Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Apartamenty Brela

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA
Re: Brela- apartamenty

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 26.07.2015 08:45

Arias napisał(a):Zarezerwowaliśmy nocleg, ul. Scit 55. Mam nadzieję, że to będzie dobry wybór lokalizacji. Co prawda pokój bez widoku na morze ale podejrzewam, że za widok trzeba doliczyć z 10 euro.

Tylko mam jedną wątpliwość - czy spotkaliście się z tym, że gospodarze nie oczekują żadnej zaliczki? Zapytałem się w mailu o kwotę zaliczki i dane do przelewu i dostałem odpowiedź, że nie potrzeba przesyłać żadnej gotówki. Mam nadzieję, że nie okaże się na miejscu, iż apartament jest już zajęty. Nazwisko gospodarzy czyli Sosic przewinęło się w kilku adresach więc to chyba jakaś większa rodzina. A może ktoś z Was nocował przy Scit 55 u pani Josefiny Sosić?
A przy okazji - jak długo mniej więcej idzie się z ulicy Scit do centrum Breli? A ile do jakiejś przyjemnej plaży/zatoczki? Jakiejś knajpy (coś czytałem o jakiejś dobrej pizzy). Jest tam może w okolicy jakiś market? I od jakiej ulicy zaczyna się ta promenada, która prowadzi aż do Baski Vody?

pozdrawiam

w Breli i to jeszcze w dzielnicy Scit większość to Sosic, i to nie zawsze rodzina;
tez miałem czasem rez. bez zaliczki;
do Centrum promenadą spokojnie idąc z 30min
do super plaży (top 10 w świecie) zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link w kierunku płd/centrum; oczywiście bliżej/niżej od Was też możecie plażować;
do fajnej knajpy Plima w dzielnicy Stomarica przy promenadzie w kierunku płn też jakieś 500m;
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link macie naprawdę blisko, jest tam wszystko co potrzeba, większy jest w Centrum lub powyżej Was zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link;
promenada jest długim deptakiem ciągnącym się od najdalszych dzielnic Breli (np. Jakirusa, aż do BV);
to chyba wszystko co chciałeś wiedzieć...
rafciokowalczyk
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafciokowalczyk » 24.08.2015 12:20

Warto wybrać się do Villi Carmen, szukam kwater w Breli na rok 2016.
mario44n
Turysta
Brela

Nieprzeczytany postnapisał(a) mario44n » 28.02.2016 15:20

Witam wszystkich Cromaniaków,
Czas poszukiwań kwater rozpoczęty, wybór padł na malowniczą miejscowość Brela :D . Chciałby prosić o sprawdzone miejscówki niedaleko plaży dla 4 osobowej rodziny 2+2.
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
pablos77
Cromaniak
Re: Brela

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablos77 » 28.02.2016 15:36

Poczytaj na forum, a znajdziesz na pewno
:arrow: search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=brela :papa:

Jeśli to za dużo zobacz tu:
:arrow: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
lub tu:
Senegal
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Senegal » 03.03.2016 04:06

Z tego co zauważyłem w Breli jest dużo apartamentów, które się w necie nie ogłaszają (przynajmniej na tych najbardziej popularnych stronach). Macie jakieś namiary na te właśnie apartamenty? Interesują mnie tylko dzielnice: podrace, scit i początek stomaricy ( tylko apart. przy samej plaży). Cholercia sam byłem w zeszłym roku, ale nie sądziłem, że będę w tym roku wracał do Breli i nic nie pospisywałem.
pablos77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablos77 » 03.03.2016 08:37

:idea: Patrz linki powyżej Brela. Ale ciężko Ci będzie coś teraz zarezerwować na Ścit już w styczniu było ciężko.
TW76
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) TW76 » 03.03.2016 21:43

Mam pytanie do osób, które były w Breli. Czy okolice ulicy Fra Bartola Kašića numer 62-68 jest na dużym wzniesieniu? Szukamy czegoś blisko centrum jednak nieco z dala od hałasów. Jednak boję się, że podejście pod górę będzie strome.
pablos77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablos77 » 04.03.2016 20:53

Jakirusa przy samym morzu. Ścit, Podrace około 50 metrów do morza. Natomiast z twojej ulicy do samego morza jest kawałek.

Obrazek
Ale może być spokojnie bo nie przy samym centrum. Zobacz tutaj :arrow: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
bodzio92
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bodzio92 » 07.04.2016 22:10

Witam,

Jako początkujący wyjazdowicz do Cro postanowiłem tutaj zaglądnąć. W tym roku pierwszy raz z moją kobietką wybieramy się do Chorwacji, padło na miejscowość Brela - moje pytanie, polecacie Brele ?? Drugie i najwazniejsze, prosiłbym, może nie o polecenie ale o zasugerowanie lub wyrażenie opini na temat noclegu, gdzie szukać albo konkretnie wskazać nazwę apartamentu lub nazwisko gospodarza. W celu polecenia jakiegos noclegu bardzo proszę o odpowiedź jak nie tu to na PW.

Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.04.2016 22:24

Ja Brelę polecam :idea:

Kilka postów wyżej masz linki :idea:
monavi
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) monavi » 21.04.2016 19:20

Chcemy zarezerwować apartament Nikola u Ivana Raosa.
Jedziemy z dziećmi. Wiemy że Brela = schody, ale czy ktoś był we wspomnianym apartamencie, i mógłby podpowiedzieć, jaką drogą możliwie najłatwiejszą dojść do plaży i co to za dzielnica, na stronie jest podane 3 km do centrum, czy to znaczy że musimy najpierw zejść do plaży na promenadę i 3 kilosy iść żeby dojść do jakiegoś centrum? Proszę o wskazówki, z góry dziękuję :)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 21.04.2016 21:10

monavi napisał(a):Chcemy zarezerwować apartament Nikola u Ivana Raosa.
Jedziemy z dziećmi. Wiemy że Brela = schody, ale czy ktoś był we wspomnianym apartamencie, i mógłby podpowiedzieć, jaką drogą możliwie najłatwiejszą dojść do plaży i co to za dzielnica, na stronie jest podane 3 km do centrum, czy to znaczy że musimy najpierw zejść do plaży na promenadę i 3 kilosy iść żeby dojść do jakiegoś centrum? Proszę o wskazówki, z góry dziękuję :)

jak na moje oko to już dzielnica Jardula w kierunku Jakirusy, plaże poniżej to ta w Jarduli i Podcrkavlju;
ulicą Put Luke jakieś 500m do plaży, choć mz jest zejście bliższe przez ulicę Jardula;
do centrum/portu górą przez ul.Radica jakieś 4km, promenadą przyjemniej choć wcale nie bliżej, poniżej są knajpki m.in. Plima
monka812
Turysta
Brela-willa Maja

Nieprzeczytany postnapisał(a) monka812 » 22.04.2016 20:03

Witam,był ktos może? w jakiej to okolicy?ktos kojarzy?
Tadek88
Turysta
Brela - apartament dla pary

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tadek88 » 04.05.2016 21:12

Witam,
Na przełomie sierpnia i września (22.08 - 6.09) planujemy z narzeczoną wakacje w Breli.

Szukamy apartamentu dla 2 osób:
- oddzielna łazienka i aneks kuchenny
- klimatyzacja
- parking na samochód
- w miarę dobra lokalizacja ( nie musi być przy samej plaży, ale fajnie jakby apartament był w odległości nie większej niz około 1 km od plaży)
- wifi
- śniadanie w cenie
- cena do 40 euro za osobę (doba)

Czy powyższe wymagania są realne ? Możecie coś polecić ?
Bea.ta
Legenda
Re: Brela - apartament dla pary

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 04.05.2016 21:18

40 euro to koszt całego apartamentu w tym terminie
za 80 to masz dwie sypialnie w środku sezonu w atrakcyjnym miejscu
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje