Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Apartamenty na campingu czyli Bungalow

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
eliza_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 13.12.2007 10:16

Czy Ty poważnie mówisz ????? 8O
Jestem zszokowana :D
I wydaje mi się że tak fabryka nie będzie aż tak straszna :wink:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 13.12.2007 10:25

Ja tam jej nie widzę ... cholera wie, gdzie ona jest?

To miejsce jest kawałek przed Omisem - do centrum będziecie mieli więc dłuuuuugi spacer, albo wycieczkę autem.

Z tego,co pamiętam, to jest taka osada-jamnik - ciągnące się kilometrami domy do wynajęcia z wąskimi plażami pod nosem. Raz na jakiś czas jakiś sklep, wypożyczalnia i knajpa.
Super miejsce wypadowe.
Gorzej z nurkowaniem - obawiam się, że miejsce nie żyje oficie pod wodą. Za to pewnie nie będzie jeżowców - coś za coś (ja tam lubię jeżowce :)).

Oprócz fabryki mankamentem może być też magistrala, a na niej ciągły ruch, również wieczorami i w nocy - jeśli jednak dobrze znosicie klimę, to możecie zamknąć na noc okna :).

Załóż ten temat fabrykowy albo o samej miejscowości - na pewno ktoś tam już był, ma zdjecia, rozwieje wątpliwości :)

pozdrov, K.
eliza_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 13.12.2007 15:28

Podobno wybudowali tam już obwodnice więc i ruch trochę mniejszy. Może plaże nie są duże ale kto powiedział że musimy chodzić cały czas na tą samą plażę :?: Przecież można zrobić wypad na cały dzień w jakiś cichy zakątek i się posmażyć i ponurkować. Dla chcącego nic trudnego. 90 % sukcesu to to że apartamenty są super a resztę można pogodzić, przynajmniej więcej zobaczymy :P .
Już poruszyłam temat fabryki w innym wątku, przesłali mi tam zdjęcia i uważam że ta fabryka to nie jest aż tak straszna rzecz ba nawet mój mąż stwierdził że chętnie by ją zwiedził :? bo on lubi takie rzeczy.
W tym momencie jestem na 95 % przekonana że tam pojedziemy :lol:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 13.12.2007 15:55

Eliza ... decyzja, oczywiście, należy do Was:
na plus jest:
- super apartament (jako taki) w dobrej cenie
- bliskość i "płaskość" plaży
- dobry punkt wypadowy
- no i to, że skoro tam są apartamenty, to znaczy, że są turyści, to znaczy, że nie może być syf jakiś ;)

na minus jednak:
- usytułowanie apartamentu (obwodnica? czego obwodnica?) blisko jadranki (można wytrzymać)
- usytułowanie plaży blisko jadranki (to już gorzej)
- okropny widok z plaży - jeśli ta fabryka jest blisko, to rzeźnia - ja bym się nie zdecydował; to nie jest fabryczka, a fabryka (chyba cementu jakiegoś) - ja bym nie chciał

Wiesz, to zawsze jest kwestia porównania, oczekiwań, potrzeb - już ten temat rozwalaliśmy tutaj - jednemu przeszkadza, innemu nie. Mi by przeszkadzało. Bardzo. Widziałem wiele pięknych plaż. Oglądanie ich zdjęć daje mi radość. Cieszyłem się z samego przebywania na nich, bo dostarczały wrażeń estetycznych - nie chodzi o kąpiel i opalanie, a o siedzenie i gapienie się na plażę!!! Serio. Patrzenie na góry, morze, skały, drzewa, błękit wody - nie ma tego ani na plażach miejskich, ani na takich, jak ta Twoja. Nie chcę sie tego pozbawiać :(

- cena ... hmmm, pytanie, czemu jest tak niska? nikt nigdy nic nikomu za darmo nie da ... okazje nie istnieją!

Wysyłam Ci zdjęcie plaży na priva, pa pa
eliza_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 13.12.2007 15:57

Jeszcze weszłam na stronkę tej fabryki i pisze że równają ją z ziemią początkiem 2008 więc jest możliwe że jak zajedziemy to już po niej nic nie będzie :P
eliza_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 13.12.2007 16:02

No i znowu mi nagadał :cry:
Znalazłam jeszcze jedną kwaterę ale muszę jeszcze dopracować ceny i wtedy Ci napiszę. Ciekawa jestem ile znów będzie krytyki :roll:
eliza_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 13.12.2007 16:09

Posłałam Ci adres stronki z tymi nowymi apartamentami. Znajdują się w Omis. Czekam niecierpliwie na odpowiedź :)
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 14.12.2007 08:16

no wiesz ... wolałbym, byś mnie nie wtłaczała w rolę eksperta - oceniacza destynacji, bo nim nie jestem :oops: widzę tylko to, co Ty i znam się na "tym" tak samo :)

jedyne, co mogę, to pogadać z Tobą, jak Polak z Polakiem i sobie z Tobą ponarzekać :lol:

a tak serio serio - apartament, jak apartament - ważniejsze jest, gdzie stoi!!! no bo jeśli 100 metrów wgłąb za tym, który wybrałaś wcześniej, to Ci nic nie daje :(

trzebaby go więc jakoś umiejscowić względem tej fabryki wstrętnej, jadranki i Omisa, bo, z tego, co widzę, to nadal Duce, a nie Omis

pozdrov, K.
eliza_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 14.12.2007 14:26

Przesłałam Ci mailem kolejny apartament
Jak to mówią do trzech razy sztuka :D
Chociaż też myślę że mnie skrytykujesz bo znajduje się on na Ciovo a na forum też krytykowali ciovo :x
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 14.12.2007 14:49

no ja krytykowałem, ale jestem odosobniony chyba ;) być może masz do czynienia z wariatem? albo mi sięw dupie poprzewracało? ale uwierz, są miejsca w Kro, po których odwiedzeniu trudno sobie potem obniżyć poprzeczkę :)

ja jestem fanem riviery makarskiej i tego się będę trzymał ... poza tym (z powodów sentymentalnych) sympatią pałam do Pljeszadzia, ale to chyba tylko sentymenty ...

popróbuj jeszcze na Ciovo ajlend - tam jest stosunkowo tanio ...
eliza_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 14.12.2007 14:52

Chyba żartujesz Ty mi proponujesz Ciovo :?: :?: :?:
Właśnie wyżej Ci napisałam że znalazłam tam apartamenty ale wszyscy Ciovo krytykują :(

A tak przy okazji : ja jestem Ci bardzo wdzięczna za słowa i krytyki i otuchy :wink:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 14.12.2007 15:00

a ja Ci napisałem, że nie wszyscy krytukują i, że ja właśnie krytykuję :) no ale lepiej, żebyś poszukała dalej na Ciovo, niż wybrała app z widokiem na fabryką w Duce, albo żurawie portowe w Okrugu ;)

jak bym pisał do Ciebie pierwszy raz, to bym napisał: poszukaj czegoś w Podgorze, Breli, Baskiej V, nawet w zapyziałym Pisaku, do którego prawdopodobnie jeszcze kiedyś wrócę, bo plaża w nim mnie tak rozwaliła, że teraz już nigdzie mi się nie podoba :lol:
eliza_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 14.12.2007 15:16

Jeszcze poszukam tam gdzie napisałeś .
Bardzo Cię proszę zaglądnij do skrzynki i napisz mi co sądzisz o tym apartamencie na Ciovo :roll:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 14.12.2007 15:24

już Ci odpisałem - dawno dawno temu ;) - prawie to samo, co tutaj - że nie chciałbym mieć widoku na dźwigi, żurawie i suwnice :( w porcie (taki jest widok w Okrugu na Ciovo ajlend)
eliza_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 14.12.2007 15:47

Coś ta poczta wolno działa bo dopiero teraz dostałam maila :evil:
Ok, szukam dalej. Najważniejsze to nie poddawać się :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Apartamenty na campingu czyli Bungalow - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone