Podepnę się pod temat, aby nie tworzyć kolejnego.
Nie wiedziałam że znalezienie apartamentu w Chorwacji bedzie takie trudne.
Od 3 tygodni szukam apartamentów dla dwóch rodzin (2+2). Dzieci jeszcze nie duże bo w wieku 3-8 lat.
Kilka osób z forum próbowało już mi pomóc, ale niestety albo okazało sie ze już zajęte, albo nie zmieścilibyśmy się wszyscy. Sama też już wysłałam dość dużo zapytań przez polecane przez Was różne strony z apartamentami, ale na razie mało skutecznie. Wprawdzie jest kilka ofert, które można by wziąć pod uwagę ale ....
No właśnie, jest to ale....
Każdy z nas ma inne wymagania co do apartamentów. I w tym właśnie problem.
Najpierw miała być cicha okolica, bez sklepów, straganów i takich tam do wydawania pieniędzy aby dzieci nie naciągały, no i fajnie jakby był jeden apartament dla wszystkich - w końcu jedziemy ze znajomymi, to fajnie byłoby być razem. To zaczęłam szukać w Marusici, ale pojawił sie pierwszy problem, ze takie apartamenty maja jedną łazienkę, a jak juz maja dwie to są drogie, tzn. pow. 120euro. A więc jak już mamy zapłacić 120euro, to jednak zapadła decyzja że szukamy dwóch osobnych apartamentów ale w jednym domu. No i tu pojawił się problem, bo w cenie do 60 euro trudno coś znaleść.
Jak tym co sie mniej interesowali szukaniem - czyli mojemu mężowi - zaczełam pokazywać te apartamenty które znalazłam i miejscowości - Stanici, Marusici, to pojawił się problem inny - jednak może poszukamy czegoś z bardziej płaską plażą i bardziej płaskim, łagodniejszym wejściem do wody. No to znowu moje poszukiwania poszły na marne - a czas ucieka
Zaczełam szukać w Tucepi (ale poczytałam forum i tam w sezonie tłoczno, ale może jakoś byśmy wytrzymali), i w Podgora.
Ale na prawdę trudno jest coś teraz znaleść. Albo ja trafiam tylko na takie co są daleko od morza, co juz chyba bym zniosła tylko chciałabym mieć widok na morze a nie na parking, czy inny budynek.
Wydawało mi sie ze jak zaczęłam szukać to nie miałam zbyt dużych oczekiwań, bo ja chciałam mieć taras lub balkon z widokiem na morze. A potem próbując zaspokoić oczekiwania moich współurlopowiczów tak sie zaplątałam ze już nic nie umiem znaleść ani wybrać.
Chyba potrzebuję Waszej pomocy.
Niestety jesteśmy uwięzieni terminem. Nie możemy być w Chorwacji wcześniej niż 12. sierpnia i dłużej niż do 23, no może 24 sierpnia. Ze względów finansowych postawiliśmy granicę do 60 euro od apartamentu.
Ja bardzo chciałabym mieć widok na morze.
NIe musi być to pierwsza linia, bo wiem ze to nie za taką cenę w sezonie.
Riwiera Makarska lub Omiś, ale ze wzgledu na oczekiwania co do plaży i łagodne wejścia do morza to raczej riwiera Makarska.
No i okolice tych dwóch riwier to chyba najlepsze miejsca wypadowe aby pozwiedzać. Przynajmniej takie odniosłam wrażenia czytajac Wasze relacje.
Dodam że są to nasze pierwsze wakacje w Chorwacji i nie wiadomo kiedy będą następne.
Proszę o pomoc.