miron napisał(a):Witam!Wtym roku po raz pierwszy wybieramy się do Chorwacji.Najprawdopodobniej będzie to Riwiera Makarska.Mamy na oku apartamenty w Draśnice,Podgora szukamy opinii na ich temat.
Za wszelkie informacje będziemy bardzo wdzięczni.Pozdrawiam.Oto linki:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
byłem w czerwcu w apartamencie 2670 w Drasnicach.
Miejscowość bardzo urokliwa. porządek, kwiaty, port z codziennie wypływającymi rano i wieczorem łódeczkami na połów ryb, zaledwie 4 knajpy i jeden bar ( jeszcze nie czynny w czerwcu ), Konzum ( w wersji mini ) ; wszystko jak powinno być Chorwacji. spokój - nie ma chmary rozdartych turystów, krzyczących, jedzących w cuchnących starym olejem knajpach ( np w Tucepi ( to była pierwsza miejscowosc w której byłem i kiedyś mnie zachwyciła ale teraz to czysta komercja ) Makarskiej wszechobecny smród żarcia i spalin ze skuterów i vesp ), muzyki z ryczących kołchoźników ; bo każdy bar chce być najbardziej wyróżniający się z chmary nijakości i komercji która opanowała większą część Chorwacji ( niestety od 2000 roku gdy byłem pierwszy raz wiele się zmieniło - ale Drasnice to jeszcze stara Chorwacja - polecam.
Pani Glucina - właścicielka domu - dyskrecja, profeska pełna.
krakowiak