Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Apartament z klimatyzacją

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
grot
Odkrywca
Apartament z klimatyzacją

Nieprzeczytany postnapisał(a) grot » 27.05.2006 10:03

Wybieram się do Chorwacji pierwszy raz. Od 2 tygodni grzebię po internecie szukając cen za apartamenty.ale im więcej szukam tym mniej wiem bo różnice w cenach są znaczne. Czy doradzacie apartament z klimatyzacją (wiadomo wyższa cena ) , czy jest to niepotrzebne przy tamtejszym klimacie.
Chcę jechać do Orebica w 3 osoby, na 10 dni w drugiej połowie lipca.
Czy cena apartamentu z klimatyzacją około 55 - 60 euro za dobę przy rezerwacji , to dobra cena , czy można coś utargować w biurach podróży
( np. orebic-tours.hr )
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 27.05.2006 20:36

czy klima się przyda to zależy od terminu wyjazdu. Ja jeżdżąc zawsze po 15 sierpnia nigdy takiego cudeńka nie potrzebowałem. Chorwaci domy budują w systemie ciężkim (beton, kamień, stal) więc mur zbyt łatwo się nie rozgrzewa ani nie ochładza. Z apartamentu korzystasz najczęściej tylko w celach noclegowych i bytowych (jakiś obiadek , śniadanko a to też najczęściej na balkonie) bo resztę czasu spędzasz na zwiedzaniu lub leżeniu na plaży. Jeśli dodatkowo masz widok z apartmanu na morze raczej bądź spokojny - schłodzony od wody wiatr (najczęściej lekko lub i nielekko wieje) przez żaluzje wystarczająco chłodu Ci dostarczy na noc.
Fakt że w 2 połowie lipca może być bardziej gorąco ale i tak uważam że po leżeniu na plaży wejście do appartmana będzie powodowało gęsią skórę - ewentualnie pomyśl o zabraniu z domu jakiegoś wentylatorka - wystarczy w zupełności :wink:
55-60 E za apartament 3 osobowy (nawet z klimą) to zbójecko drogo :!: :!: :!: 8O . W ubiegłym roku dostałem apartament 2 pokojowy z klimą (tylko na 2 dni żeby poszukać tańszego) za 47 E za dobę i to już była wysoka cena :!: można powiedzieć w jednym z ichniejszych kurortów- Baska na Krk-u.
PozdraV
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 27.05.2006 21:34

My na Ciovo wynajęliśmy w drugiej połowie sierpnia apartament 2+1 (kuchnia, salon, sypialnia), z klimą, za 33,- Euro... ale jak znam życie, to i tak zaraz Cromaniacy podniosą larum, że za drogo ;););)
Malenna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Malenna » 28.05.2006 10:43

moondek napisał(a):My na Ciovo wynajęliśmy w drugiej połowie sierpnia apartament 2+1 (kuchnia, salon, sypialnia), z klimą, za 33,- Euro... ale jak znam życie, to i tak zaraz Cromaniacy podniosą larum, że za drogo ;););)

za taki apartament to niewiarygodnie mało, chyba jestes stałym klientem przyjeżdżającym od 10 lat i masz specjalne rabaty :lol:

A co do klimy to wiadomo - lepiej z nią niż bez niej, ale jeśli fundusze na to nie pozwalają to jakoś da się przeżyć bez tego cudownego wynalazku...
W ubiegłym roku mieliśmy parę kryzysowych nocy kiedy od wszechogarniającego upału ciężko było zasnąć, ale wtedy temp powietrza w dzień dochodziła do 38 st. 8O
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 28.05.2006 10:54

Malenna napisał(a):
moondek napisał(a):My na Ciovo wynajęliśmy w drugiej połowie sierpnia apartament 2+1 (kuchnia, salon, sypialnia), z klimą, za 33,- Euro... ale jak znam życie, to i tak zaraz Cromaniacy podniosą larum, że za drogo ;););)

za taki apartament to niewiarygodnie mało, chyba jestes stałym klientem przyjeżdżającym od 10 lat i masz specjalne rabaty :lol:

A co do klimy to wiadomo - lepiej z nią niż bez niej, ale jeśli fundusze na to nie pozwalają to jakoś da się przeżyć bez tego cudownego wynalazku...
W ubiegłym roku mieliśmy parę kryzysowych nocy kiedy od wszechogarniającego upału ciężko było zasnąć, ale wtedy temp powietrza w dzień dochodziła do 38 st. 8O

Witaj Malenno !

Sa i ludzie ktory nawet i jak zobacza cena od 33 EUR za 3 osoby z klima pytaja "Czy dysponujecie Państwo wolnymi pokojami w tym okresie? I czy bylibyście skłonni obniżyć cenę za apartament?"

Sa goscie ktore sobie wyobrazaja ze w chorwacji nawet wlasciciele powinni placic ze by taki gosc przyszed do ich... Nie ma takiej niewiarygodnie małej.. ze gosc nie pyta o rabaty... I gdyby apartment za 3 osoby byl 15 eur za dobe z klima..sat tv..sa goscie ktory pytaliby o rabate..

Nawet 20 dni temu pani pyta o apartment 4 osobowy.. Mowilem ze juz od 40 eur..a ona do mnie.. " a prosze pana czy w ta cena jest i wyzywienie.."
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 28.05.2006 11:46

Vedran Lekic napisał(a):
Malenna napisał(a):

Witaj Malenno !

Sa i ludzie ktory nawet i jak zobacza cena od 33 EUR za 3 osoby z klima pytaja "Czy dysponujecie Państwo wolnymi pokojami w tym okresie? I czy bylibyście skłonni obniżyć cenę za apartament?"

Sa goscie ktore sobie wyobrazaja ze w chorwacji nawet wlasciciele powinni placic ze by taki gosc przyszed do ich... Nie ma takiej niewiarygodnie małej.. ze gosc nie pyta o rabaty... I gdyby apartment za 3 osoby byl 15 eur za dobe z klima..sat tv..sa goscie ktory pytaliby o rabate..

Nawet 20 dni temu pani pyta o apartment 4 osobowy.. Mowilem ze juz od 40 eur..a ona do mnie.. " a prosze pana czy w ta cena jest i wyzywienie.."

A powiedz mi Vedran jakie są średnie zarobki w Chorwacji.
I odpowiedz sobie czy jest interesem wynajmować apartamenty.
Pa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 28.05.2006 15:04

daisykf napisał(a):
Vedran Lekic napisał(a):
Malenna napisał(a):

Witaj Malenno !

A powiedz mi Vedran jakie są średnie zarobki w Chorwacji.
I odpowiedz sobie czy jest interesem wynajmować apartamenty.
Pa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Srednie zarobki sa rozne.. w sklepach od 1200 do 1800 pln... ale mysle ze tak srednie ludzie zarabiaja 1800 PLN. No warto i przypomniec ze u nas metr mieszkania kosztuje sredne 6500 pln... samochod stary 10 lat co w polsce kosztuje 300 eur u nas jest 3000 eur... Tak ze nie jest porownanie liczyc to co u nas zarobki sa 15 % wiekszy... Trezba porownac co mozna za nasza pensja kupic a co w wasza pensja.. Napewno w polsce mozna kupic 30 % wiecej towarow lub uslug za taka sama kase..

Wynajmowac apartamenty jest interes jezeli sie znasz w tym,, jak w kadzym interesem...
beata118
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) beata118 » 28.05.2006 17:05

Rozumiem Vedran, że jeśli ty przyjedziesz do Polski na wypoczynek to zapłacisz gospodarzom więcej niż by chcieli czy tak? Skoro jesteś tak bardzo niezadowolony z polskich turystów to po co udzielasz się na tym forum i proponujesz im apartamenty? Musi Cię to dużo nerw kosztować bo napewno co drugi pyta czy nie może być taniej :lol:
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 28.05.2006 17:11

beata118 napisał(a):Rozumiem Vedran, że jeśli ty przyjedziesz do Polski na wypoczynek to zapłacisz gospodarzom więcej niż by chcieli czy tak? Skoro jesteś tak bardzo niezadowolony z polskich turystów to po co udzielasz się na tym forum i proponujesz im apartamenty? Musi Cię to dużo nerw kosztować bo napewno co drugi pyta czy nie może być taniej :lol:

Czy ja gdzies mowilem ze jestem niezadowolony... Ja tylko mowie ze sa rozni goscie... Jak jade do polski to place 30 pln lozko w pokoju z korzystaniem lazienki i kuchni... Znaczy 7,5 EUR i gdyby to byle 4 osoby 30 EUR..Jak jade gdziesz jak turysta to zobacze co ile kosztuje i jezeli mni otpowida to biore a jezeli nie..to szukam dalej... To prawie samo jak zakupe.. Widzisz w sklepie TV i jak ci cena otpowiada to kupuje a jezlie nie to nie kupuju... A gdyby zobaczyl PLASMA 106 cm za 2000 PLN, napewno nie pytalby czy moga byc jake znizki...

Ludzie i tak i tak pytaja czy moze byc taniej..nie wazne czy moze lub nie.. ludzie i tak i tak pytaja..
Vegusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vegusia » 29.05.2006 10:26

Całkowicie sie zgadzam z wypowiedzia Vedrana ,tak juz jest ,że ludzie chcieliby jak najtaniej i zawsze beda pytac . Myslę ,że każdy madry człowiek robiąc rekonesans sam może sobie zrobic analize cen ,które panuja w danym regionie i ile to jest za drogo a ile to jest w sam raz. Tak apropo to 2 razy byłam na Ciovo ,teraz jedziemy na Istrie i tam ceny sa reoszkę wyższe. Generalnie mozna by było wyrysować mapę cen ,Kolorem czerwonym -czyli ceny najwyższe otrzymała by Istria oraz wyspy Kvarner ,im dalej w dół ceny maleją .Najtaniej wg. mnie za usługi można zapłacic na odcinku riviery makarskiej . Oczywiście zaraz ktoś mi zarzuci ,że to nie prawda bo np.na Istrii płacił mniej lub ,że na makarskiej płacił duzo więcej. Pewnie i prawda bo zawsze zdarzą się rózne przypadki,ale analizy pokazuja własnie tak jak napisałam . I myslę, ze dobrze bo Dalmacja wg. mnie jest najpiękniejsza...... :wink:
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 29.05.2006 14:36

To, że ludzie pytają czy mozna taniej nie wynika wg. mnie z ich chciwości czy jak to nazwać. Ja np. jadąc 2 lata temu planowałem nocleg po 10 euro za osobę. Bo w poprzednim roku (czyli 3 lata temu) mieliśmy po 9,5 euro w tym samym okresie i miejscu. A tu naganiacze wyskakują od 25 euro za 2 osoby w górę. No to trochę powyżej naszych możliwości. Więc mówię, że za 20 biore już, a za 25 ide szukać dalej i tyle. Albo oglądam apartamenty po 10 euro za osobę, a potem jest oferta po 15 ale o duuużo niższym standardzie, więc oczywistym jest stwierdzeniem z mojej strony jest, że czy można taniej, bo za oferowany standard cena jest delikatnie mówiąc nie stosowna w porównaniu z innymi.
W tym roku za siebie, żone i 2-letnią córeczkę planuję wydać max. 40 euro. Jak da się znaleźć taniej to nie będę żałował. 8) Ale jeżeli znajdę fajny apartament, a cena bedzie >40 euro z mojej strony może być wobec gospodarza oferta albo opuści do 40 (do zaakceptowania dla mnie) albo będzie miał (prawdopodobnie) pusty apartament. Wybór zawsze należy do gospodarza, ja się nie narzucam. Nie ten apartament to inny. Zresztą ustalenie ceny to zawsze jest problem (dla gospodarza wg. mnie) bo trudno mu przewidzieć ile może max wyciagnąć, ale tyle żeby nie odrzuciło chętnego. Sam to przeżywam co jakiś czas :D [oczywiście nie jako wynajmujący apartamenty ale przy wycenie swoich usług - i krew mnie zalewa jak po intensywnej burzy myśli mówię {tak jak ostatnio} 130 PLN, w odpowiedzi słysząć: TYlko tyle, bo ja byłam przygotowana na 200. Aaaaaaaaa!!!!!!!!!]
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 29.05.2006 14:59

Mariusz_M napisał(a):To, że ludzie pytają czy mozna taniej nie wynika wg. mnie z ich chciwości czy jak to nazwać. Ja np. jadąc 2 lata temu planowałem nocleg po 10 euro za osobę. Bo w poprzednim roku (czyli 3 lata temu) mieliśmy po 9,5 euro w tym samym okresie i miejscu. A tu naganiacze wyskakują od 25 euro za 2 osoby w górę. No to trochę powyżej naszych możliwości. Więc mówię, że za 20 biore już, a za 25 ide szukać dalej i tyle. Albo oglądam apartamenty po 10 euro za osobę, a potem jest oferta po 15 ale o duuużo niższym standardzie, więc oczywistym jest stwierdzeniem z mojej strony jest, że czy można taniej, bo za oferowany standard cena jest delikatnie mówiąc nie stosowna w porównaniu z innymi.
W tym roku za siebie, żone i 2-letnią córeczkę planuję wydać max. 40 euro. Jak da się znaleźć taniej to nie będę żałował. 8) Ale jeżeli znajdę fajny apartament, a cena bedzie >40 euro z mojej strony może być wobec gospodarza oferta albo opuści do 40 (do zaakceptowania dla mnie) albo będzie miał (prawdopodobnie) pusty apartament. Wybór zawsze należy do gospodarza, ja się nie narzucam. Nie ten apartament to inny. Zresztą ustalenie ceny to zawsze jest problem (dla gospodarza wg. mnie) bo trudno mu przewidzieć ile może max wyciagnąć, ale tyle żeby nie odrzuciło chętnego. Sam to przeżywam co jakiś czas :D [oczywiście nie jako wynajmujący apartamenty ale przy wycenie swoich usług - i krew mnie zalewa jak po intensywnej burzy myśli mówię {tak jak ostatnio} 130 PLN, w odpowiedzi słysząć: TYlko tyle, bo ja byłam przygotowana na 200. Aaaaaaaaa!!!!!!!!!]

Witaj Mariusz

Tez zauwazam ze cena od 40 EUR za 3 osoby jest dla gospodarza bardzo dobra i ze powinni byc zadowolony... Ale powinni jestes miec na uwage za do tego gospodarza XXX pracuju rozny posrednici..biura podroza..i turyst z Norwegii zaplaci za ten apartment przez biuru turystyczne (nawet i przez Polska biura) i 60 EUR i jeszcze sie smieje jak jest to tanio... W chorwacja sie cenowo tak roznie ze to juz szalenstow.. 2 apartamenty takiego samego standartu, odleglosci 100 m od siebie moga sie roznic 30-40% w cenie... I co dla mnie dziwne, latwiej sie wypelniaja apartamenty ktory sa drozszy..

Kilka dni temu byle w Rogoznici..gosc ma apartament 4 osobowy.. stare meble, bez klimi. tv satelitarne.....od morza 20 m..I pyta jaka cena....Gosc 100m dalej...okolo 50 m od morza..wszystko nowe... lux..klima sat tv... za 6 osob pyta tyle samo jak ten za 4 osoby.. Totalne szalenstwo... A gosc ktory ma w rogoznici jake srednie apartamenty (moim zdaniem troche drozsze niz powinni miec) ma cale lato pelne..przez ADRIADATABANKA

w NIEKTORYCH apartamentow z jego domku za 4 osoby, na parterze...psa nie przywioz by...No on sie nie martwie..W jednym roku ktos kilka gosci oszukuje i oni zaplaca za ten apartment tyle i tyle..i nie wroca napewno, ale gosc znajdzie na drugi rok inne naiwne goscie..ktory mysla ze cena od 70 eur za garaz jest super tania..
grot
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) grot » 30.05.2006 09:10

Ostatecznie zrezygnowałem z klimy. Zarezerwowałem apartament w Orebicu w II połowie lipca i płacę za 3 osoby 33 euro na dzień. Myślę że przy wcześniejszej rezerwacji to niezła cena.
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 30.05.2006 13:39

grot napisał(a):Ostatecznie zrezygnowałem z klimy. Zarezerwowałem apartament w Orebicu w II połowie lipca i płacę za 3 osoby 33 euro na dzień. Myślę że przy wcześniejszej rezerwacji to niezła cena.

To nie zla cena..Oczywyscie jezeli jest apartament OKI... bo jezeli jest garaz z 3 lozka wtedy i 15 eur jest drogo
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 30.05.2006 14:03

bo jezeli jest garaz z 3 lozka wtedy i 15 eur jest drogo
Vedran a co Ci nie pasuje - może być i garaż byle z widokiem na Jardan :wink: :lool:
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje