Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

auto wypożyczne w Hiszpanii, a zwrócone w Portugalii ...

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Krystof
Cromaniak
auto wypożyczne w Hiszpanii, a zwrócone w Portugalii ...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 01.08.2012 14:26

... lub odwrotnie.

Czy ktoś z Was wie coś na ten temat?

pozdrawiam, Krystof
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 01.08.2012 14:31

Krystof napisał(a):... lub odwrotnie.

Czy ktoś z Was wie coś na ten temat?

Generalnie, musisz auto zwrócić firmie, od której wypożyczyłes. Jeśli weźmiesz auto z firmy, która ma sieć w różnych krajach, to może by się dało, a na pewno by więcej kosztowało.
Musiałbyś podzwonić do takich firm.

Pozdrawiam,
Wojtek
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 01.08.2012 14:32

Z tego co wiem, to taka opcja jest w każdej firmie o zasięgu wiekszym niż jeden kraje, ale jest jedno ale... dość DROGO to wychodzi.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 01.08.2012 14:38

dzięki - tak też się obawiałem, że drogo :?

w planach mam Lizbonę i Portugalię w dół + odpoczynek pod Kadyksem i powtórkę z Sewilli i Kordoby ... myślałem - zamiast robić pętlę - wykonać wariant dwóch lotnisk;

obawiam się, że trzeba będzie wybierać - albo Madryt i więcej zwiedzania, albo Lizbonę i droższą wypożyczalnię

a propos - czy też macie takie doświadczenie, że w Portugalii wypożyczenie samochodu jest droższe?

może jakiś namiar na sprawdzoną i niedrogą wypożyczanię?
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 01.08.2012 14:45

Krystof napisał(a):a propos - czy też macie takie doświadczenie, że w Portugalii wypożyczenie samochodu jest droższe?

może jakiś namiar na sprawdzoną i niedrogą wypożyczanię?

W Hiszpanii kontynentalnej zawsze byłem tylko własnym wozem, więc się cenami wynajmu nie interesowałem - nie mam porównania.

W lutym wynająłem w Lizbonie wóz na osiem dni. Wyszło chyba około stu euro. Korzystałem ze strony pośrednika doyouspain.

Pozdrawiam,
wojtek
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 01.08.2012 16:07

Franz napisał(a):
Krystof napisał(a): Korzystałem ze strony pośrednika doyouspain

dzięki, sprawdzam, K.
piotrmks
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrmks » 01.08.2012 19:06

Zajrzyj do wypozyczalni podpietych na booking. Ceny w Hiszpanii i Portugalii byly bardzo niskie. Podobnie jak noclegów.
Czsto w umowie jest zapis, ze samochod nie moze znalezc sie za granica.
Oddanie w innym miejscu moze kosztowac i +50%
Aglaia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aglaia » 02.08.2012 09:12

http://www.cars4holidays.com/en/car-hir ... comparison

Zajrzyj tutaj - korzystałam zarówno w Hiszpanii jak i Portugalii (ale ze zwrotem w tym samym kraju). Można znaleźć coś w miarę taniego.

Może truizm ale trzeba uważnie czytać warunki zwłaszcza dotyczące wywozu samochodu za granicę (zazwyczaj można tylko potrzebne jest dodatkowe ubezpieczenie).
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 02.08.2012 10:07

dzięki
dzięki
stronę znam
jeśli chodzi o wywóz auta z Hiszpanii do Portugalii to jest to dość popularne i w mojej wypożalni sprzed roku nie było problemu (atesa.es)
Aglaia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aglaia » 02.08.2012 11:01

Z wywozem do Andory już był kłopot.

Zorientowałam się dopiero na lotnisku w Barcelonie, że trzeba zabulić dodatkowe ubezpieczenie. Na szczęście i tak było taniej niż w innych wypożyczalniach. Ja akurat chyba brałam z Centauro. A w Portugalii to już niestety nie pamiętam i nie mam już maili z tego czasu.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 02.08.2012 11:12

w międzyczasie dowiedziałem się, że wariant H-P jest przeważnie bezproblemowy, ale auto wypożyczone w P i wjechane do H może juz stanowić kłopot! :@)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 02.08.2012 11:13

Krystof napisał(a):w międzyczasie dowiedziałem się, że wariant H-P jest przeważnie bezproblemowy, ale auto wypożyczone w P i wjechane do H może juz stanowić kłopot! :@)

Z czego wynikający?
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 02.08.2012 11:29

że niby hiszpańskie wypożyczalnie pozwalają bezproblemowo, a portugalskie każą wykupić dodatkowe ubezpieczenie
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 02.08.2012 11:33

Zorientuj się, bo wiem, że w niektórych wypożyczalniach tak bywa, że jeżeli posiadasz odpowiednią kartę kredytową, np złotą Visę, złotego Mastercarda, to żadnego ubezpieczenia nie płacisz. Wystarczy, że rachunek uregulujesz tą kartą.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 02.08.2012 12:02

dzięki ... niestety, posiadam nieodpowiednie karty, jak sądzę ;@)))
Następna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe