Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

auto assistance - kto już sprawdził w trasie ???

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
swiniakk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) swiniakk » 14.05.2006 20:19

Witam
Taki temat mi wpadł do głowy-- kto z jakiego assistance i na jakich warunkach korzysta.
Sam miałem pecha ostatnio w kraju że musiałem w trasie zjechać na warsztat ( nic wielkiego się nie stało ) ale za granicą to może być już problem!!
Mam auto rocznik 96 i w warcie nie dostane assistance na kolejny rok bo auto niby stare ???
Może ktoś ma jakieś rozwiązanie dla takiego problemu? Może już ktoś wykorzystał swoje w trasie do CRO ?
Piszcie bo temat naprawde życiowy i może nawet nerwowy :cry: jak coś nawali.
Sprawdzałem na pzmocie może ktoś zna ich usługi?
POZDRAWIAM
WoYo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WoYo » 14.05.2006 22:22

Kiedyś nawalił mi akumulator. Oczywiście skontaktowałem się z assistance. Gdyby nie szybka pomoc chorwatów sam nie wiem ile byśmy czekali na pomoc assistance, a musieliśmy jechać dalej :wink:
W sumie można wykupić assistance dla komfortu psychicznego, bo kiedyś w końcu dojadą, ale nie warto oczekiwać cudów z ich strony. :wink:

Pozdrawiam :)
endriu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) endriu » 15.05.2006 06:47

W zeszłym roku wykupiłem takie ubezpieczenie - no i okazało się że dobrze zrobiłem. Sytuacji nie będę opisywał bo to długa historia. Oczywiście jak to z każdą szkodą zgłoszoną do firmy ubezpieczeniowej bywa - dużo łażenia, korespondencji i dochodzenia swoich praw - ale wniosek jest jeden - moim zdaniem warto. Tym bardziej jeśli ktoś jedzie sam. Koszty holowania są ogromne i jeśli nawet mieliby zwrócić tylko to - to i tak dużo.
Oczywiście nikomu nie życzę takich "przygód"
Pozdrawiam - endriu
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 15.05.2006 07:02

sorry, że się trochę podepnę pod temat, a nic konstruktywnego nie dodam - poza małym ostrzeżeniem dla posiadaczy toyot:
w Kro są bodaj 2 salony toyoty, w tym jeden w Splicie (po drodze na Trogir Seget). Może już znacie moją opowieść, ale (jeśli, to i tak) przypomnę - w firmowym salonie nie mają nic prócz chodniczków i breloczków. Na głupie klocki do typowego auta (avensis z roku 2002) czekałem ponad tydzień, bo ściągali je z Belgii. Dodatkowo chcieli mnie zrobić na kilkaset juro - łosie rozmawiały ze mna po angielsku, a ze sobą po ichniemu i nie sądzili, że mogę coś pojąć - summa sumarum - zamiast 450 proponowanych skończyło się na 90 euro i wstydzie na ich twarzach...

Pocieszająca informacja dla posiadaczy renault - salony są wszędzie (na drugim miejscu chyba peugeot?).
k.
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 15.05.2006 07:40

Fiatow chyba tez nie brakuje,jak w calej europie,a Splicie to jest na 100%,bo bylem dwa lata temu z kolegi panda,jak padla mu klima,nabili na gwarancji i nawet ksiazki gwarancyjnej nie chcieli,nic do niej nie wpisali.
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 15.05.2006 16:26

endriu napisał(a):W zeszłym roku wykupiłem takie ubezpieczenie - no i okazało się że dobrze zrobiłem. Sytuacji nie będę opisywał bo to długa historia. Oczywiście jak to z każdą szkodą zgłoszoną do firmy ubezpieczeniowej bywa - dużo łażenia, korespondencji i dochodzenia swoich praw - ale wniosek jest jeden - moim zdaniem warto. Tym bardziej jeśli ktoś jedzie sam. Koszty holowania są ogromne i jeśli nawet mieliby zwrócić tylko to - to i tak dużo.
Oczywiście nikomu nie życzę takich "przygód"
Pozdrawiam - endriu

Opowiedz co się tam stało i dlaczego warto mieć asistance :?: :?:
swiniakk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) swiniakk » 15.05.2006 17:16

Tak tak opisujmy sytuacje.... i z jakich firm lepiej zrezygnować bo nas na 100% oleją :idea:
Zbyszek_mat
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszek_mat » 17.05.2006 20:01

posiadam asistace w PZU i 2 lata temu w mondeo padło sprzegło na moscie w Dubrowniku. Po 20 min. przyjechał holownik i dostarczył nas w miejsce które wskazalismy, mielismy 20 km do celu podrozy. Po nastepnych 30min. zadzwonia Pani u ktorej zglaszalem awarie i spytaa czy wszystko w porzadku i czy mamy zakwaterowanie. Jestem w pelni zadowolonyn z tej uslugi.
ArekOpole@30
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArekOpole@30 » 17.05.2006 20:12

Pisząc tak o assistance jest mozliwość "kupienia" assistnace za punkty porgramu BP ( coś koło 1500 pkt). Wiem że któryś z crofanów taka formę zaopatrzenia się w assistance preferuje, zastanawiam się jednak jak z zakresem takiego assistance "za darmo", czy funkcjonalność jest taka sama lub podobna jak te kupione za "prawdziwe" pieniądze?

Pozdro Arek
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 17.05.2006 20:55

Zbyszek_mat napisał(a):posiadam asistace w PZU i 2 lata temu w mondeo padło sprzegło na moscie w Dubrowniku. Po 20 min. przyjechał holownik i dostarczył nas w miejsce które wskazalismy, mielismy 20 km do celu podrozy. Po nastepnych 30min. zadzwonia Pani u ktorej zglaszalem awarie i spytaa czy wszystko w porzadku i czy mamy zakwaterowanie. Jestem w pelni zadowolonyn z tej uslugi.

I jak poradziłeś sobie z naprawą tego sprzęgła?
WoYo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WoYo » 17.05.2006 21:04

ArekOpole@30 napisał(a):Pisząc tak o assistance jest mozliwość "kupienia" assistnace za punkty porgramu BP ( coś koło 1500 pkt). Wiem że któryś z crofanów taka formę zaopatrzenia się w assistance preferuje, zastanawiam się jednak jak z zakresem takiego assistance "za darmo", czy funkcjonalność jest taka sama lub podobna jak te kupione za "prawdziwe" pieniądze?

Pozdro Arek

Ja właśnie miałem takie "assistance". Nie warto. Lepiej weź sobie np. torbe :wink:

Pozdrawiam :)
Zbyszek_mat
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszek_mat » 17.05.2006 21:53

Sprzelo naprwilem w Czarnogorze i kosztowalo mnie to tanirj niz w Polsce, w Chorwckim serwisie Forda za Dubrownikiem było bardzo drogo
magdapaszek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdapaszek » 17.05.2006 23:13

no to my swoja opowieŚĆ dajemy::: w zeszłym roku byliśmy nieszczęśliwymi posiadaczami samochodu vw t 4-- 6 osób plus 1100Kg ładowności-POSIADAMY OC I AC W PZU i zapomnijcie ze TA firma Ubezpieczy wam takie auto -NA asistans ZA GRANICA , no ale PO wielu telefonach i i nerwach , znalazło sie takie towarzystwo jak PTS , JEŚLI MACIE ZAREJESTROWANY SAMOCHÓD JAKO CIĘŻAROWY TO UPEWNIJCIE SIE CZY WASZE TOWARZYSTWO WYSTAWI WAM ASISTANS NA ZAGRANICE
magdapaszek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdapaszek » 17.05.2006 23:17

A ZAPOMNIAŁAM DODAĆ T4 --PADŁO NA PIERWSZYM CAMPIE-NO ALE ZOSTAŁO NAPRAWIONE --WŁASNYMI SIŁAMI--NIE PYTAJCIE CO SIE STAŁO BO SIE NA TYM NIEZNAM,

WIEM ŻE WARTO WOZIĆ ZE SOBĄ STRZYKAWKĘ , TAŚMĘ IZOLACYJNA I INNE NIE POTRZEBNE RZECZY
gosiak149
Podróżnik
Assistance dla T4

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosiak149 » 25.05.2006 21:16

Czy mogłabyś podać namiary na tę firmę PTS?
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone