Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Auto-preferencje Chorwatów.

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 10.03.2005 11:21

krystek napisał(a):Chyba tego masz na myśli. Sporo ich widziałem w Porecu.

Albo tego:

Obrazek

Renault 4. Też ich sporo jeździ.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 10.03.2005 12:21

MorskiPas napisał(a):
krystek napisał(a):Chyba tego masz na myśli. Sporo ich widziałem w Porecu.

.

Tak a jednak to cytrynka, w całej Chorwacji jest ich dużo. Cieszy mnie to bo sam mam cytrynkę.
:D :lol: Pozdrawiam
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 10.03.2005 16:00

Krakus nie cytryna tylko renault 4- ich jest tam zatrzęsienie - jak Leon pisał kiedyś produkowali je w Słowenii.
Niezawodny - z tą solą masz na pewno rację ale jest tez druga strona medalu - na wybrzeżu a zwłaszcza na wyspach klimat służy całej reszcie samochodu zwłaszcza silnikowi. Stad tak duzo starych aut tam jeździ. jak wiadomo nic tak nie niszczy silnika jak rozruch na mrozie. Dlatego myślę że generalnie samochody służą tam o wiele dłuzej. Osobna kwestia to BiH tylu golfów II co w Bośni to chyba w całym życiu nie widziałem 8O Jak jechaliśmy pierwszy raz do Sarajewa to przez dobre kilkadziesiąt kilometrów wszystkie mijane miejscowe auta to były golfy :roll:
A wracając do chorwacji to myślę że u nich podobnie jak u nas pokutuje mit że dobre samochody to niemieckie ew. japońskie. W Poznaniu i generalnie Wielkopolsce też miłość golfów czy opli jest b. silna i dla mnie zupełnie niezrozumiała. Kosztuje to to jedną trzecią więcej (pensje niemieckich robotników) a psuje się tak samo jak pozostałe. Bo psują się wszystkie. To czy mniej lub bardziej moim zdaniem w 90 procentach zależy od dbałości właściciela i jakości serwisu-zwłaszcza jeszcze na gwarancji.
PZDR :D
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 10.03.2005 17:28

Witaj Macieju.
Ja zwracałem uwagę na Citroen2 CV piękny brzydal, a Renault4 nie jest już taki cudny.
Pasy pozdrawiają Kolejarza :lol:
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 10.03.2005 18:16

krakuscity napisał(a):Witaj Macieju.
Ja zwracałem uwagę na Citroen2 CV piękny brzydal, a Renault4 nie jest już taki cudny.
Pasy pozdrawiają Kolejarza :lol:

Ino nie Kolejarza :evil: - Kolejarz to żuzlowy klub z Rawicza :wink: Lech to Kolejorz :twisted:
Każdy to powie Cracovia rządzi w Krakowie :oczko_usmiech:
PZDR
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 10.03.2005 19:48

Krystek, gdybyś od początku przeczytał uważnie posty to zapewne byś zrozumiał , że mój post ma trochę wspólnego z tematyką poruszaną przez inne osoby na forum. A że nie bardzo rozumiesz , to ja nic na to nie poradzę. Pozdrawiam :P
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 10.03.2005 20:01

darek1 napisał(a):Krystek, gdybyś od początku przeczytał uważnie posty to zapewne byś zrozumiał , że mój post ma trochę wspólnego z tematyką poruszaną przez inne osoby na forum. A że nie bardzo rozumiesz , to ja nic na to nie poradzę. Pozdrawiam :P

Kończąc swój poprzedni post, napisałeś, że zapraszasz do polemiki. Więc nie obrażaj teraz człowieka, że Ci coś odpisał. Bo jeszcze ludzie pomyślą, żeś niegrzeczny.
Rozumiem Twoją radość z zakupu samochodu, fajnie, że to Suzuki, bo też jeżdżę tą marką, ale wspominanie o swej nowej milości w różnych, nie związanych z tematem wątkach to już lekka przesada. Tym bardziej, że założyłeś Swój wątek poświęcony właśnie temu modelowi.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 10.03.2005 20:10

Volumen nie denerwuj mnie, bo przestanę Ciebie lubić.
P.S. Wybierz się do salonu samochodowego ................Przestaję reklamować swojej marki auta. A jak sądzicie jak ono się nazywa .............., no jak ? :wink:
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 11.03.2005 01:40

MorskiPas żeglujesz po Adriatyku ? Na czym?
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 11.03.2005 07:28

darek1 napisał(a):Krystek, gdybyś od początku przeczytał uważnie posty to zapewne byś zrozumiał , że mój post ma trochę wspólnego z tematyką poruszaną przez inne osoby na forum. A że nie bardzo rozumiesz , to ja nic na to nie poradzę. Pozdrawiam :P

Nawet mi się nie chce z Tobą polemizować.
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 11.03.2005 11:18

realista2 napisał(a):MorskiPas żeglujesz po Adriatyku ? Na czym?

Żegluję, to za dużo powiedziane. Przemieszczam się między domem a plażą, za pomocą środka transportu innego niż samochód, albo własne nogi.
Łódką zrobioną z gumy i powietrza, czyli pontonem.
I chwalę sobie ten sposób.
Petris też chyba ma coś do powiedzenia na ten temat.
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 11.03.2005 12:57

darek1 napisał(a):No cóż sprowokowany tematem samochodów , informuję Państwa, że mój Suzuki Liana jest chyba głównym konkurentem wsród niemieckich i japońskich samochodów. Jeszcze raz powiadamiam forum iż moje auto w całosci jest produkowane w Japonii i sprowadzane drogą morską do Polski. Jakość wykonania samochodu zdaje mi się że nawet przewyższa inne znane i bardziej popularne marki jakie jak toyota, vv, nissan czy opel. Pozdrawiam i zapraszam do polemiki.

Poczekaj 6 lat... moj fiat nie zepsul sie przez 6 lat...

Piotr
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 11.03.2005 13:01

darek1 napisał(a):Volumen nie denerwuj mnie, bo przestanę Ciebie lubić.
P.S. Wybierz się do salonu samochodowego ................Przestaję reklamować swojej marki auta. A jak sądzicie jak ono się nazywa .............., no jak ? :wink:

Polonez...
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 11.03.2005 13:06

MorskiPas napisał(a):
realista2 napisał(a):MorskiPas żeglujesz po Adriatyku ? Na czym?

Żegluję, to za dużo powiedziane. Przemieszczam się między domem a plażą, za pomocą środka transportu innego niż samochód, albo własne nogi.
Łódką zrobioną z gumy i powietrza, czyli pontonem.
I chwalę sobie ten sposób.
Petris też chyba ma coś do powiedzenia na ten temat.

I bardzo sobie chwali :D :D Petris
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 11.03.2005 13:08

Piotr Lutynski napisał(a):
darek1 napisał(a):Volumen nie denerwuj mnie, bo przestanę Ciebie lubić.

Polonez...

Syrenka :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Auto-preferencje Chorwatów. - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone