No dobra Morski nie obrażaj się, jak Cię lubię, jesteś konkretny facio
Niezawodny, nie żebym także pałał uwielbieniem ale masz browar nawet dwa
DO ZOBACZENIA NA SZLAKU ZATEM !!!
ps. Daher können die Mitgliedstaaten nicht vorschreiben, dass ein in inem anderen Mitgliedstaat zugelassenes Fahrzeug Ausrüstungen mitzuführen at, die in dem Mitgliedstaat, in dem das Fahrzeug zugelassen ist, nicht obligatorisch mitzuführen sind. In den vom Herrn Abgeordneten genannten Fällen müssen die portugiesischen Fahrzeuge also bei Reisen in Spanien nicht mit Ersatzglühbirnen und bei Reisen in Deutschland nicht mit Erste-Hilfe-Kästen ausgerüstet sein. Entsprechend dürften gegen ausländische Fahrzeugf ührer, die diese einzelstaatlichen Vorschriften nicht einhalten, auch keine Geldbußen verhängt werden.
HAHA - najlepsze, że ostatnio szkopska policja nawystawiała szczeciniakom full mandatów za niezgodność apteczki. Oj będą zwroty z odsetkami ojjjjj będą. Jak pójdzie do Strasbourga to mogą być nawet sowite odszkodowania, szkoda, że nie usiłowano ukarać mnie takim radosnym lecz kompletnie bezpodstawnym mandatem ((
ps.2. Trzeba sobie wydrukować to całe zapytanie wraz z wykładnią i wsadzić do dokumentów. Jak któryś policmajster będzie coś chciał to mu pokazujemy, jak nadal będzie coś chciał to żądamy połączenia z komendantem jednostki oraz naszym konsulatem, jeśli nadal będzie coś chciał to prosimy o pisemne uzasadnienie ))))
ps.3. Ciekawe jednak mimo wszystko nadal kto ratyfikował tę Konwencję dlatego, że z wykładni unijnej wynika, że wszystkie państwa unijne no ale ciekawe co np. z Serbią czy już w ogóle Turcją !!
ps.4. Ale widzisz Morski - miałem o tyle rację, że Ty zamierzałeś (ja częściowo też) szukać odpowiednich ustaw/rozporządzeń w legislacji wszystkich poszczególnych krajów a tymczasem to JEST WTÓRNE. Obowiązuje wykładnia unijna a co sobie tam np. w Słowenii napisali to nikogo nie interesuje oprócz naiwnych !!!!!