napisał(a) hu_ana » 23.07.2016 08:16
Witam ponownie, niestety wszystko co dobre szybko się kończy, dwa tygodnie zleciały jak w pysk strzelił i piszę już z domu
Jeśli chodzi o te miejsca w pierwszej linii, to raz jeszcze powtarzam,nie liczyłabym na ich dostępność w sierpniu na Bobanie. Chyba że Ci się mega poszczęśći. Na Dole prędzej (niestety nie mam obiecywanych wcześniej zdjęć z campu Dole, bo zazwyczaj przechodziliśmy tamtędy wieczorami, a moja komórka o ile w dzień robi super fotki, tak wieczorem totalne ziarno. A służyła nam za główny aparat na wyjeździe).
Sytuacja była taka, że w połowie naszego pobytu miało miejsce dość konkretne załamanie pogody - spadła nie tylko temperatura powietrza, ale też wody ( z 28 stC do 22), pojawił się biały szkwał na morzu, wiatr był tak porywisty, że przez trzy dni spaliśmy na czuwaniu, tak targało namiotem. Do tego straszyło burzami, ale na złowrogim grzmieniu się skończyło, nie było opadu.
To wszystko złożyło się na to, że część ludzi się raz-dwa zwinęła i wyjechała. Zwolniło się około 30% miejsc. Ale wystarczyły kolejne dwa dni żeby w miejsce Polaków, Czechów zaczęli pojawiać się Austriacy i Niemcy powoli opanowując Bobana
Najlepsze parcele są zarezerwowane, przy wymeldowywaniu się widziałam długą listę. Słyszałam też wielokrotnie, że na krótki pobyt znajdą miejsce dla kogoś, a na dłuższy nie, bo mają rezerwacje.
Proponuję napisać na
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl i po prostu zapytać o dostępność miejsc w interesującym Cię terminie. Dziewczyny z recepcji dobrze posługują się j. angielskim; Od 01.06 do końca sezonu obsługują maila na bieżąco.
Zrobiłam fotki sanitariatów na Bobanie, w wolnej chwili wrzucę