Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Arbanija...

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
agneess
Croentuzjasta
Arbanija...

Nieprzeczytany postnapisał(a) agneess » 10.01.2009 11:38

Witam

W tym roku chciałabym wybrać się na Ciovo,dokładnie Arbanija,dochodzą mnie opinie,że jest tam bardzo tłoczno.Czy to prawda,ogólnie jak postrzegacie tą część wyspy?Proszę o porady...
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 10.01.2009 12:03

agneess napisał(a):Proszę o porady...

Użyj wyszukiwarki z magicznym słowem arbanija :roll: , a później czytaj do woli... :)
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 10.01.2009 14:11

Byłam tam tylko przez parę godzin ,toteż trudno o obiektywizm.Miejscowośc i plaża ładna, ale trochę tłoczno.Ładna plaża ale jak dla mnie za wąska.Może poza sezonem będzie to dobra alternatywa
wlodek61
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodek61 » 10.01.2009 23:17

Carniwalka ma rację,ale można pojechać na koniec wyspy,chociaż w weekendy tam też jest pełno ludzi.Pozdrawiam.
pimael
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pimael » 11.01.2009 11:24

Ważne kiedy chce się jechać. Byłem w Arbaniji w połowie czerwca i na pewno nie było tłoczno. Znalezienie apartamenttu było przyjemnością bo mozna było przebierać.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 11.01.2009 11:59

agneess napisał(a):Witam

W tym roku chciałabym wybrać się na Ciovo,dokładnie Arbanija,dochodzą mnie opinie,że jest tam bardzo tłoczno.

Byłem w tamtym roku w pażdzierniku i nie było tłoku. :D
chris
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) chris » 11.01.2009 14:32

Hej
W Arbaniji byłem z rodzinką w lipcu i było spoko.
Nasz apartament był blisko knoby "u Timuna" chyba tak sie nazywała:) blisko ichniejszego lokalnego portu gdzie zatrzymywala sie wodna taksówka. Na plaży był prysznic ogolno dostępny co nie jest tam normą. rozgldalem sie po innych plazach ktore ciagna sie niemal przez całą Arbanije i nie było prysznicy zbyt dużo. Co do tłoku to jezeli sie chce mozna odejsc pare metrów dalej i jest juz luz. Tak jak wcześniej wspomnialem plaze lub miejsca do kapania sa wszedzie - dla kazdego cos milego:). Do Trogiru można dostać się autobusem - niezapomniane wrażenia zapewnione - kierowcy tych autobusów to prawdziwi mistrzowie kierownicy:)
Jak cos to służe pomocą
pozdrawiam
agneess
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agneess » 11.01.2009 20:50

Chris czy wypozyczalnie łodzi są w okolicy?
chris
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) chris » 12.01.2009 08:07

hej
sam nie wypozyczalem ale widzialem, że w porcie o którym pisałem wcześniej można było jakieś łajby wypożyczyć - były również wywieszone reklamy na murach i słupach w Arbaniji. trudno mi powiedzieć na jakich warunkach i za jaką cenę.
pozdr
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.01.2009 10:18

agneess napisał(a):Chris czy wypozyczalnie łodzi są w okolicy?

Wypożyczalnia jest :papa:
Ostatnio edytowano 12.01.2009 18:51 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 2 razy
agneess
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agneess » 12.01.2009 18:17

Dzięki wielkie za info...

Pozdrawiam :lol:
TheMostImportant
Plażowicz
Arbanija a lotnisko w splicie

Nieprzeczytany postnapisał(a) TheMostImportant » 03.03.2013 19:00

Witam, wybieram sie w tym roku do Arbaniji i mam dwa pytania:
1. Czy słychać samoloty lądujące w splicie?
2. Czy to prawda, że korki na wyspe Ciovo ciągną sie aż do kilku godzin?
Pozdrawiam
Madzik68
Croentuzjasta
Re: Arbanija a lotnisko w splicie

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 03.03.2013 20:13

Byliśmy 3 razy w Mastrince ( to tuż obok, albo to samo ) Dwa razy w pierwszej połowie lipca, raz na początku września i... co do korków to mam inne zdanie niż większość na forum, albo mieliśmy szczęście albo ich prawie nie było, a jak były to niewielkie i wszystko szło płynnie nawet na skrzyżowaniu przy targu zawsze udało się spokojnie przejechać . Natomiast lotnisko... hmm tu różnie.. samoloty nam nie przeszkadzały zupełnie, ale helikoptery czasami odbywały jakieś ćwiczenia chyba czy coś i miałam wrażenie że zaraz wlecą nam do apartamentu ;) bywało dosyć głośno, przeszkadzało to szczególnie wcześnie rano . We wrześniu było je słychać sporadycznie . Można się przyzwyczaić i w tym roku masochistycznie chcemy wrócić tam ponownie :lol:
zmasz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmasz » 03.03.2013 20:16

Jak samoloty lądują, hałas jest znośny a czasami niezauważalny. Widoki na samoloty super :D
Przy startach trochę głośniej gdy startują w stronę Trogiru co się rzadko zdarza. Gdy starują w stronę Splitu nie słychać ich prawie w cale. Widok startującego samolotu w stronę Splitu widowiskowy ze względu na start w kierunku góry. Tak naprawdę ruch samolotowy zauważalny w dni wymiany turystów.
TheMostImportant
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) TheMostImportant » 03.03.2013 21:05

Troche mnie uspokoiliscie :) Jade w pierwszej połowie sierpnia i mialem pewne obawy w zwiazku z halasem
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne