Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Apartament Peka Marusici

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
consett0805
Cromaniak
Apartament Peka Marusici

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 16.12.2013 23:44

Witam szanownych forumowiczów.
Jestem zwolennikiem jazdy w ciemno, ale te nadchodzące wakacje spędzę z 3 rodzinami przyjaciół no i chcąc nie chcąc ekipa 14 osobowa mogła by mieć problem z lokalizacją pod jednym dachem, w cenie dla Kowalskiego. I tak o to klepnąłem rezerwację w apartamencie Peka w Marusici. Ale do rzeczy, że stromo wiem bo okolice znam dość dobrze, nie mniej jednak w samej Marusici nigdy nie byłem. Czy ktoś z Was zna ten apartament? Nie mogę się nigdzie doszukać żadnych informacji - spostrzeżeń na jego temat. Apartament zarezerwowany z Bookingu.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 19.12.2013 18:30

Kolejny "brelowicz" przenosi się do Marusici. :D :wink:
Dokładną lokalizację willi można zobaczyć - na foto z lotu ptaka - na stronie sąsiedniego apartamentu. Widziałeś?
Na oficjalnej stronie villi Peka info, że dom 200 m od sklepu. Można wnioskować, że gospodarze z dużym poczuciem humoru. :wink:
Pytanie: "z Bookingu" taniej?

pozdrav
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 19.12.2013 18:45

Wszelki duch... :)
Pozdrav. Roda.
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 19.12.2013 23:51

Czy jest 200, czy jest 500 m do sklepu nie jest to dla mnie zmartwieniem. Czy stromo i daleko od linii brzegowej, też tym się nie martwię. Oczywiście im bliżej takiej linii tym lepiej, ale co tam i taka wspinaczka się przyda. Bardziej mnie interesowało, czy jest tam dobra atmosfera, jak właściciele, no i parę info o zagrodzie, zejściu do plaż, od tak ogólnie, czy dobry zakup czy też wtopa hhehhe.
Czy na Booking taniej? Tego nie wiem tak jak wspominałem, ja jak jeździłem do tej pory to pakowałem familie i celowałem w ciemno rejon który mnie interesował. Na miejscu się przekonywałem czy chce tu czy 200m dalej czy też 2 km dalej. Pierwszy raz z sześciu coś wynajmuję za pośrednictwem neta w Chorwacji. 3 miesiące szukania i pisania e-meili z czego dostałem odpowiedź może na 8% wysłanych, mało satysfakcjonujących cenowo. Od tyle.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 20.12.2013 01:03

consett0805 napisał(a):Czy jest 200, czy jest 500 m do sklepu nie jest to dla mnie zmartwieniem. Czy stromo i daleko od linii brzegowej, też tym się nie martwię. Oczywiście im bliżej takiej linii tym lepiej, ale co tam i taka wspinaczka się przyda. Bardziej mnie interesowało, czy jest tam dobra atmosfera, jak właściciele, no i parę info o zagrodzie, zejściu do plaż, od tak ogólnie, czy dobry zakup czy też wtopa hhehhe.
Czy na Booking taniej? Tego nie wiem tak jak wspominałem, ja jak jeździłem do tej pory to pakowałem familie i celowałem w ciemno rejon który mnie interesował. Na miejscu się przekonywałem czy chce tu czy 200m dalej czy też 2 km dalej. Pierwszy raz z sześciu coś wynajmuję za pośrednictwem neta w Chorwacji. 3 miesiące szukania i pisania e-meili z czego dostałem odpowiedź może na 8% wysłanych, mało satysfakcjonujących cenowo. Od tyle.

O zejściu do plażę napisałem na PW, bo w odpowiedzi podpierałem się fotami z innego app.

Do M. z autostrady zawsze zjeżdżałem w Šestanovac. Teraz wybrałbym wcześniejszy zjazd w Blato Na Cetini do centrum Omisza. zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link > zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link Droga z małym dreszczykiem. Przed tunelem jest punkt widokowy na ujście Cetiny > zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
dids76
Koneser
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 20.12.2013 07:59

pasażer napisał(a):Do M. z autostrady zawsze zjeżdżałem w Šestanovac. Teraz wybrałbym wcześniejszy zjazd w Blato Na Cetini do centrum Omisza. Przed tunelem jest punkt widokowy na ujście Cetiny > zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Ciekawe to zdjęcie z SV, zachęca do jazdy tamtędy :oczko_usmiech: :mrgreen:
consett0805
Cromaniak
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 20.12.2013 15:37

pasażer napisał(a):
consett0805 napisał(a):Czy jest 200, czy jest 500 m do sklepu nie jest to dla mnie zmartwieniem. Czy stromo i daleko od linii brzegowej, też tym się nie martwię. Oczywiście im bliżej takiej linii tym lepiej, ale co tam i taka wspinaczka się przyda. Bardziej mnie interesowało, czy jest tam dobra atmosfera, jak właściciele, no i parę info o zagrodzie, zejściu do plaż, od tak ogólnie, czy dobry zakup czy też wtopa hhehhe.

O zejściu do plażę napisałem na PW, bo w odpowiedzi podpierałem się fotami z innego app.

Do M. z autostrady zawsze zjeżdżałem w Šestanovac. Teraz wybrałbym wcześniejszy zjazd w Blato Na Cetini do centrum Omisza. zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link > zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link Droga z małym dreszczykiem. Przed tunelem jest punkt widokowy na ujście Cetiny > zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Dzięki śliczne za informacje. Tak być może to jest to co podesłałeś jest podobieństwo do tego budynku z tym parkingiem po lewej stronie, patrząc na fotkę. To tragedii nie ma z odległością od morza. Wiesz czemu zadałem temat o ten apartament? Głównie z ciekawości o ten olbrzymi taras i o metry. Na Booking jest napisane że duży apartament ma 100m2 a mniejszy 70m2 (bierzemy dwa) Klimatyzacja internet i inne pierdoły. Z kolei na dwóch innych stronach jest napisane że taras należy do największego apartamentu jest jeden i ma 70m2 a te mniejsze po 36 m2. Rozbieżności dość spore do tego na tamtych stronach jest że niema klimatyzacji - internetu itd.
Ale dzięki jeszcze raz za jakieś info. Chciałem odpisać na priv, ale dziwnie mi pokazuje, że nie istnieje taki użytkownik. To pisze tu
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 20.12.2013 15:45

Co do zjazdu, nie wiem na co się zdecydujemy. Chyba zostanie po staremu Sestanowac mając na uwadze nie jeden przejazd przez Omis - korki.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 20.12.2013 18:09

consett0805 napisał(a):Co do zjazdu, nie wiem na co się zdecydujemy. Chyba zostanie po staremu Sestanowac mając na uwadze nie jeden przejazd przez Omis - korki.

Ten widok > zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link nie że się znudził ale nie widziałem sam z góry ujścia Cetiny - nie licząc widoku z twierdzy Peovica (Mirabela) - stąd też pomysł powędrował do Ciebie.
Korki jak się tworzą to od strony Splitu do mostu, a wyjazd byłby przed mostem > zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link Zawsze ktoś wpuści. W Omiszu zrobiłbym zaraz zakupy, wymienił w banku walutę itd aby po dotarciu na kwaterę obalić browar i od auta odpocząć. Dojeżdżając od Sestanovac do Marusi, następowało szybkie rozpakowanie rzeczy pierwszej potrzeby (buty i maska) i szybkie zmoczenie dupy, bo zaraz było znowu wsiadać do auta i jechać po kruh itd... :evil:

Może się przydać > konoby-omis-t39955.html#p1097319 :wink:
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 20.12.2013 23:05

No dzięki, wielki szacun dla Ciebie naprawdę. Widok znam doskonale, to był pierwszy jaki zobaczyłem w 2001 roku kiedy, wakacje spędzałem w okolicach Dubrownika. Potem jeszcze 3 krotnie nim zjeżdżałem, przy okazji innych wakacji. Przypomnę że stałem się nie pisanym kierownikiem tej wyprawy, a tylko ja i moja rodzinka zna Chorwację. Cała reszta ekipy będzie w Cro po raz pierwszy i coś mi się zdaje, że będąc tak blisko celu będzie im obojętne którym zjazdem zjedziemy. Co do załatwienia spraw przy okazji przejazdu przez Omis hhehhe jakby to ująć będę spragniony Polskiego jadła. Ja mieszkam obecnie w UK i będę podróżować stąd reszta ekipy z PL. Spotykamy się w Szombathely gdzie mamy zaplanowany nocleg tranzytowy i dalej będziemy podróżować razem. Tak więc reasumując, myślę że pierwsze dwa-trzy dni bez potrzeby robienia konzumowych sprawunków się obędzie.
A że jestem kierownik będą musieli polegać na nim hehhe. Tak więc Omis musowo zobaczą na pewno dwie wizyty takie będą te z całą bandą i przy takiej okazji załatwi się rzeczy o których wspominałeś, do tego na pewno całodniowy pobyt w Breli i koniecznie zacząć od Jakirusa gdzie jest parking przy samym morzu - zacieniony. No i oczywiście Makarska. A skoro jestem przy planach koniecznie, muszę zabrać ich do wodospadów Krka i tu małe pytanie przy okazji Twojej wiedzy. Choć w Skradin już miałem być okazję nie mniej jednak przy wodospadach nie dane mi było. I tu moje pytanko, powiedzmy że nie wchodzi w rachubę jazda stakiem tylko dojazd do wodospadów autami. Jak najlepiej? Czy kierując się do Lozovac to dobry kierunek i jak się sprawa ma na miejscu z parkingami? Pytam bo to druga okazja będąc w rejonie i muszę też w końcu zaliczyć Krka, a pani na parkingu w Skradin powiedziała że tylko statkami wycieczkowymi można się tam dostać. A wiem że nie. Tylko nie wiem jak z parkingami.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 21.12.2013 02:51

consett0805 napisał(a):... A skoro jestem przy planach koniecznie, muszę zabrać ich do wodospadów Krka i tu małe pytanie przy okazji Twojej wiedzy. Choć w Skradin już miałem być okazję nie mniej jednak przy wodospadach nie dane mi było. I tu moje pytanko, powiedzmy że nie wchodzi w rachubę jazda stakiem tylko dojazd do wodospadów autami. Jak najlepiej? Czy kierując się do Lozovac to dobry kierunek i jak się sprawa ma na miejscu z parkingami? Pytam bo to druga okazja będąc w rejonie i muszę też w końcu zaliczyć Krka, a pani na parkingu w Skradin powiedziała że tylko statkami wycieczkowymi można się tam dostać. A wiem że nie. Tylko nie wiem jak z parkingami.

W PN KRKA byłem w 2006r. Autem można było spokojnie dojechać i tak jest z pewnością do dziś. Parking wystarczający. Sam wodospad ok ale spacer po parku uważam za stratę czasu. 110kn za bilet można lepiej wydać. Robiąc wycieczką w te strony pojechałbym do twierdzy Klis, może muzeum morskie w Splicie i na lody do Trogiru. Na zwiedzanie z Marusi zdecydowanie kierunek Mostar z wodospadami Kravica. Obowiązkowo ekipę wysłać na rafting.

wodospady-krka-t9045-150.html
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 21.12.2013 11:31

Dzięki serdeczne, przeleciałem ten temat z Twojego linku i w głowie pustka hehheheh kogel mogel mam w głowie. Musiałem tam napisać co mnie interesuje rzeczowo.
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 21.12.2013 12:28

pasażer napisał(a):kierunek Mostar z wodospadami Kravica.

Byłem w tym roku w sezonie na wodospadach Kravica. Dramat. Syf, kiła i mogiła. Tysiąc osób. Zero miejsca na rozłożenie choćby małego ręczniczka. Wszelkie okoliczne krzaki to WC. Podjeżdżaliśmy od drugiej strony niż parking.
Pozdrav. Bocian.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.12.2013 12:34

rodaivuk napisał(a):

Byłem w tym roku w sezonie na wodospadach Kravica. Dramat. Syf, kiła i mogiła. Tysiąc osób. Zero miejsca na rozłożenie choćby małego ręczniczka. Wszelkie okoliczne krzaki to WC. Podjeżdżaliśmy od drugiej strony niż parking.
Pozdrav. Bocian.

Powierdzam (ten syf) bo miejsce fajne, byłem ze 4-5 lat temu, widocznie nic się nie zmieniło na lepsze :(
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 21.12.2013 13:03

slapol napisał(a):
rodaivuk napisał(a):

Pozdrav. Bocian.

Powierdzam (ten syf) bo miejsce fajne, byłem ze 4-5 lat temu, widocznie nic się nie zmieniło na lepsze :(

Oczywiście, miejsce piękne i urokliwe samo w sobie...
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Apartament Peka Marusici
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone