Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Asistans ubezpieczenie starszego samochodu

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FasciNation
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) FasciNation » 08.05.2011 12:51

Jeśli chodzi o assistance, to polecam ADAC- "Żółte anioły" nie mają sobie równych.

http://www.mojeadac.pl/
michalek_101
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) michalek_101 » 08.05.2011 15:29

Witam, kurcze czyli robi się lipa w tym roku z wartą.Może ktoś ma jakieś wiadomości jeśli chodzi o ubezpieczenie nas i samochodu.
porto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) porto » 09.05.2011 10:00

michalek_101 napisał(a):Witam, kurcze czyli robi się lipa w tym roku z wartą.Może ktoś ma jakieś wiadomości jeśli chodzi o ubezpieczenie nas i samochodu.

Dlaczego "lipa z Wartą"? Wykupiłem assistance w Warcie pod koniec grudnia na cały rok pakiet "Złoty+" ( nie miałem jeszcze wtedy OC u nich ). Teraz trzeba mieć OC w Warcie aby wykupić assistance. Mają taki plus, że auto może mieć ponad 10 lat.

P.S.W najbliższym czasie i tak przenoszę się z OC do Warty. Pozdrawiam. :lol:
Alek70
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alek70 » 09.05.2011 11:23

Korzystał ktoś może ze Starter Assistance Comfort ? jest na Europę
http://www.starter24.pl/
podobne do ADAC tyle że Pakiet Starter Assistance przypisany jest do samochodu, a ADAC do osoby.
Dario85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dario85 » 10.05.2011 12:51

Jak chodzi o ubezpieczenie to ja sie skłonie chyba do oferty Ptu auto assistance plus w wersji lux ... bo tam jest opcja holowania do 4500zł i ponoc ze tak to sie odbywa ... bez oszustw
FasciNation
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) FasciNation » 10.05.2011 12:55

Starter = wszystkim polskim ubezpieczeniom assistance...
Jeśli chcesz assistance, a nie pseudoassistance to tylko ADAC.
Starter nie ma rekomendacji ADAC, jeśli wybierasz się za granicę PL. Jeśli będąc członkiem ADAC, wydarzy Ci się przygoda w PL, to wtedy opiekuje się Tobą Starter (z wszystkimi przywilejami ADAC). Taka cicha umowa...

Jeśli chcesz mieć spokojne sumienie, to nie podcieraj szkłem tyłka...

Jeśli będziesz miał kuku na autobahnie, to i tak zajmą się Tobą żółte anioły. Są dwie możliwości:
-jesteś członkiem klubu: nic Cię nie interesuje,
-nie jesteś: bulisz bulisz i wkur się na polskiego ubezpieczyciela (czas leci)...
Dario85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dario85 » 10.05.2011 13:08

Fascination a masz jakis link do tego Adaca ? jak to ubezpieczenie wykupic i czy maja krotkoterminowe?
FasciNation
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) FasciNation » 10.05.2011 13:33

"tego adaca"- dobre, dobre :-D

ponawiam link

Śmiało załatwiaj przez tego człowieka, szybciej będziesz mieć papiery.
wierny62
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wierny62 » 10.05.2011 13:48

FasciNation napisał(a):"tego adaca"- dobre, dobre :-D

ponawiam link

Śmiało załatwiaj przez tego człowieka, szybciej będziesz mieć papiery.

ponawiam pytanie, czy można wykupic te ubezpieczenie tylko za ponad 90 eu czy są jakieś krótkoterminowe?
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 10.05.2011 14:06

Według mojej wiedzy w tym przypadku nie ma opcji ochrony krótkoterminowej podobnie jak w przypadku produktów assistance z najwyższym zakresem ochrony u Polskich ubezpieczycieli.
Alek70
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alek70 » 10.05.2011 14:07

FasciNation napisał(a):Starter = wszystkim polskim ubezpieczeniom assistance...
Jeśli chcesz assistance, a nie pseudoassistance to tylko ADAC.
Starter nie ma rekomendacji ADAC, jeśli wybierasz się za granicę PL. Jeśli będąc członkiem ADAC, wydarzy Ci się przygoda w PL, to wtedy opiekuje się Tobą Starter (z wszystkimi przywilejami ADAC). Taka cicha umowa...

Jeśli chcesz mieć spokojne sumienie, to nie podcieraj szkłem tyłka...

Jeśli będziesz miał kuku na autobahnie, to i tak zajmą się Tobą żółte anioły. Są dwie możliwości:
-jesteś członkiem klubu: nic Cię nie interesuje,
-nie jesteś: bulisz bulisz i wkur się na polskiego ubezpieczyciela (czas leci)...

Sporo czytałem o ADAC i opinie ludzi potwierdzają że warto zostać członkiem kubu ADAC.

Pytałem o Starter bo byłem ciekawy jak to wygląda szczególnie za granicą chociaż na 90% wiedziałem że ADAC jest The Best.

Nie ukrywam że wacham się trochę bo mój język niemiecki nie jest dobry i nie wiem czy dogadałbym się w razie czego, choć z drugiej strony myślę że jakoś dałbym radę więc chyba zdecyduję się na ADAC. Nie ma krótkoterminowych umów, zostaje się członkiem na rok i gdziekolwiek się nie pojedzie mamy ochronę i nie tylko samochodem zarejestrowanym na siebie.
Tutaj też można poczytać http://www.adac24.pl/portal.php
Ostatnio edytowano 10.05.2011 14:12 przez Alek70, łącznie edytowano 1 raz
FasciNation
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) FasciNation » 10.05.2011 14:12

Ludziki, ja was nie rozumiem... Wszystko jest napisane na podanych przez Was samych- stronach. Nie ma czegoś takiego jak ubezpieczenie krótkoterminowe. Należy się do klubu i tyle. Nie trzeba znać języka, pokazujesz kartę w razie "w", resztą zajmie się ADAC. Starter jest takim samym "g" jak Pzu Auto Pomoc, itp., itd.
KrisM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisM » 11.05.2011 08:38

też właśnie zastanawiam się nad zakupem assistance w ADAC. w zeszłym roku warta oferowała jeszcze krótkoterminowe ubezpieczenia. podobno w tym roku już żadna firma nie ma takiego ubezpieczenia w swojej ofercie. szkoda, że nie ma nikt doświadczenia z firmą STARTER. Fascination - ADAC jest współwłaścicielem firmy Starter więc musi mieć jej rekomendację. rozumiem, że strona mojeadac jest Twoją stroną i zachęcasz do zakupu członkostwa ADAC, ale powinieneś trzymać się prawdy.
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 11.05.2011 08:47

Warta MA w tym roku ubezpieczenia krótkoterminowe.
Kupiłem pod koniec kwietnia, przed wyjazdem do Rzymu.
KrisM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisM » 11.05.2011 09:10

zgadza się - możesz wykupić nadal takie ubezpieczenie;-) ale pod jednym warunkiem - musisz mieć OC lub AC w Warcie. w zeszłym roku mógł każdy, w tym roku tylko klienci Warty
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Asistans ubezpieczenie starszego samochodu - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone