Piotrek_B napisał(a):FUX napisał(a):...Pytanie jest jedno, czy kolega policjant z forum wlepia mandaty obcokrajowcom, czy "tylko" poucza za 20 juro...
Długo nad tym myślałeś Czy po prostu tak pierd...łeś bez namysłu
WLODEK40K napisał(a):Wybaczcie, ale miałem na myśli odpowiadanie na pytania na poziomie. Czasy PRL-u już dawno się skończyły. Może Ty jeszcze rozumujesz tymi kategoriami? Moim zdaniem na pewno tak. W większości krajów UE jest obowiązkowe używanie świateł podczas jazdy i obcokrajowcy w Polsce używają ich.
WLODEK40K napisał(a):Wybaczcie, ale miałem na myśli odpowiadanie na pytania na poziomie. Czasy PRL-u już dawno się skończyły.
Wysłany: 18-04-2008 18:17 Temat postu: Re: ?
--------------------------------------------------------------------------------
oz napisał(a):
Ciekawe ........Podaj podstawę prawną ?
Przecież:
WLODEK40K napisał(a):
Jestem od 17 lat policjantem i to ruchu drogowego ...
czy to nie jest wystarczająca podstawa prawna
Piotrek_B
Cromaniak
Wysłany: 18-04-2008 19:02 Temat postu: Re: ?
--------------------------------------------------------------------------------
oz napisał(a):
Ciekawe ........Podaj podstawę prawną ?
Jak na kierowcę dałeś plame na całego No chyba, że nie masz prawa jazdy to zwracam honor
To co Cię tak bardzo interesuje znajdziesz w:
§ 11. 1. Rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 31 grudnia 2002 r.
w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia (Dz.U. 2003 nr 32 poz. 262)
oz napisał(a):...nie wszyscy są policjantami i świetnie znaja przepisy
ale dzieki za info ...
oz napisał(a):...a co do prawa jazdy to posiadam od wielu lat ale co ma piernik do wiatraka Czy na wszystkim trzeba się znać i pamiętać ...
FUX napisał(a):Panowie. dajcie spokuj .
Wakacje idą wielkimi krokami....
oz napisał(a):No to jesteś kierowcą-omnibusem Zapewne naprawisz samochód na drodze, udzielisz fachowo pierwszej pomocy a w bagazniku masz 101 drobiazgów i kodeks drogowy + .... i tak dalej
cchhee napisał(a):Zostalem ostatnio zatrzymany przez policjanta ...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi