Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Atlas wlasnej roboty ;)

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Deeno
Odkrywca
Atlas wlasnej roboty ;)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Deeno » 15.08.2006 18:46

Coby sie nie zgubic na trasie i nie kartkowac atlasu, wytyczylem sobie trase na viamichelin.com, wydrukowalem w kawalkach i skleilem tasma. Oto co mi wyszlo:

ObrazekObrazek

Potem to zlozylem w harmonijke i voila ;)
Ryszard_K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryszard_K » 15.08.2006 18:50

jaka skala ci wyszła?
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 15.08.2006 18:52

To się trochę napracowałeś.Ile toto ma metrów? :lol:
Pozdrawiam.
Deeno
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Deeno » 15.08.2006 19:01

Nie wiem jaka skala, bo nie na stronie sie nie pokazuje, ale jest dosc dokladna - cos jak sredniej klasy atlas samochodowy.

Jak widac na drugim zdjeciu, wisi na zyrandolu i siega do ziemi, wiec ma ok 2 metry z malym haczykiem.
A roboty wcale nie bylo az tak wiele.
martita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martita » 15.08.2006 19:04

hehe..podziwiam:]
tak dość monstrualnie wygląda :wink:
pozdrav!
Szopisko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szopisko » 15.08.2006 19:13

w mojej głowie też sie narodził taki pomysł 8) zrobię tak samo - oczywiście atlas normalny też będę miał :) - tylko nie wiem jeszcze jaki kupić. Może coś polecicie???

i jeszcze pytanie: gdzie to zawiesisz w samochodzie? :D:D
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 15.08.2006 19:21

Ło matko !!!! Ale Ci nie zły GPS wyszedł !!!! Za pierwszym razem korzystałem z atlasu samochodowego wydanego przez MAKRO, dość szczegółowy. Następne lata jadę już bez mapy !!!!! Przecie wszystkie miejscowości leżą nad Adriatykiem.
Drogi są dwie, albo Jadranką, albo autostradą. Przy ich oznakowaniu bardzo łatwo trafić !!!

P.S. Tylko przy przeglądaniu nie otwieraj okien w aucie może Ci tę mapę porwać !!!!! :roll:
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 15.08.2006 19:41

A a jak będzie gdzieś objazd? :D :lol:
darekk_2005
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darekk_2005 » 15.08.2006 20:02

dobry pomysl podziwiam upór...i naprawde wykonanie fajne robi wrazenie;)z taka mapka jak wysiadzesz gdzies na parkingu to naprawde juz bedzie w 100% sprawdzone powiedzenie "Polak potrafi" hehe ...e tam bojazd...krakuscity;)heheda sobie facet rade walnal taka mapke ze nic mu juz nie straszne;)
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 15.08.2006 20:08

brawo za wytrwalosc :D

ja od kilku lat tak robie z jedna roznica, poszczegolne kartki binduje w kolejnosci jechania i jest wygodniej w aucie

pozdrawki
Deeno
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Deeno » 15.08.2006 21:24

Hehe - spoko - jak juz pisalem zwinalem mape w harmonijke. Nie zajmuje duzo miejsca. A latwiej bedzie przekladac niz kartkowac atlas.
W razie objazdu - mam atlas turystyczny Europy srodkowej z wydawnictwa Carta Blanca i mape samochodowa Chorwacji
Agapit
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agapit » 16.08.2006 17:11

Chciałabym to zobaczyć, jak pilot będzie rozwijał harmonijkę...:D
Ja się zawsze stresuje, jak mąż rzuca pytanie, a ja nie moge zlokalizować na mapie gdzie aktualnie jesteśmy lub gdzie mamy właśnie skręcić... pada ostra wymiana zdań... adrenalinka się podnosi... także podróż nie przebiega monotonnie... :wink:
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 17.08.2006 07:14

Szopisko napisał(a): Może coś polecicie???

Atlas Chorwacji i BiH wydawnictwa Demart. Dobra skala (chyba 1:200000 albo 1:150000 :roll: ) i cena
G. Drzycimski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) G. Drzycimski » 17.08.2006 07:43

Super atlas. Gratulacje. Ja miałem podobny, ale w latających kawałkach.
Deeno
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Deeno » 17.08.2006 09:09

Agapit napisał(a):Chciałabym to zobaczyć, jak pilot będzie rozwijał harmonijkę...:D
Ja się zawsze stresuje, jak mąż rzuca pytanie, a ja nie moge zlokalizować na mapie gdzie aktualnie jesteśmy lub gdzie mamy właśnie skręcić... pada ostra wymiana zdań... adrenalinka się podnosi... także podróż nie przebiega monotonnie... :wink:

Harmonijka jest po to zeby wlasnie nie rozwijac calosci tylko wybrany kawalek, czyli max 2 strony.
Moja lepsza polowa tez nie nalezy do najlepszych pilotow i czasami tez nie jest monotonnie ;)
Dlatego wole sam miec wszystko w glowie poukladane. Poza tym moj pilot ma tendencje do drzemania ;)
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone