Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Apartamenty na campingu czyli Bungalow

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
eliza_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 10.12.2007 14:28

Nie stresuj mnie :cry: znalazłam tam fajny apartament i wydaje mi się że całkiem nie drogi.
Dlaczego odradzasz?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.12.2007 15:06

eliza_12 napisał(a):Nie stresuj mnie :cry: znalazłam tam fajny apartament i wydaje mi się że całkiem nie drogi.
Dlaczego odradzasz?

Nie słuchaj komentarzy typu: "ja bym tam nie pojechał" itp. O jakiekolwiek miejsce spytasz to znajdzie się zawsze ktoś kto Ci tak napisze. Znajdź sobie "swoje" miejsce i jedź tam a wrócisz zadowolona. W końcu jeden lubi rybki a drugi akwarium :lol:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 10.12.2007 15:15

bo, subiektywnie, nie podobało mi się tam:

- bo "bez wyrazu" jakoś i bez klimatu
(mówię o miejscowości Slatine, choć nie sądzę, żeby gdzieś indziej na Ciovo było inaczej) - ale czego spodziewać się po osadzie turystycznej

- bo plaża dostepna "nogami" była nieciekawa - nawieziony jakiś tłuczeń drogowy, albo inne cholerstwo :( wiesz, jak się nastawiam na plażę kamienistą, to może być kamienista, ale z kamieniami, które tam leżą od dawna (np 1000 lat :) ) a nie od roku; no i brudno, zielonkawa woda - w łikend mętna, bo wiele nóg ją mąciło

- bo , jak to okręslił mój brat, jak nad jeziorem jakimś - brak otwartego morza - dookoła ląd

- no i nie ma jak i dokąd pójść sobie na specer, bo Chorwaci nie wiedzą, co to chodniki, a deptaku jako takiego tam nie było

- bo knajp, jak na lekarstwo (ale za to smacznie było :))

no i przede wszystkim - bo są w Chorwacji miejsca tak piękne, że aż dech zapiera ... a jeśli nawet nie zapiera, to przynajmniej miło się tam przebywa - i to jest chyba to właśnie ... że są po prostu lepsze miejsca, więc po co pchać się w gorsze?
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 10.12.2007 15:19

W końcu jeden lubi rybki a drugi akwarium

święte słowa ;) przeczytałem tu o Ciovo wiele dobrego ...

O jakiekolwiek miejsce spytasz to znajdzie się zawsze ktoś kto Ci tak napisze.

taka już cecha każdego forum

Nie słuchaj komentarzy

nie ma zgody - słuchaj komentarzy, czytaj, oglądaj, słuchaj i wyrób sobie opinię - potem zdecyduj!

Znajdź sobie "swoje" miejsce i

a jak niby? kto szuka, ten znajdzie, a szuka = uczy się, hę :)

pozdrov, krystof
eliza_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 11.12.2007 20:14

No dobrze jeśli Ciovo nie jest tak piękne ( co nie znaczy że opieram się tylko na głosach forumowiczów ale są one dla mnie ważną wskazówką :wink: ) to co powiecie o Duce ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.12.2007 20:59

eliza_12 napisał(a):No dobrze jeśli Ciovo nie jest tak piękne ( co nie znaczy że opieram się tylko na głosach forumowiczów ale są one dla mnie ważną wskazówką :wink: ) to co powiecie o Duce ?

Eliza - podtrzymuje to co wcześniej powiedziałem - jesteś chorwackim "nowicjuszem" - od czegoś musisz zacząć. Ale....gdziekolwiek nie pojedziesz w HR to wrócisz zadowolona (o ile masz bałkańską duszę :wink: )
Podaję Ci link do pomocy :lol:
22834 zdjęć z całej Chorwacji klikasz, ogladasz i widzisz gdzie jest fajnie :wink:

Krystof napisał(a):
Nie słuchaj komentarzy

nie ma zgody - słuchaj komentarzy, czytaj, oglądaj, słuchaj i wyrób sobie opinię - potem zdecyduj!

Znajdź sobie "swoje" miejsce i

a jak niby? kto szuka, ten znajdzie, a szuka = uczy się, hę :)

pozdrov, krystof

Krzysiu - zdecydowanie NIE MA ZGODY w tych 2 punktach :lol:
Gdybym opierał się na opiniach na np. jakimkolwiek forum to nigdy bym nie pojechał w miejsce X lub Y bo zawsze znalazłoby się trochę zachwalaczy i troche krytyków - a to nic innego jak woda z móżgu :wink:
Moja zasada jest taka: JADĘ TAM GDZIE MI SIĘ COŚ SPODOBA (na początku na zdjęciach) + czytam opinie (ale nigdy ich nie biorę sobie do serca) a po powrocie mogę tylko stwierdzić kto miał rację :lol:
Zgodnie z hasłem, z którym się zgodziłeś "jeden lubi rybki a drógi akwarium" :lol:
A że do dziś mój nos mnie nie zawiódł to......
Pozdrav :papa:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 11.12.2007 21:52

Eliza ..... słuchaj Piotrka. Piotrek dobrze pisze i dobrze radzi. Ja powiem nawet tak: weź mapę Chorwacji, rozłóż ją na stole, zamknij oczy i .... buch palcem w mapę. Gdzie popadnie tam jedź ( oczywiście nad morze). Gwarant na 100 %, wrócisz zadowolona. Pierwszy raz- wszystko się podoba, ponadto tam nie ma brzydkich miejsc.

ps. oczywiście "szperaj" po forum, upewniaj się co do miejsca. Jak chcesz bardziej spokojny ( pod względem ukształtowania terenu) rejon - wybierz Istrię. Jak dalej i "góry-doliny" - jedź na południe. Istria uchodzi za "bogatą" i dla bogatszych ( nie zgadzam się całkowicie z tym), Dalmacja - to raj dla "odkrywców" i ponoć tańsza ( nie zgadzam się całkowicie z tym).
Jesteśmy w punkcie wyjścia .... zaczynamy od nowa ...... i tak w kółko. Zgłupieć można. Jedna dobra rada ..... palcem w mapę i jazda. :!: :wink: ( jak na pierwszy raz to i tak nieźle) :wink:
drzin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) drzin » 11.12.2007 22:09

Zgadzam sie. Ja bylem w Cro pierwszy raz w pazdzierniku tego roku. Bylem w Porec na Istrii. Widzialem wczesniej wiele innych takze pieknych miejsc i mialem dylemat gdzie jechac. Wybor padl na Porec i nie zalowalem. Ten kto jedzie pierwszy raz na pewno nie bedzie zawiedziony. Ja bylem zachwycony plazami i morzem tak bardzo, ze juz po pierwszym dniu wiedzialem gdzie spedze nastepne wakacje. Pozdrawiam :D
eliza_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 11.12.2007 22:34

Powiem Wam że jesteście super. Nie myślałam że jak o coś zapytam to odpowie mi tyle życzliwych ludzi :D
No to dalej z pytaniami: a jak sądzicie znalazłam trzy kwatery, południowa Chorwacja, wyjeżdża nas 12 osób w tym 4 dzieci i są te kwatery w cenie po 100 euro za nas wszystkich za dobę, oczywiście każdy ma swój pokój czyli cztery oddzielne pokoje +łazienki + kuchnia + taras. Czy to jest cena szok, spoko czy taniocha ?
eliza_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 11.12.2007 23:08

No i mam małą załamkę :cry: po opcji szukaj Duce wyszło na to że to jakieś straszne miejsce z główną drogą, małą plażą i fabryką . Czy ta fabryka to jeszcze funkcjonuje że tak wszyscy o niej się rozpisują że jest taka okropna czy tylko stoi i szpeci ?
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 12.12.2007 08:18

po opcji szukaj Duce wyszło na to że to jakieś straszne miejsce z główną drogą, małą plażą i fabryką

BINGO!!!! No super, że to napisałaś, bo właśnie przykładem fabryki pod Omiszem chciałem się podeprzeć.

Nadal jestem innego zdania niż Woka (z palcem celowanym w mapę) i Piotrek.

Chorwacja, oczywiście, jast piękna ... ale na prawdę ... można trafić też bardzo dupnie!

Po co sobie psuć urlop brzydkim widokiem z okna, nieprzystępną (dla dzieci, niepełnosprawnych lub osób nie umiejących pływać) plażą (czyli koniecznością długich spacerów do innych plaż ... a jak ktoś nie lubi spacerów w upale?) czy innymi utrudnieniami?

Moim zdaniem trzeba sobie zadać trud i spisać własne potrzeby i wymagania. A potem szukać i pytać.

Zgadzam się na 100%, że jednemu akwarium, a innemu rybki - i to jest w zasadzie istota wszystkiego ...

Skoro jeden woli akwarium, a inny rybki, to jeden woli urlop zaplanować, a inny jechać w ciemno.
I jeden będzie zadowolony ze wszystkiego, a inny skusi się tanim apartamentem pod Omisem i na plaży będzie się gapił na starą fabrykę, a nie na Hvar i delfiny (ale skrajność :)).

Zadaj więc sobie trud - pytaj się siebie i sobie odpowiadaj. Ale tak sumiennie, z listą ;)

- musisz mieszkać 10 m od plaży, czy możesz do niej sobie spacerować 20 minut?
(i tu podpunkty - musisz mieć widok na morze, czy może być na ścianę sąsiada - bez złośliwości - jeśli ktoś w app tylko śpi może to nie mieć znaczenia, jeśli ktoś planuje w nim siedzieć np od 18.00 do nocy, to już znaczenia ma)
- plaża ma byc płaska, czy może być wylana z betonu + drabinki?
- plaża ma być częściowo w cieniu, czy może być patelnia?
- dojście do plaży ma być "po równym", czy może być wspinaczka
- w morzu ma coś żyć (abc), czy dno może być usypane przed tym sezonem z kamieni?
- wolisz plażę miejską (przy deptaku i w pobliżu knajp), czy zatoczki poza miastem?
- na plaży ma być cała infrastruktura (muza, narty, banany, jetski), czy tylko kilkoro ludzi i spokój?

... pytania możnaby mnożyć - na każdy temat - ja zadałem tylko kilka na temat plaży ...

I Eliza - posłuchaj, co mają do powiedzenia inni - ale spytaj też zawsze "dlaczego?" - jak poznasz ich kryteria, to zobaczysz, czym się kierował krytykant.

Ja sam bardzo chętenie wybieram miejsca krytykowane przez ludzi którzy piszą: "nie polecam!!! nuda, dziura zabita dechami, zero dyskotek :), trzy knajpy na krzyż ..."

pozdrov, Krystof vel Krzysiu :wink: [/code]
eliza_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 12.12.2007 09:10

Oj , Krzysztof al mi nagadałeś :wink: oczywiście ja odbieram bardzo pozytywnie Twoje rady :wink: .
Czy ta fabryka nadal działa ?
A może Ty mi polecisz jakąś fajną,tanią ,sprawdzoną kwaterę.
Ta którą znalazłam w Duce za naszą całą grupę kobieta powiedziała 90 euro i jest naprawdę wysoki standard ( oczywiście ze zdjęć :? )
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 12.12.2007 09:34

Oj , Krzysztof al mi nagadałeś

ej, no co ty ... :oops: ja tak ogólnie :roll:

Fabryka nie działa. Jak znam życie, to Janusz zaraz wklei jakiś link z jej zdjeciem :wink:
Tak, czy inaczej miejsce wygląda niehalo - jak to opuszczona fabryka ...

Ja mam jej zdjęcia (do takiego prywatnego zbioru "antychorwacja"), ale nie mam możliwosci wkleić (nie mogę instalować programów).

Nie mogę Ci nic polecić, bo nie znam Twoich oczekiwań :wink: (wszak jednemu akwarium, innemu rybki :twisted: ) i możliwośc i finansowych. Z resztą, co ja wiem - byłem raptem w kilku miejscach.

Niewykluczone, że spodobałoby Ci się jednak na Ciovo Island - tam mieszkałem, całkiem niedrogo (45 e za 4 osoby), tutaj: http://www.apartmani-maslina.com/

pozdrawiam, Krystof
eliza_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 12.12.2007 09:51

No bardzo ładny domek ale z tego co wyliczyłam to za naszą grupę wychodzi 135 euro w porównaniu do 90 euro to trochę dużo.
Jakie są moje oczekiwania ?
-do 400 m do plaży
-w miare spokojnie
-mili gospodarze którym nie straszne nasze dzieciaki :lol:
-wystarczy nam jedna kuchnia i dwie łazienki
-dwie rodziny mają dzieci w wieku 3 i 4 latka i mogą spać na jednym łóżku
Wydaje mi się że nie jesteśmy grupą wymagającą, lubimy poleżeć ale też pozwiedzać więc nie potrzebujemy luksusów a nasz dzień myślę że będzie wyglądał tak jeden dzień na plażę, obiadokolacja, małe dzieci spać a my taras i rakija a drugi dzień zwiedzanie i tak na przemian. Wybieramy sią na dwa tygodnie 8)
eliza_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 12.12.2007 09:54

A co do tej fabryki to nie wiem czy to jest aż tak straszne że po mojej prawej stronie stoi jakieś dziwadło które nikomu nie zasmradza życia ( bo gdyby działała to co innego ). Jeśli w Duce przeszkadza ludziom tylko widok tej fabryki to moim zdaniem nie jest to aż tak straszne tym bardziej że mamy zamiar trochę pojeździć i pozwiedzać :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Apartamenty na campingu czyli Bungalow - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone