Gal napisał(a):Woda z zatoki tuż przy marinie... hmmm wątliwa przyjemność moim zdaniem
no i ta cena: 100EUR/dzień za apartament?
są lesze miejsca na Ciovo przy niższej cenie w podobnym standardzie
dla niewtajemniczonych, kol. Gal odniósł się do opisu kwatery w Trogirze, który przeniosłem do oddzielnego wątku:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=25753&sid=6
Cena kwater zarówno w Breli jak i w Trogirze oscylowała wokół 15 euro za osobodobę (więc nie wiem dlaczego 100eur) ale to mogło się zmienić. Wiadomo też - im większa kwatera tym wychodzi taniej w przeliczeniu na głowę, im wyższy standard tym drożej.
Gal napisał(a):co do trasy to polecam:
Czechy /Cieszyn/-Słowacja/Zlina,Bratislawa/-Austria/Wiedeń,Graz,Mureck/ - Słowenia/Lenart, Ptuj/ bez winietki
również polecam jazdę przez Cieszyn zamiast kiepskiego i zatykającego się (jeszcze) odcinka Bielsko-Biała/Zwardoń
Gal napisał(a):Faktycznie, w drodze powrotnej korzystaj z bramek płatnych kartą VISA
Ja zaoszczędziłem w drodze powrotnej przed Zagrzebiem (22.08-so.) ok. godz. 12.00 dobre 3,5 do 4km korka.
Jak ktoś kiedyś napisał na forum: "widok miny stojących obok - bezcenny"
chyba kiedyś na tym forum znalazłem opinie nt. najlepszej pory wyjazdu.
z Polski wyjeżdżam wieczorem w sobotę, a Chorwację przemierzam od Niedzieli rano. Wracam natomiast z piątku na sobotę.
Dwa razy tak robiłem i dwa razy zero korków na bramkach czy przy tunelach - polecam
Gal napisał(a):Polecam powrót analogiczną trasą - przez Słowację.
Zdecydowanie lepsze drogi.
Tak, Słowacja jest super ale uwaga na ograniczenia - jak jest do 80 to lepiej jechać 80 bo naprawdę polują i są bezwzględni zwłaszcza widząc obce blachy.
Na dokładkę, wracając polecam przejechać się od Splitu drogą nr 1 przez Plitvickie aż po Karlovac - zaoszczędzimy na winietce, a widoki bezcenne (choć czasowo to niestety nie autostrada).
Rosa_ad napisał(a):ale to było w Baska Woda , a nie brela
coś pomyliłeś - to sam północny kraniec Breli, Baśka jest dużo niżej na południe (bliżej Makarskiej).
zerknij sobie na zdjęcie kościoła świętego Stefana - może to pomoże
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
korzystając z tego że w tym roku pojechaliśmy tam po raz drugi, zrobiłem mały update z uwagi na sporo zapytań na maila. poświęciłem troszkę czasu i popstrykałem fotki - zapraszam do ponownego przejrzenia mojego poprzedniego posta z namiarami, pozdrawiam