napisał(a) rocker » 27.07.2011 08:16
Witam, co do porównania map to w domu mam dwa GPS: Garmin T700 oraz Mio V735 (najwyższy model w zeszłym roku w styczniu w MIO).
- Garmin ma mapę sprzed 3 lat, Europa masakra ostry jak igła, łącznie z systemem TMC (pokazuje korki i czas jaki się traci i wszystko się zgadza ale działa tylko na zachodzie).
- Mio dotychczas miałem AM PL XL z zeszłego roku i moim zdaniem najlepsza po Polsce bo najłatwiej ją aktualizować.
W zeszły weekend miałem wypad do Monachium, postanowiłem aktualizować AM do 6.8.1. i przetestować obie w trasie równolegle.
Trasa do Monachium wytyczona identycznie, w samym Monachium, bardzo podobne trasy, obie się spisały bez zarzutów. Teraz minusy: AM działa wolniej (wiadomo może ma większe wymagania systemowe
) ale bez narzekań. Głos Krzysia standardowy (bez czasu do namyślania się). System Traffic działał ale nie korzystałem bo wolę widok 3D (system działa tylko 2D).Garmin ma minusa ze względu na starą wersję, ale nigdy mnie nie zawiódł.
We wrześniu czeka mnie trasa do CRO i chyba wezmę AM bo Garmina nie zaktualizuję bo brak funduszy.
Atlas samochodowy zawsze w aucie będzie.