Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

apartament studio - Rovinj

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
chomiczek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) chomiczek » 02.07.2013 11:24

hej.
Po głębszym zastanowieniu na sierpniowy wyjazd wybrałam Rovinj. Jest to mój pierwsze kurs do Chorwacji więc wydaje mi się że dobrze wybrałam.
Czy ktoś może mi polecić apartament typu studio w przystępnej cenie w Rovinj ? Zależy mi na tym żeby miał aneks kuchenny ;)
Szukam szukam i jak na razie nic nie znalazłam :(
kasiaa2604
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasiaa2604 » 05.07.2013 13:35

Witaj,
ja w Chorwacji byłam 4 razy ( za każdym razem Dalmacja - okolice Splitu). W tym roku, razem z chłopakiem i znajomymi wybraliśmy Rovinj. Nigdy nie byłam w tej części Chorwacji, sama jestem ciekawa jak to wszystko będzie wyglądać. Apartament znalazłam w maju, opis i zdjęcia wydają się być bardzo dobre, zresztą po bardzo długich wymianach maili, muszę stwierdzić, iż sam właściciel jest osobą bardzo miłą. Jedyna rzecz jaka mnie niepokoi, jest odległość do plaży od apartamentu. Wg opisu i zapewnień właściciela, jest to 200m. Jednak wg mapy odległość wydaje się być dużo większa. Czy ktoś się może orientuje jak to naprawdę jest (apartament jest na samym początku ulicy Valpereri)?

A odnosząc się do Twojego pytania. ja znalazłam z tej strony zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link, tylko jak wspominałam, było to w maju. Jedziemy w 4 osoby, mamy dwie oddzielne sypialnie, łazienkę, kuchnię z jadalnią w salonie i balkon. Płacimy 95euro za dobe. Znalazlam tańsze, ale ważne, że mamy już coś.
Zawsze jeździliśmy w ciemno, w tym roku wybierając Rovinj bałam się tego (zważywszy na Wlochów). ZObaczymy jak to będzie :)
kasiaa2604
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasiaa2604 » 05.07.2013 13:37

Dodam, iż wyjeżdżamy z Jaworzna, wyjazd w nocy z 11 na 12 sierpnia. Pobyt do 19 sierpnia (niestety tylko tydzień :()
jolamaj
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolamaj » 06.07.2013 11:32

Witam.Wielkokrotnie byliśmy w Rovinju.Twoj apartament znajduje sie w dzielnicy Villa Rubin i odległość do plaży właśnie tyle wynosi ok.200m.Dalej będziesz mial do miasta ale wieczorne spacery jak znalazł.W pobliżu ok.100 m sklep Konsum,kantor.owocowy i warzywny sklep.knajpka z dobrą kawą.Dzielnica pełna domów z apartamentami -spokojnie.Plaża kamienista.Ok.1km Camping Polari z basenami i zjeżdżalniami,restauracje.sklepy.kantor,wypożyczalnia sprzętu pływającego-małe miasteczko ale dużo ludzi z całej Europy.Miłych wrażeń z pobytu w tym pięknym mieście!
kasiaa2604
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasiaa2604 » 06.07.2013 12:14

Bardzo dziękuję za odpowiedź, naprawdę w pełni mnie uspokoiła :) Bardzo obawiałam się, że tą odległością od plaży zostałam oszukana, bo na mapie ewidentnie odległość jest dużo większa, ale jeżeli potwierdzasz, iż jest to ok 200m, to się bardzo z tego cieszę :) Nie mogę doczekać się wyjazdu :)

A powiedz mi jeszcze o tym campingu polari, jak wygląda wstęp, czy każdy może korzystać itd?
jolamaj
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolamaj » 06.07.2013 14:18

NA CAMPING pOLARI można wejść za darmo od strony plaży na ktora masz 200m-idziemy wzdłuż wybrzeża ok.1km i tam wchodzisz sswobodnie na teren campingu.Natomiast jeżeli chcesz pojechać tam samochodem to musisz wejść przez główne wejście a tam w okresie wakacji czyli lipiec-sierpień musisz zapłacic chyba ok.2-3 euro za prawdopodobieństwo że będziesz chciała pokąpać się w nowym(bardzo fajnym)basenie z jacuzi.Jeżeli wybierzesz 1 opcję to za basen niepłacisz-zaplacisz jeżeli skorzystasz np.z łóżka które zajmiesz-ale to nie są jakieś wielkie sumy.Na campingu są dwa baseny-jeden bliżej Twojej plaży a drugi trochę dalej.Warto też w mieście skorzystać z oferty całodziennego rejsu-z kąpiela gdzie dusza zapragnie,jedzeniem,winem,napojami koszt ok.35euro od osoby.Byłam -polecam bylo bosko.Jedzcie do Vrsaru,Funtany troche na plażę troche pozwiedzać.Polecam też Pulę ale popoludniu-wystarczy.
jolamaj
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolamaj » 06.07.2013 14:26

Mam pytanie-zarezerwowałaś apartament u Mari w tym rózowym domu?
kasiaa2604
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasiaa2604 » 08.07.2013 08:40

Witam, dziękuję za informację, bardzo mi się one przydadzą. Myślę, że chętnie skorzystamy z tych basenów.
Zarezerwowaliśmy apartament SLAVICA zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link . Pokoje wyglądają bardzo dobrze, właściciel również wydaje się być bardzo sympatyczny.
Czy ten całodzienny rejs to jest tak zwany fish piknik? Uwielbiam tego typu imprezy, w Trogirze czy na Hvarze też byly to boskie rejsy.
gosias
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosias » 21.07.2014 12:53

Poszukuję apartamentu - najchętniej z widokiem na morze - dla rodziny 2+2 (w tym 2 dzieci 9 i 15 lat - syn i córka)
Planowany wyjazd 26 lub 27 sierpnia do 6 września
Będę wdzięczna za namiary
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
madziaaaaaa
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaaaaaa » 20.01.2015 12:54

Witam, chciałam zapytać którą część Rovinj polecacie na wyjazd z małym 2 letnim dzieckiem czy stronę Borik niedaleko resortu Amarin czy moze druga strone niedaleko Villas Rubin?

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje