napisał(a) lechocz » 16.03.2017 08:59
simplefunky napisał(a): Byłem w 2 multiagencjach ubezpieczeniowych plus w placówce PZU i tam faktycznie każdy mi mówił, że nie ma możliwości zamówienia tej usługi.
Po ostatnim przypadku, kiedy to PZU faktycznie ograniczyło assistance do 500km i w trakcie poszukiwań nowego ubezpieczyciela oferującego jak największą ilość kilometrów holowania, również odwiedziłem jedną z multiagencji oraz zasięgnąłem tzw. "języka" u "poważnego", jak uważałem, brokera ubezpieczeniowego.
Obecnie, po w/w działaniach, uważam, iż w/w multiagencje i brokerzy nastawieni są jedynie na łatwy i szybki zysk, przy zawieraniu podstawowych umów OC + AC i to najlepiej bez zbytniego wgłębiania się w dodatkowe możliwości oferowane przez poszczególne towarzystwa, zwłaszcza w przypadku AC.
Np. co do holowania, w granicach 1000km, to w miejscach gdzie rozmawiałem na ten temat, jako tako orientowali się, iż PZU coś takiego oferuje, chociaż nie za bardzo wiedzieli, lub udawali, że nie wiedzą, o ograniczeniach ostatnio wprowadzonych. O innych zaś towarzystwach, w tymże zakresie, ich wiedza była była mniej niż znikoma.
Dopiero po dłuższych poszukiwaniach znalazłem agenta, który dosyć dobrze się orientował w temacie i on to przedstawił mi parę ofert, dogłębnie orientując się w temacie i dzięki któremu mam obecnie assistance w Hestii, z holowaniem do 1250 km. Na dodatek tańszą od oferty PZU o prawie 1/4. I to przy znacznie większej wycenie wartości pojazdu.