerwy) "możliwy" (3sek. przerwy) "radar". Składał te zdania jak 6cio latek przy nauce czytania.

W iGO strefy zamieszkania są oznaczone na mapie innym kolorem - wystarczy rzut oka na navi i wiesz, że zaraz za zakrętem możesz się spodziewać wioski. W AM "jedziesz po" jednolitym tle i tylko lasy są zaznaczone na zielono.

Dla AM mówię stanowcze NIE.
Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 26.07.2011 07:23

Automapa po Polsce - TAK. Poza granicami- NIE, bo jest wiele lepszych. Ja osobiście używam Navigona wymennie z iGo.
Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 26.07.2011 07:24

A tak wogóle to dostawców map jest zaledwie dwóch czy trzech na świecie. Program od programu różni się interfacem, algorytmami wyznaczania tras, a tutaj AM IMHO dołuje. Z POI daje radę.
guniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) guniak » 26.07.2011 08:02

Mnie tylko raz zawiodła w CRO ,kazała niepotrzebnie skręcić z dwupasmowej i zawrócić zaraz na ślimaku na podwójnej ciągłej.No wysoka temp. jej nie służy.Wersja 680
trajano
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trajano » 26.07.2011 08:07

A ja mam takie dziwne pytanie. Czy ktoś sprawdzał pokrycie się informacji o długosci i szerokości geograficznej z google maps? Chodzi mi o to, czy podawana w AM dł. i szer. pokazuje dokładnie to samo miejsce po wpisaniu w google maps? Ja ostatnio sprawdziłem Nokia Map i wyszły mi niezłe jaja. według google po wpisaniu namiarów z nokia maps mój dom znajduje siena środku drogi 20 km dalej.
Radziki4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Radziki4 » 26.07.2011 10:27

ja na AM jeżdżę już od dawna teraz na aktualnej 6.8.1 g i jak każda nawigacja tak i AM ma błędy nie ma doskonałej ale umiejętne korzystanie czyli po wyznaczeniu trasy sprawdzenie czy mi odpowiada wyznaczona trasa czy nie , wyznaczenie punktów przejazdu AM moim zdaniem jest jedną z lepszych i łatwą w obsłudze .
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone