nenek napisał(a):... Z tego co czytałem na tym forum ze holowanie ze splitu to koszt około 6 tysiecy to ma sie nijak do kosztow ubezpieczenia w moim przypadku 90, 131 , 176 w tym roku 296 zł w PZU to juz jest duzo gdyby nie wyjazd do Chorwacji to bym ta kwote wysmiał bo o awarie na miejscu sie nie martwie dla mnie koszt lawety dla 20 km to 150 zł Prowadze warsztat blacharsko lakierniczy i co z tego jak w Chorwacji w razie nieszczescia jestem w czarnej d... a tak autko pojedzie do kraju zapłace za brakujace km pod dom ,autko zastepcze czy hotel za darmoszke.Chciałbym zobaczyc mine pana Calapule stojacego na autostradzie zdanego na siebie z cala rodzina .Owszem kolega z laweta zanim dojedzie trzeba opuscic autostrade gdzies przenocowac dojazd lawety około 2000 koledze jestesmy winni przysługe .
DarkMo napisał(a):@walp to zamiast zwracać uwagę innym zaproponuj jakieś assistance, dla mnie jedyna opcja to PZU wariant Super lub naprawa samochodu na miejscu.
walp napisał(a):Ten wątek powstał w tym celu, aby pomóc w wyborze assistance na Europę, a nie w celu przekonywania, że nie warto się ubezpieczać, bo w razie czego znajdzie się znajomy z lawetą, policja i sąd pomogą również.
Calapula napisał(a):Z całym szacunkiem ale pomagam wybrać najlepszy assistance w ten sposób, że proponujące nie wybierać żadnego. Zapłacić czy nie zapłacić to decyzja zasadnicza. Ja proponuję nie płacić. Jeżeli to by miało być tu zabronione to musiał bym uznać że jest to wątek agitujących na forum agentów ubezpieczeniowych.
walp napisał(a):zawsze korzystałem z ubezpieczenia w PZU w opcji Super, ale kiedy wycofali się z ubezpieczania starszych samochodów
walp napisał(a):Calapula napisał(a):Z całym szacunkiem ale pomagam wybrać najlepszy assistance w ten sposób, że proponujące nie wybierać żadnego. Zapłacić czy nie zapłacić to decyzja zasadnicza. Ja proponuję nie płacić. Jeżeli to by miało być tu zabronione to musiał bym uznać że jest to wątek agitujących na forum agentów ubezpieczeniowych.
Tak, oczywiście pamiętam, już mi to kiedyś zarzucałeś. Bezawaryjnej jazdy życzę Tobie i wszystkim wyjeżdżającym.
DarkMo napisał(a):Nikt się nie wycofał z ubezpieczania starszych samochodów tylko zmniejszono limit km przy holowaniu i to w opcji powiększenia limitu.
slawekkg napisał(a):Wczoraj w BTA zaoferowali dla mojego Mondeo mk3 z 2005 ubezpieczenie assistance wariant max.do 800 km. za 330 zł. za rok. Pozdrawiam i bez awaryjnej jazdy.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi