napisał(a) consett0805 » 20.12.2013 23:05
No dzięki, wielki szacun dla Ciebie naprawdę. Widok znam doskonale, to był pierwszy jaki zobaczyłem w 2001 roku kiedy, wakacje spędzałem w okolicach Dubrownika. Potem jeszcze 3 krotnie nim zjeżdżałem, przy okazji innych wakacji. Przypomnę że stałem się nie pisanym kierownikiem tej wyprawy, a tylko ja i moja rodzinka zna Chorwację. Cała reszta ekipy będzie w Cro po raz pierwszy i coś mi się zdaje, że będąc tak blisko celu będzie im obojętne którym zjazdem zjedziemy. Co do załatwienia spraw przy okazji przejazdu przez Omis hhehhe jakby to ująć będę spragniony Polskiego jadła. Ja mieszkam obecnie w UK i będę podróżować stąd reszta ekipy z PL. Spotykamy się w Szombathely gdzie mamy zaplanowany nocleg tranzytowy i dalej będziemy podróżować razem. Tak więc reasumując, myślę że pierwsze dwa-trzy dni bez potrzeby robienia konzumowych sprawunków się obędzie.
A że jestem kierownik będą musieli polegać na nim hehhe. Tak więc Omis musowo zobaczą na pewno dwie wizyty takie będą te z całą bandą i przy takiej okazji załatwi się rzeczy o których wspominałeś, do tego na pewno całodniowy pobyt w Breli i koniecznie zacząć od Jakirusa gdzie jest parking przy samym morzu - zacieniony. No i oczywiście Makarska. A skoro jestem przy planach koniecznie, muszę zabrać ich do wodospadów Krka i tu małe pytanie przy okazji Twojej wiedzy. Choć w Skradin już miałem być okazję nie mniej jednak przy wodospadach nie dane mi było. I tu moje pytanko, powiedzmy że nie wchodzi w rachubę jazda stakiem tylko dojazd do wodospadów autami. Jak najlepiej? Czy kierując się do Lozovac to dobry kierunek i jak się sprawa ma na miejscu z parkingami? Pytam bo to druga okazja będąc w rejonie i muszę też w końcu zaliczyć Krka, a pani na parkingu w Skradin powiedziała że tylko statkami wycieczkowymi można się tam dostać. A wiem że nie. Tylko nie wiem jak z parkingami.