napisał(a) Vasil1991 » 01.09.2014 11:44
Pozwole sobie o skomentowanie mojej podróży Gandalfem, o godzinie 16 wyruszyliśmy busikiem małym z warszawy do łodzi czas jazdy to 3 godziny. o 19 wyjechaliśmy z łodzi w kierunku Makarskiej, przejeżdżaliśmy przez Czechy, Austrię, Słowenię. Na miejsce dotarliśmy o godzinie 15:30 także czas przejazdu niecałe 24 godziny. Powrót był gorszy, mieliśmy wyruszyć o godzinie 13 z Makarskiej lecz wyruszyliśmy 15:30. Dwie i pół godziny czekania na stacji INA przy wjeździe. Zmarnowaliśmy cały dzień przez to gdyż wszystko było robione na biegu a dodatkowe dwie i pół godziny pozwoliły by lepiej pożegnać się z plażą i jeszcze ostatnie kąpiele. Do warszawy dojechaliśmy o godzinie 17:30 także 25 godzin jazdy. Po drodze padał deszcz, w autokarze były popsute wycieraczki a kierowcy nie potrafili tego naprawić i jechaliśmy bez. Miejsca zostały nam przydzielone dosłownie pod nawiewem klimatyzacji a proszenie kierowcy o zmniejszenie nie przyniosło pozytywnych skutków. Kierowcy nie znali trasy, jechali z gps i na ślimakach co chwile zawracali bo źle pojechali, po autostradzie w Chorwacji prowadził jakiś młody chłopak który nie potrafił nawet zaparkować autokarem na stacji benzynowej i robił poprawki z otwartymi drzwiami, droga powrotna to jakaś kpina jednym słowem. Koszt 400 zł w obie strony był dobrą stawką jednak, następnym razem pojadę z Elabusem, koszt połączenia przy wykupieniu tanich biletów z warszawy do Katowic Polskim Busem i potem wyjazdu z Katowic wychodził nie wiele drożej, przyjazd na miejsce planowany jest na godzinę 10 raną a powrót o 22 chyba:) także trochę tego czasu na miejscu można zyskać dopłacając dosłownie kilka dyszek:) Jednakże jak ktoś jest cierpliwy i nie denerwuje się tak szybko jak ja to polecam pojechać, dotarłem i wróciłem za 400 zł:)