Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

auto oklejone w reklamie firmowe

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
waldi198
Turysta
auto oklejone w reklamie firmowe

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldi198 » 05.08.2011 23:13

Witam
posiadam vw transportera który służy mi jako auto służbowe! jest całe oklejone w reklamach:) czy mogę takim autem jechać do Chorwacji? z tego co słyszałem to niby nie można takim autem jeździć w dalsze trasy i w weekendy! może ktoś z was będzie wiedział czy mogę jechać ?
Kejter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kejter » 05.08.2011 23:22

Poważny jesteś ? Spytaj swojego pracodawcę czy możesz wyjechać poza granicę kraju :evil:
Kichol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kichol » 06.08.2011 06:51

Oklejonym mozna oczywiscie jechac - czy pozwala pracodawca tego nikt nie wie oprócz niego :) Zapytaj.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 06.08.2011 07:04

Kichol napisał(a):Oklejonym mozna oczywiscie jechac - czy pozwala pracodawca tego nikt nie wie oprócz niego :) Zapytaj.

Sam jest dla siebie pracodawcą. Pytać nie musi ale jak chce to przed lustro i .....
grzegorz_k
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzegorz_k » 06.08.2011 07:14

woka napisał(a):
Kichol napisał(a):Oklejonym mozna oczywiscie jechac - czy pozwala pracodawca tego nikt nie wie oprócz niego :) Zapytaj.

Sam jest dla siebie pracodawcą. Pytać nie musi ale jak chce to przed lustro i .....

A jeśli się nie zgodzi?Lepiej niech ten z lustra o niczym nie wie.
inmar
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inmar » 06.08.2011 10:09

Nie słyszałem o takim zakazie.Wystarczy popatrzeć jak są oreklamowane niektóre busy wożące turystów z biur podróży.
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 06.08.2011 10:25

Nie widze przeciwwskazań.Firmy również jeżdżą za granice z towarem lub po towar oklejonymi autami.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 06.08.2011 11:06

Ja pierniczę 8O

Jedż chłopie , Jadran czeka !
Szymuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szymuś » 06.08.2011 13:04

Nie dziwię się takiemu pytaniu skoro były całe rozbudowane wątki w których pitolono za przeproszeniem o rodzajach ciężarków do wyważania kół czy konieczności posiadania wszelkich zapasowych żarówek do auta czy o lusterku wewnętrznym kilka tematów niżej :D
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 06.08.2011 13:45

Co do żarówek - lepiej mieć zapas - w tym roku na samym początku podróży w Słowacji zjarały mi się 4 x H7 i 2 x pozycyjne - symbolu nie pamiętam.

Spaliły się bez żadnej usterki - po prostu nadszedł ich czas i byłem przygotowany ;)

Quiz:

Ile kosztowały by 4 x H7 na stacji benzynowej w Słowacji a ile kosztują w sklepie w Polsce??

Pozdrawiam

p.s.

A spokój duszy?? Bezcenny :)

p.s. 2

własnym firmowym autem śmigam z uśmiechem na twarzy, a na inne mam upoważnienie po angielsku - nic mnie to nie kosztuje
waldi198
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldi198 » 06.08.2011 20:54

sam jestem dla siebie szefem wiec nikogo nie muszę się pytać:) ale z tego co słyszałem to jak sie jedzie służbowym autem w weekendy to trzeba mieć jakieś świstek delegacyjny ale to tylko ktoś mi tak mówił a jak jest normalnie to nie wiem heh
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 06.08.2011 21:09

Chciałbym mieć tylko takie problemy :wink:
Jedź i nie zadawaj głupich (przepraszam) pytań :D
Obrazek
Oto moje auto, którym byłem w ...także w Cro , nikt nigdy żadnych idiotycznych pytań o napisy nie zadawał, a kilka różnych kontroli miałem.
Krzychu_K
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychu_K » 07.08.2011 12:14

Kolego - jedź bez problemu.
Trzy lata temu nie miałem swojego wozu nadającego się na taką trasę. Pracowałem jako przedstawiciel - peugeot 307sw cały oklejony wraz z tylnymi bocznymi szybami. Pracodawca wyraził zgodę - wydał odpowiedni świstek (po polsku i angielsku) i pojechałem.
Nikt nawet nie zapytał.
Teraz jeżdże własnym więc bez problemu.
Po za tym tam wszędzie też jeżdżą pooklejane jak u nas.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi