Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Autokarowe rozkłady jazdy do cro.

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
retman
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) retman » 22.05.2009 16:34

witaj oczywiście ze istnieje mozliwość przewieżienia małych zwierzątek pod warunkiem ze maja wszystkie badania lekarskie i sa przewozone w zamknietym koszyczku zapraszamy www.retman pl link do rozkładu jazdy autokaru http://retman.pl/index.php?go=wyd&sub=6&nort=1
Pozdrawiam
adziorek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) adziorek » 13.06.2009 15:53

Czy ktoś się orientuje jak wyglądają połączenia Bratysława - Chorwacja, albo Słowacja (jakiekolwiek miasto) - Chorwacja??
Chciałabym jak najtaniej... Słowacka wyszukiwarka autobusowa nic mi nie wyrzuca na wrzesień :|
ankask
Plażowicz
wyjazd w tygodniu

Nieprzeczytany postnapisał(a) ankask » 24.06.2009 15:05

ann11281 napisał(a):hej:)

nie znacie jakiegos autobusu, ktory jezdzi we wtorki lub srody (wyjazd z Chorwacji, najchetniej Split).
Szukam i szukam i wszsytko w sobote :(

Witam,
ja przeszukałam chyba już wszystko, też za autokarem w tyg., niestety, chyba nic nie ma. Chyba,że może ktoś jednak coś zna ???

Jestem z Wami od niedawna, poprostu kopalnia informacji! dzięki!
Kurzy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kurzy » 12.07.2009 21:56

Pytanko do Retman'a

Wykupiłem dla 3 osób przejazd do Cro (Primosten) 31.07 z Wrocławia
Chcielibyśmy zostać tam 2 tygodnie więc powrót wypada w sobotę 16.08
no i teraz wyczytałem na waszej stronie że :

"powrót musi nastąpić do 15 dni, powyzej 15 dni cena biletu jednostronnego razy 2 (liczymy od dnia wyjazdu do dnia powrotu)"

od 31 do 16 jest 16 dni. wiec bede musiał dopłacić za powrót?!
Płaciłem za kurs w obie strony i z tego co wyczytałem mam możliwość wrócić tylko po 7 dniach bez dopłaty??

Czy ja dobrze to zrozumiałem ?
Kurzy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kurzy » 12.07.2009 22:05

ok już chyba rozumiem.. wyjazd z Cro jest 15.08 wiec wszystko sie zgadza.. (na rozkładzie jest dziwnie napisane;)
Przepraszam za zamieszanie;)

Pozdrawiam
dijete.86
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dijete.86 » 25.09.2009 20:36

Jak ktoś posiada kartę ubezpieczeniową Euro<26 to może bedzie mieć zniżki, tylko musi zobaczyć które biuro podrózy akceptuje tę katrę.:)
amy_lee
Turysta
połączenia Polska - miasto Krk

Nieprzeczytany postnapisał(a) amy_lee » 30.09.2009 08:34

Dobra, skoro tutaj, to zapytam tutaj.

Orientuje się ktoś czy są jakieś połączenia poza sezonem między PL a miastem Krk na wyspie?
Musi być jakiś dojazd, autobusem, czy samolotem. Cokolwiek.

Ja nie mam pojęcia. Mało wyjeżdżam, nawet nie wiem gdzie i w jaki sposób mam szukać informacji.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 30.09.2009 17:28

Szukaj połączeń do Rijeki (kolejowych lub autobusowych) lub lotniczych do Puli (z Kolonii czy Bratysławy lub wysp brytyjskich); stamtąd atobusami (połączenia krajowe); albo klasyka: do Zagrzebia (kolej, droga lotnicza lub międzynarodowe połączenia autobusowe przez Austię), dalej Rijeka lub Pula i dopiero potem Krk. Do samego Krku bezpośrednio nic z międzynarodowych połączeń (żadnych i żadną drogą) nie ma szans.
Pozdrowienia
amy_lee
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) amy_lee » 02.10.2009 08:47

Wielkie dzięki za informacje. Nie jestem wprawionym podróżnikiem i nie wiem czy się zdecyduję. Opcja do Rijeki chyba najlepsza. Przemyślę to wszystko jeszcze, dzięki za odp. Pozdrawiam!
anetafw
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) anetafw » 25.03.2010 10:06

Ogłaszam nowy sezon 2010.

Z Mężem jedziemy z UK do Chorwacji autem, natomiast nasi Rodzice wybierają się autokarami z Polski - Teściowie mają auto w komisie, a mój Tata nie jest pewny własnego auta, więc pozostaje im grzać 4litery przez długie godziny w autokarach.

Jedziemy do Makarskiej, o połączenia nie pytam, czytałam wcześniej już na forum o Retmanie, GlobTourist i Skarpie.

Na razie znalazłam Retmana - http://retman.pl/index.php?go=wyd&sub=6&nort=1

Skarpa - http://www.wakacje.skarpatravel.pl/web/ ... wienie=%25

GlobTourist - http://www.globtourist.com/autokar-do-chorwacji.html

I teraz mam pytanie od Teściowej, mamy rezerwację tamże 3-11 lipca, a słyszałam, że autokary codziennie nie jeżdżą. Istnieje możliwość dopasowania się 'autokarami' do różnych firm? Czy niekoniecznie musimy wracać tą samą linią?

Czy może powinnam jeszcze coś wiedzieć a nie zapytałam?
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 25.03.2010 11:00

Jasne, że możesz w jedną stronę z jedną firmą, w drugą - z inną. Tylko, że wtedy wyjdzie nieco drozej, bo przeważnie kiedy kupujesz bilet "tam i z powrotem" jest taniej.... (o jakieś 20-30 %, albo i więcej).
Problem w tym, że te linie przeważnie wszystkie jednak weekendowo mają kursy...
Pozdrawiam
Jo_Anna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jo_Anna » 25.03.2010 11:27

Zobaczcie na ofertę Czajki - tam, gdzie jest oferta wczasów, jest możliwość też samego przejazdu (chociaż nie wiem czy w szczycie sezonu), a mają jeden termnin idealnie Wam pasujący - wyjazd z Polski 2.07, powrót 11.07:
http://www.biuroczajka.pl/offer/BiogradChorwacjaKwiecienMlodziLudzieWille#reserve
Kosztuje to bodajże 400zł w obie strony.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 25.03.2010 11:55

Jo_Anna napisał(a):Zobaczcie na ofertę Czajki - tam, gdzie jest oferta wczasów, jest możliwość też samego przejazdu (chociaż nie wiem czy w szczycie sezonu), a mają jeden termnin idealnie Wam pasujący - wyjazd z Polski 2.07, powrót 11.07:
http://www.biuroczajka.pl/offer/BiogradChorwacjaKwiecienMlodziLudzieWille#reserve
Kosztuje to bodajże 400zł w obie strony.

Problem z tego typu ofertami jest taki, że zawsze pierwszeństwo będzie mieć klient, który zdecyduje się na kupno całej oferty (tzn. przejazd i zakwaterowanie).. dlatego biuro zawsze czeka do ostatniej niemalże chwili, by potwierdzić, że wykupienie samego przejazdu jest możliwe na dany termin.
anetafw
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) anetafw » 30.03.2010 18:21

Dziękuję za odpowiedzi. :)

Jednak stanęło na tym, że mój Tatko weźmie się za swój samochód i pojedziemy w 8 osób na dwa autka do Chorwacji ! :)

Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuję
8)
smith
Autostopowicz
Transport do Puli

Nieprzeczytany postnapisał(a) smith » 11.04.2010 15:41

Witam :)
Zamierzamy w 6 osób wybrać się na 2 tygodnie do Puli, tylko teraz nie mamy zbytnio pojęcia jak tam się dostać. Samolot odpada, na stopa też. Najlepiej byłoby autokarem tylko nie znalazłem połączeń do Puli.
Jestesmy studentami także najlepsze finansowe rozwiązanie dla nas to 400 zł (w 2 strony) :)

Czy może ktoś pomóc ?? :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Alternatywne środki lokomocji