Halo, cro-friends, czy ktoś miał przyjemność przejechać się trasą S6 w Austrii do Grazu? Jak się jedzie? Myślę, że jest więcej widoków bo góry, ale czy rzeczywiście jest sens rezygnować z autostrady? A co z tunelami: płatne czy gratis?
Pozdro
piotr-unia napisał(a):Halo, cro-friends, czy ktoś miał przyjemność przejechać się trasą S6 w Austrii do Grazu? Jak się jedzie? Myślę, że jest więcej widoków bo góry, ale czy rzeczywiście jest sens rezygnować z autostrady? A co z tunelami: płatne czy gratis?
Pozdro
KrisM napisał(a):Jasio, ale ten wątek który podałeś niewiele wnosi i wyjaśnia;-)
desperadek napisał(a):Zacytuję sam siebieW 2012 wracałem tą trasą w czasie ulewnego deszczu. Tak fajnie to już nie było. Zero pięknych widoków, dożo wody pod kołami, dużo mniejsza prędkość zwłaszcza na łukach robiło się niebezpiecznie powyżej 100 km/h. Żałowałem że nie wybrałem A2. Może na A2 też było tak źle, ale zakrętów tam zdecydowanie mniej.desperadek napisał(a):Na S6 i S35 w większości obowiązuje 130km/h Oczywiście są ograniczenia w tunelach i na niektórych łukach do 110km/h (w przeciwieństwie do autostrad na drogach ekspresowych łuki się trafiają) Jechałem na południe A2, a w drodze powrotnej S35 i S6. Zdecydowanie polecam trasę drogami ekspresowymi. Piękne widoki, pusto na drodze, dużo lepsza nawierzchnia i piękne tunele oczywiście niepłatne. Lekki tłok był na A9 koło Graz w godzinach porannego szczytu, ale za długim 10kilometrowym tunelem już luz i przestrzeń.
Lednice napisał(a):Zawalił się wiadukt przy tej drodze
A nie na drodze ekspresowej
Jak to często bywa informacje medialne były nieprawdziwe lub niedokładne
Nie ma podstaw do obaw
Lednice napisał(a):Skąd masz te informacje, że do tej pory przejazd A23 przez Wiedeń był zakorkowany?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi