Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Autobusami między miejscowościami

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krzysiak
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiak » 27.06.2006 11:59

Na forum znalazłem dwie, wzajemnie sprzeczne, informacje na interesujący mnie temat. Jedna osoba napisała, że autobus jest tani (bez szczegółów) a druga, że za pokonanie 35 km dystansu zapłaciła ok. 6E, co dla mnie nie jest tanio. Czy ktoś mógłby udzielić mi rzeczowych i rzetelnych informacji na temat cen przejazdów autobusem na krótkich, 20 do 60 km, dystansach? Do daty planowanego wyjazdu coraz bliżej a ja próbując wszystko skalkulować zaczynam dochodzić do wniosku, że jednak mnie nie stać...
marta56
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marta56 » 07.07.2006 21:26

Witam
nie wiem czy przydadzą ci się Krzyśku jeszcze te informacje,ale moim zdaniem jazda chorwackimi PKS-ami nie jest najtańsza.
Moja 4-osobowa rodzina podróżowała ze Splitu do Trogiru i z powrotem.
Ze Splitu jechaliśmy klimatyzowanym autokarem dalekobieżnym,cena do Trogiru /ok 30 km/ wynosiła 18 kun od osoby- nie ma zniżek dla dzieci!!!!
W drogę powrotną wybraliśmy się podmiejskim PKSem wraz z Chorwatami wracającymi z pracy /skrzypiące okna,drzwi i podłoga, wszystko pootwierane na przestrzał, ukrop nie do wytrzymania, aoni nic jakby było ledwie 20 st/. Taka podróż zostawiła niezapomniane wrażenia i kosztowała 14,5 kuny od osoby znowu bez zniżek dla dzieci.pech chciał że ten autobus nie dojeżdżał do portu Jadroliniji amy musieliśmy dotrzeć na wyspę, więc jeszcze odbyliśmy podróż autobusem miejskim -przejazd 3 przystanków od osoby 9 kun /znowu bez zniżek/
Tak więc sumując podróż w obie strony jedna osobę kosztowała ok 6 euro, chyba jednak dla kilkuosobowej rodziny lepej przemieszczać sie własnym autem.Pozdrawiam.
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 09.07.2006 09:58

To chyba ja pisałam o tych 6 euro, przy okazji, jakiegoś pytania o pks. Tak PKS chorwacki jest drogi i o tym trzeba wiedzieć, a ja się przkonałam na własnej skórze.
Np Hvar-Milna, 5 km-7 kun, czyli ok 1 euro
Zadar-Pirovac , ok 50 km 37 kun przeszło 5 euro
Dubrovnik-Zadar ok. 400 km 180 kun czyli 26-27 euro
.Wszystko zalezy od długości trasy i opłaty za bagaz, zazwyczaj 7 kun, ale i 10 a czasami nic.....
Justyna i Krzysiek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Justyna i Krzysiek » 19.07.2006 10:08

:cry: tak Pks w chorwacji są drogie. Trasa Makarska-Split (33 km) kosztuje 33 kuny, Split- Trogir 18 kun, Makarska-Podgora 9 kun, Makarska-Dubrownik 90 kun ( 180 km). Wszystkie ceny podaję w jedną stronę. Zawsze mozna tez liczyc na zyczliwych kierowców, jednak nam udało sie złapac stopa tylko na blizsze trasy czyli około 15 km. :)

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone