stasiu1971 napisał(a):Niestety moja T4 ma silnik 2800 cm3 i ma już 25 lat , i to stanowi problem , dla wielu ubezpieczalni .
Ja płacę 334zł, ale moje auto silnik 2x mniejszy, poj. 2x mniejsza, a latek 3x mniej; to stanowi różnicę
mski napisał(a):... Ze starsza córka niestety muszę jechać busem do Splitu bo w lawecie są tylko dwa dodatkowe miejsca.
SebastianM napisał(a):Tak się zastanawiam, jaki jest sens kupowania ASS na tak odległe holowania, skoro i tak samochód trzeba naprawić. Nie sądzę, żeby mechanicy na Bałkanach byli jacyś inni, gorsi, drożsi , etc. Rozumiem pakiet bezpieczeństwa zapewniający auto zastępcze, nocleg dla podróżnych, opiekę medyczną, tego typu rzeczy. Mnie by się osobiście nie chciało holować auta z Chorwacji do Polski, ale może się mylę
Inde napisał(a):Jeszcze wrócę do tego posta ze stycznia. W przypadku aut nowych nie można wykonywać żadnych prac u partyzantów czy nawet dużych, markowych serwisach typu Premio itd. Auto musi być naprawiane w autoryzowanym, wyznaczonym ASO inaczej przepada gwarancja, a w przypadku aut leasingowanych są potem bardzo duże problemy finansowe. Stąd holujemy tam gdzie wskaże dealer/serwis.
anthony1981 napisał(a):Inde napisał(a):Jeszcze wrócę do tego posta ze stycznia. W przypadku aut nowych nie można wykonywać żadnych prac u partyzantów czy nawet dużych, markowych serwisach typu Premio itd. Auto musi być naprawiane w autoryzowanym, wyznaczonym ASO inaczej przepada gwarancja, a w przypadku aut leasingowanych są potem bardzo duże problemy finansowe. Stąd holujemy tam gdzie wskaże dealer/serwis.
Skąd takie informacje? Odnoszę wrażenie, że już kilka lat temu przetaczały się przez internet wiadomości i dyskusje pod tytułem: auto na gwarancji - naprawa poza aso. Szczerze mówiąc, wystarczy tę frazę wpisać w google i jest mnóstwo artykułów mówiących o tym, że jak najbardziej można poza ASO naprawiać i nie powoduje to utraty gwarancji. Nie będę tu linkował, bo naprawdę łatwa sprawa.
te kiero napisał(a):stasiu1971 napisał(a):Niestety moja T4 ma silnik 2800 cm3 i ma już 25 lat , i to stanowi problem , dla wielu ubezpieczalni .
Ja płacę 334zł, ale moje auto silnik 2x mniejszy, poj. 2x mniejsza, a latek 3x mniej; to stanowi różnicę
kombiak napisał(a): bez limitu km, auto zastępcze
na miesiąc , hotel na tydzień , itd, a z drugiej twarde zapisy OWU
yarko2000 napisał(a): km bez limitu.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi