po opcji szukaj Duce wyszło na to że to jakieś straszne miejsce z główną drogą, małą plażą i fabryką
BINGO!!!! No super, że to napisałaś, bo właśnie przykładem fabryki pod Omiszem chciałem się podeprzeć.
Nadal jestem innego zdania niż Woka (z palcem celowanym w mapę) i Piotrek.
Chorwacja, oczywiście, jast piękna ... ale na prawdę ... można trafić też bardzo dupnie!
Po co sobie psuć urlop brzydkim widokiem z okna, nieprzystępną (dla dzieci, niepełnosprawnych lub osób nie umiejących pływać) plażą (czyli koniecznością długich spacerów do innych plaż ... a jak ktoś nie lubi spacerów w upale?) czy innymi utrudnieniami?
Moim zdaniem trzeba sobie zadać trud i spisać własne potrzeby i wymagania. A potem szukać i pytać.
Zgadzam się na 100%, że jednemu akwarium, a innemu rybki - i to jest w zasadzie istota wszystkiego ...
Skoro jeden woli akwarium, a inny rybki, to jeden woli urlop zaplanować, a inny jechać w ciemno.
I jeden będzie zadowolony ze wszystkiego, a inny skusi się tanim apartamentem pod Omisem i na plaży będzie się gapił na starą fabrykę, a nie na Hvar i delfiny (ale skrajność
).
Zadaj więc sobie trud - pytaj się siebie i sobie odpowiadaj. Ale tak sumiennie, z listą
- musisz mieszkać 10 m od plaży, czy możesz do niej sobie spacerować 20 minut?
(i tu podpunkty - musisz mieć widok na morze, czy może być na ścianę sąsiada - bez złośliwości - jeśli ktoś w app tylko śpi może to nie mieć znaczenia, jeśli ktoś planuje w nim siedzieć np od 18.00 do nocy, to już znaczenia ma)
- plaża ma byc płaska, czy może być wylana z betonu + drabinki?
- plaża ma być częściowo w cieniu, czy może być patelnia?
- dojście do plaży ma być "po równym", czy może być wspinaczka
- w morzu ma coś żyć (abc), czy dno może być usypane przed tym sezonem z kamieni?
- wolisz plażę miejską (przy deptaku i w pobliżu knajp), czy zatoczki poza miastem?
- na plaży ma być cała infrastruktura (muza, narty, banany, jetski), czy tylko kilkoro ludzi i spokój?
... pytania możnaby mnożyć - na każdy temat - ja zadałem tylko kilka na temat plaży ...
I Eliza - posłuchaj, co mają do powiedzenia inni - ale spytaj też zawsze "dlaczego?" - jak poznasz ich kryteria, to zobaczysz, czym się kierował krytykant.
Ja sam bardzo chętenie wybieram miejsca krytykowane przez ludzi którzy piszą: "nie polecam!!! nuda, dziura zabita dechami, zero dyskotek
, trzy knajpy na krzyż ..."
pozdrov, Krystof vel Krzysiu
[/code]