majkik75 napisał(a):
Wybieramy takie rzeczy...
A co to za potrawa w prawym dolnym rogu Chodzi mi o te kulki. Mięsne, bezmięsne
Nefer napisał(a):majkik75 napisał(a):
Wybieramy takie rzeczy...
A co to za potrawa w prawym dolnym rogu Chodzi mi o te kulki. Mięsne, bezmięsne
tony montana napisał(a):Domyślam się, że Alfa z Akropolis w tle dobrze wchodzi
majkik75 napisał(a):A co to za potrawa w prawym dolnym rogu Chodzi mi o te kulki. Mięsne, bezmięsne
To kulki z warzyw, chyba ciecierzyca z dodatkami. Bardzo dobre, smażone na głębokim tłuszczu. Do tego fryty, mała sałatka i sos w typie majonezowym.
Dla mnie to jakaś odmiana burgera niż souvlaki...marekkowalak napisał(a):W Monastiraki zakochałem się od pierwszego wejścia, podobnie jak w souvlaki (to ta buła z frytami, mięsem i warzywami).
marekkowalak napisał(a):Dołączam do relacji.
W Monastiraki zakochałem się od pierwszego wejścia, podobnie jak w souvlaki (to ta buła z frytami, mięsem i warzywami).
Przed placem Omonia ostrzegają wszystkie przewodniki - czy rzeczywiście jest tam tak niebezpiecznie?
piekara114 napisał(a):
Ja chyba miałam szczęście, bo Partenon tylko na jednej ścianie miał rusztowania.
majkik75 napisał(a):
Melduję, że od zeszłego roku nie zmieniło się nic, też jest na tej ścianie co w tym roku
Zdjęcie z zeszłego roku
pozdrawiam, Michał
AdamSz napisał(a):
Siedziałem w tej Grecji trzy sezony, razem ponad rok...
Chorwaci to się mogą schować z tymi swoimi czterema potrawami na krzyż, które robią pod turystę
AdamSz napisał(a): (...) wszystko ma być grubo krojone i niedoobrane, np ogórki zostawiamy część (paski) skórki... No i oczywiście grubo krojone )) .... Absolutnie nie tak jak u nas styl ciach ciach drobno do sałatki jarzynowej )).... Błąd podstawowy . Zresztą każdy / każda wie o tym, jak jadł prawdziwy greece salad w Grecji )) Feta oczywiście, duży plaster na sałatkę i oregano... Cebula czerwona, innej Grecy raczej nie tolerują
Z resztą u Michała to widać na jednej z fotek
wiola2012 napisał(a):Do tej nowoczesnej architektury w Atenach trzeba się przyzwyczaić , niewątpliwie biblioteka robi wrażenie.
marekkowalak napisał(a):Aż sprawdziłem na zdjęciach - wtedy też ta ściana wschodnia była w rusztowaniach (chociaż było ich mniej), ale dodatkowo stały w środku plus jeszcze 2 dźwigi.
piotrf napisał(a):Dołączam do śledzących Twoją relację , żadna ze stron Evii nie jest mi znana , a ciekawość rozbudzona . . .