Dzięki za wiadomości
.png)
.png)
olmeca napisał(a):Byliśmy tam w zeszłym roku w czerwcu i chętnie tam wrócimy. Warunki bardzo dobre. Mieszkaliśmy w apartamencie nr 1 z pięknym dużym tarasem. Wyposażenie apartamentów jest rewelacyjne. Budynek położony wysoko nad miastem (piękne widoki). Trzeba jechać krętą drogą ostro pod górę. Do plaży można dojść na piechotę, ale z powrotem to już wysiłek. Właściciele są bardzo sympatyczni. Stipe (Pan około 60 lat) bardzo dobrze mówi po angielsku. Jak będziecie chcieli dojeżdżać do plaży autem to poproście go o bilet na parking w centrum. Plaża piaszczysto-żwirowa w Omisu jest ok. Woda bardzo czysta. Polecam jednak wycieczkę na plażę do Breli. W Omisu polecam też restaurację "Joskan", ukryta w podwórku głównej uliczki starego miasta.
.png)
.png)
Andrzejek napisał(a):Inko75 nie słuchaj tych malkontentów!
Byłem w app Beverly w zeszłym roku.Jak dla mnie absolutna rewelacja.
Wyposażenie luksusowe.Myślę,że "narzekacze" nie mają tak u siebie w domu.Położony jest rzeczywiście wysoko,ale to żadna wada.Spacer do centrum czy na plażę to żaden problem,a nie jestem sportowcem.Omis to doskonałe miejsce do zwiedzenia całej Riviery Makarskiej.
Bądź spokojna!Wakacje napewno będą wspaniałe.
P.S.Miałem app nr.1,który jako jedyny posiada wielki taras.Na początku lipca płaciłem 40 euro.
.png)
.png)
Andrzejek napisał(a):Jak miniesz centrum Omis (jadac w kierunku Makarskiej)jest ostry zakręt w lewo.W samym rogu między budynkami jest wąska uliczka.Jedziesz nią serpentynami w górę.Wkrótce po lewej stronie sa app Beverly.Są obok dwa podobne,zielone apartamentowce.To ten pierwszy.
Życze udanych wakacji!
.png)
.png)
Andrzejek napisał(a):Droga na początku jest dość stroma.Są dwa zakrety praktycznie o 180 stopni(stąd serpentyny),potem odcinek prostej łagodnie pod górę.Idąc pieszo nie musisz iść po jezdni.Jest skrót prostopadle w dół między domami.Powrót z plaży pod górę w upale może być faktycznie nieco męczący.Ja czasem jeździłem autem.
.png)
.png)
Andrzejek napisał(a):Tak dokładnie to nie mam pojęcia.Nigdy nie patrzyłem na zegarek,ale myślę,że spacerkiem około 15minut.Zawsze możesz jeżdzić autem i jesteś po chwili.Jeśli macie sporo sprzętu plażowego to chyba najlepsze rozwiązanie.Właściciele dają bezpłatny bilet na parkig w centrum jeśli plaża miejska.Dla małego dziecka lepsza bo żwirowa i jest łagodne wejście do wody.Jeśli "dzika" to nie ma problemu z zaparkowaniem za darmo.Naprawdę nie płacą mi za reklamę tego apartamentu,ale jestem przekonany,że trudno Ci będzie znaleźć coś lepszego.
A tak z ciekawości ile ma kosztować app. i ile dałaś zaliczki.
P.S. W Chorwacji zawsze i wszędzie jest fantastycznie
.png)
.png)
Andrzejek napisał(a):Nie rozumiem Twojego zniechęcenia.Byłem w Cro 12 razy i często z założenia w miejscach gdzie do plaży jechało się autem.W tym roku też jadę
i na jedną z plaż będę dojeżdżał.Jeśli wybrałaś Omis to pewnie coś Cię tam zainteresowało.Coż to wielkiego dojechać autem.Tym bardziej,że w sąsiednich miejscowościach są piękne plaże,które warto zobaczyć.Po co pochopnie rezygnować z planów robionych pewnie od kilku miesięcy.Co do zaliczki to nie mam pojęcia,ale wydaje mi się,że w przypadku nie wywiązania się z umowy przepada.Takie przepisy są w Polsce.
Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje