niuniek napisał(a):Odpowiadam: Mam swoją panią od lat, ubezpiecza mnie w mój dom i samochody. Zbliża się czas wyjazdu, dzwonię do mojej ubezpieczycielki, że chciałbym najlepsze AC i Assistance na mój wyjazd wakacyjny. A, że ma kilka/kilkadziesiąt firm pod sobą, wiem, że "coś" znajdzie. W tamtym roku było PZU (wyjazd Włochy), 2 lata wstecz - Hiszpania również PZU, bo 1000 km, jeszcze wstecz Grecja i wtedy bodaj najlepsza Hestia. Reasumując co rok dzwonię i proszę o najlepsze "rozwiązanie". Nie wiem, czy to jest odstąpienie od umowy na odległość, ale tak robię. Mogę się zapytać.
tyger napisał(a):Tak sobie myślę ze 450 zł płacić za to żeby mieć spokój ducha podczas jechania i powrotu na wakacje to trochę dużo ( nie zależy mi na pozostałym okresie) Dlatego chyba zdecyduje sie nad OC z Warty która w cenie 750 daje rowniez ochronę zniżek a do tego na okres 14 dni za 75 zl mogę dokupić Assistans na 400 km dla mojego samochodu który ma juz 16 lat. Tylko ze później nie bo jak w tym pozegadle Biednemu to zawsze wiatr w oczy wieje ☺
niuniek napisał(a):Odpowiadam: Mam swoją panią od lat, ubezpiecza mnie w mój dom i samochody. Zbliża się czas wyjazdu, dzwonię do mojej ubezpieczycielki, że chciałbym najlepsze AC i Assistance na mój wyjazd wakacyjny. A, że ma kilka/kilkadziesiąt firm pod sobą, wiem, że "coś" znajdzie. W tamtym roku było PZU (wyjazd Włochy), 2 lata wstecz - Hiszpania również PZU, bo 1000 km, jeszcze wstecz Grecja i wtedy bodaj najlepsza Hestia. Reasumując co rok dzwonię i proszę o najlepsze "rozwiązanie". Nie wiem, czy to jest odstąpienie od umowy na odległość, ale tak robię. Mogę się zapytać.
porto napisał(a):
jeśli możesz to przy okazji zapytaj i napisz. Dzięki.
niuniek napisał(a):porto napisał(a):
Napiszę tak - dziwię, że w różnych tematach wypowiadają się "znawcy" tematów w zakresie ubezpieczeń, a nikt nie zasugerował nawet, by zgodnie z OWU, móc zrezygnować z ubezpieczenia po 30 dniach. Robię tak od kilku lat. W tamtym roku "bodaj" najlepsze było PZU, w którymś roku Allianz bo było do 500 e (2000 km), co rok to inaczej. Tak będzie i teraz, gdy zapytam, "Pani ...., wyjeżdżam do..., proszę o najlepsze AC i Assistance..., wiadomo, poproszę na 4 raty. A to, że po 30 dniach wypowiedzenie - bez łaski - każda firma.
niuniek napisał(a):porto napisał(a):
Napiszę tak - dziwię, że w różnych tematach wypowiadają się "znawcy" tematów w zakresie ubezpieczeń, a nikt nie zasugerował nawet, by zgodnie z OWU, móc zrezygnować z ubezpieczenia do 30 dni. Robię tak od kilku lat. W tamtym roku "bodaj" najlepsze było PZU, w którymś roku Allianz bo było do 500 e (2000 km), co rok to inaczej. Tak będzie i teraz, gdy zapytam, "Pani ...., wyjeżdżam do..., proszę o najlepsze AC i Assistance..., wiadomo, poproszę na 4 raty. A to, że do 30 dni wypowiedzenie - bez łaski - każda firma.
coglin napisał(a):Jest w ogóle obecnie opcja, w którejś ubezpieczalni, żeby wsiąść ubezpieczenie (assistance) tylko na wyjazd, czy tam 30 dni maks? Na dodatek nie mając nic innego u nich.
porto napisał(a):
jeśli już nie uważam się za "znawcę". Po prostu szukam konkretnego assistance na wyjazd i tyle... W ubiegłym roku miałem fordowski więc się nie zagłębiałem w żadne OWU. Natomiast podczas moich poprzednich wyjazdów ( 2008 - 2011 ) brałem w Warcie 30 dniowe - teraz niestety nie mam OC w w/w towarzystwie.
johnny2002 napisał(a):Jest compensa do 1100km ale wychodzi drogo i zastępczy po awarii jest tylko do 10dni.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi