Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Assistance auto 13-to letnie?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Piraraq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piraraq » 17.07.2013 17:24

PZU Assistance ma opcje holowania w Europie do 1000km, cena około 400zł.
W poniedziałek jestem umówiony z agentem zobaczymy jak to wygląda w rzeczywistości.
trajano
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trajano » 18.07.2013 07:16

Z tego co wiem to na holowanie za granicą każda firma daje limity, największy jaki znalazłem to 500 km w Aviva. Ale może się coś zmieniło.
voite
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) voite » 18.07.2013 07:21

Niekoniecznie, ja właśnie z PZU dostałem ofertę na holowanie bez limitu km, ale autko 5-letnie nie wiem czy w przypadku 13-letniego też by tak było. Opcja zawarcia tylko na cały rok, nie ma możliwości na krótki okres, cena ok. 250 zł.
trajano
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trajano » 18.07.2013 07:31

Ale to dotyczy na pewno europy? Bo w Aviva w Polsce masz bez limitów. W PZU miałem PZU Pomoc ale były limity na holowanie więc albo mają inną ofertę dla nowszych aut, albo dostałeś jakąś indywidualną.
voite
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) voite » 18.07.2013 07:34

PZU AUTO POMOC
Polska+ Europa + holowanie bez limitu kilometrów

Tak mam w ofercie, ale nie czytałem jeszcze OWU, dostałem na maila od ubezpieczyciela u którego przedłużam OC i AC - także w PZU.
trajano
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trajano » 18.07.2013 07:40

Zerknij dokładnie, bo ja miałem w zeszłym roku kupowane PZU POMOC i limit na holowanie 150 km (europa, nie pamiętam jak było w kraju)
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 18.07.2013 08:16

w pzu holowanie w kraju bez limitu ,za granica do 1000 km
Piraraq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piraraq » 18.07.2013 08:27

alutka9 a jak to jest z tym w Europie bez limitu kilometrów, bo kilka razy już o tym usłyszałem, między innymi na infolinii?
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 18.07.2013 08:39

nie ma holowania za granica bez limitu-jest do 1000 km w wariancie assistance rozszerzonym o taka wlasnie klauzule ("klauzula zwiekszonej odleglosci holowania").bez limitu dotyczy holowania w kraju.jezeli na infolini ktos ci powiedzial ze za granica tez jest bez limitu to znaczy ze nie zna produktu :(
Piraraq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piraraq » 23.07.2013 04:03

A co w razie odholowania samochodu do kraju z osobami uczestniczącymi w podróży, bo słyszałem że poza granicami kraju nie ma możliwości otrzymania samochodu zastępczego. Co z powrotem, można odpłatnie przez PZU zamówić taki samochód zastępczy? Jak wrócić do domu? :]
rapez
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rapez » 23.07.2013 10:26

Może teraz ktoś napisze jak to się sprawdza w praktyce? Kogo holowali do Polski? Komu naprawili na miejscu za darmo? Kto dostał darmowy hotel? zastępczy samochód?
Tego jestem ciekawy.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 23.07.2013 11:32

alutka9 napisał(a):nie ma holowania za granica bez limitu-jest do 1000 km w wariancie assistance rozszerzonym o taka wlasnie klauzule ("klauzula zwiekszonej odleglosci holowania"). ...

Warto zauważyć że klauzula dotyczy wyłącznie wypadku ubezpieczeniowego, więc w przypadku awarii w dalszym ciągu jesteśmy w lesie.
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 23.07.2013 13:29

Rysio napisał(a):
alutka9 napisał(a):nie ma holowania za granica bez limitu-jest do 1000 km w wariancie assistance rozszerzonym o taka wlasnie klauzule ("klauzula zwiekszonej odleglosci holowania"). ...

Warto zauważyć że klauzula dotyczy wyłącznie wypadku ubezpieczeniowego, więc w przypadku awarii w dalszym ciągu jesteśmy w lesie.

wypadek ubezpieczeniowy to nie to samo co wypadek drogowy :!: :!: wypadek ubezpieczeniowy to kazde zdarzenie objete ubezpieczeniem,czyli rowniez awaria,zatrzymanie pojazdu z powodu braku paliwa,zatrzasniecie kluczykow,przebicie opony itd itd.

Piraraq w ubezpieczeniach assistance (nie tylko w pzu) nie jest zawarte tylko holowanie pojazdu,choc dla wiekszosci to jest najistotniejsze,tam masz rowniez w zaleznosci od ubezpieczyciela:auto zastepcze,nocleg na czas naprawy dla wszystkich pasazerow,organizacja powrot do kraju w sytuacji gdy kontynuowanie podrozy nie jest mozliwe,naprawa na miejscu,dostarczenie paliwa,itd itd
Piraraq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piraraq » 23.07.2013 14:56

Agent mi dzisiaj powiedział, że za granicą nie przysługuje auto zastępcze ale zawsze jakiś transport powrotny jest załatwiany. W umowie pisze, że holowanie do 1000 km również min. na skutek awarii samochodu.
Wykupiłem i mam nadzieje nie korzystać. Zapłaciłem 366 zł, w PZU mam poza tym tylko samo OC.
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 23.07.2013 15:31

Piraraq napisał(a):Agent mi dzisiaj powiedział, że za granicą nie przysługuje auto zastępcze ale zawsze jakiś transport powrotny jest załatwiany. W umowie pisze, że holowanie do 1000 km również min. na skutek awarii samochodu.
Wykupiłem i mam nadzieje nie korzystać. Zapłaciłem 366 zł, w PZU mam poza tym tylko samo OC.

powiedzial ci bzdury .paragraf 8 punkt 4 a i b owu pap,niech poczyta a potem sie wypowiada.fakt ze auto musisz odstawic tam skad je wziales i musisz posiadac karte kredytowa jako zabezpieczenie wypozyczonego auta,inaczej wogole wypozyczenie nie bedzie mozliwe.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Assistance auto 13-to letnie? - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone