stachan napisał(a):Dziękuję za odpowiedź
Jeśli mogę jeszcze prosić o koszt? Dodane do pakietu OC czy OC/AC, czy osobno?
to kluczowe dane, również chętnie się dowiem
stachan napisał(a):Dziękuję za odpowiedź
Jeśli mogę jeszcze prosić o koszt? Dodane do pakietu OC czy OC/AC, czy osobno?
te kiero napisał(a):kombiak napisał(a): bez limitu km, auto zastępcze
na miesiąc , hotel na tydzień , itd, a z drugiej twarde zapisy OWUyarko2000 napisał(a): km bez limitu.
Ciekawe jak to wygląda w praktyce, zgodnie z OWU, kiedy Ubezpieczyciel decyduje o holowaniu do kraju (np. z takiej Portugalii)
toto5 napisał(a):stasiu1971 napisał(a):Ja mam w PZU od O do 1200 km koszt ponad 700 zł na cały rok , max 2 holowania w roku
Niestety w PZU w przypadku aut zarejestrowanych na więcej niż 7 osób w razie awarii holowanie do 1200km nie obowiązuje.
mefix78 napisał(a):Witam,
Ja mam takie pytanie o waszą opinię... po przeczytaniu postow.
Mam stare ale dobre techniczne auto, pewnie dojechal bym nim bez problemu do i z Chorwacji ponieważ na miejscu robie nim miesiecznie ok 3000km, ale zawsze to zagranica i bez ubezpieczenia to raczej lipa jechac nawet nowym autem.
Ubezpieczenia asistance a w dodatku aut starych jak juz są to bardzo drogie, wiec czy nie lapiej poprostu wypozyczyc auto z wypożyczalni? - przykład Komis sam. Nowy Sacz, 80zl doba za prawie nowe auto, w razie awarii jada z drugim na lawecie na podmiankę oczywiscie nieodplatnie... Wiec np 10 dni 800zl jedziesz nowszym autem, nie bawisz sie w ubezpieczenia noi ewentualnie naprawami auta u miejscowych mechaników za kolosalne pieniądze... Co sadzicie o tym?
mefix78 napisał(a):Witam,
Ja mam takie pytanie o waszą opinię... po przeczytaniu postow.
Mam stare ale dobre techniczne auto, pewnie dojechal bym nim bez problemu do i z Chorwacji ponieważ na miejscu robie nim miesiecznie ok 3000km, ale zawsze to zagranica i bez ubezpieczenia to raczej lipa jechac nawet nowym autem.
Ubezpieczenia asistance a w dodatku aut starych jak juz są to bardzo drogie, wiec czy nie lapiej poprostu wypozyczyc auto z wypożyczalni? - przykład Komis sam. Nowy Sacz, 80zl doba za prawie nowe auto, w razie awarii jada z drugim na lawecie na podmiankę oczywiscie nieodplatnie... Wiec np 10 dni 800zl jedziesz nowszym autem, nie bawisz sie w ubezpieczenia noi ewentualnie naprawami auta u miejscowych mechaników za kolosalne pieniądze... Co sadzicie o tym?
woojtekg napisał(a):A można gdzieś kupić sam assistance z dużym limitem kilometrów na 2 tyg ?
Czy to tylko oferty w pakietach całorocznych są ?
Samochód 4 letni.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi