Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Apartament Peka Marusici

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 21.12.2013 14:19

rodaivuk napisał(a):
slapol napisał(a):
rodaivuk napisał(a):
pasażer napisał(a):kierunek Mostar z wodospadami Kravica.

Byłem w tym roku w sezonie na wodospadach Kravica. Dramat. Syf, kiła i mogiła. Tysiąc osób. Zero miejsca na rozłożenie choćby małego ręczniczka. Wszelkie okoliczne krzaki to WC. Podjeżdżaliśmy od drugiej strony niż parking.
Pozdrav. Bocian.

Powierdzam (ten syf) bo miejsce fajne, byłem ze 4-5 lat temu, widocznie nic się nie zmieniło na lepsze :(

Oczywiście, miejsce piękne i urokliwe samo w sobie...

No tam też nie byłem i na razie nie będę plan tylko na Skaridnski Buk
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 21.12.2013 20:53

consett0805 napisał(a):No tam też nie byłem i na razie nie będę plan tylko na Skaridnski Buk

consett0805, jak nie gardzicie pizzą, to w drodze powrotnej z PN KRKA, 3km przed Primosten w miejscowości Dolac, przy plaży jest (lub była) dobra pizzeria > http://goo.gl/maps/r7c7L Wcześniej miniecie restaurację Bila Lučica zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link Wcześniej miniecie restaurację Bila Lučica http://www.youtube.com/v/t8m0Y6Damt0&hl=de&fs=1&rel=0&hd=1" />
Czy w powyższych miejscach będzie smaczniej niźli w Primosten czy Trogirze, tego nie wiem. Na pewno szybciej, może taniej, a do wspomnianych miejscowości można jechać na lody.
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 21.12.2013 22:35

Zadziwiasz mnie naprawdę, normalnie Cro Wikipedia. Pizze jadłem w różnych częściach Cro i ma swój specyficzny urok i jest bardzo dobra. Lody hmmmmmmmmm osobiście uważam że są to lody najlepsze jakie jadałem w swoim życiu. Wszystko sobie prześledzę, spontany jednak chyba będą najlepsze. :wink:
Już prześledzone, no miejscówki fajne.
Ja do tej pory, zawsze jeździłem do Chorwacji na żywioł. Oczywiście z góry zakładałem w jaki rejon jadę. Nawet raz spędziłem wakacje takie objazdowe, co trzy dni w innym miejscu jednak uznaliśmy, że to nie ma sensu. Pakowanie rozpakowywanie, czas na jazdę znalezienie czegoś (nigdy nie zajęło dłużej jak 40min) i jak się już było na miejscu to raczej koło tak zwanego komina robiliśmy rekonesans. Inne wakacje jak wspominałem namierzenie miejsca, znalezienie jak najmniejszego zagęszczenia czerwonych dachów na google map, i już. Jeszcze parę informacji od forumowiczów i jazda. Tak więc nigdy planów nie układałem co jak i gdzie. Decyzja jedziemy na pizze i już za 5 min w aucie i jazda. I tak ze wszystkim w sumie, a jak się wjedzie w miejsce "ślepa uliczka" czy to w głuszy czy w centrum też tak się poznaje świat. Plany są proste dla moich współtowarzyszy Omis Brela Makarska wodospady Krka. Prócz Krka wszystko dobrze już znam, ale chcę im to pokazać. A jak będą jakieś fajne spontany nie zamierzone to tym lepiej.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 22.12.2013 15:08

Największą pizze jadłem (nie dałem rady całej) w Omiszu > Antula > zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link (tu też najgorsza obsługa - długi czas oczekiwania na zamówienie i równie długi za rachunkiem, o resztę trzeba było się upomnieć . . echhh... sezonowi kelnerzy)
Najsmaczniejszą w Korculi z anchois.
Najlepszy wypiek w Słowenii w "Pri Mici" zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link Zobacz na filmiku w jakim piecu robiona! "Pri Mici" znajduje się przy trasie objazdu słoweńskiej autostrady > adres: Janežovci 12 B
Najgorszą (sama sól) w Rogoznicy tu > zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link Ewidentnie chcieli sprzedać dużo piwa. Dużo lepsza w Fortunie obok agencji Visit > zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link W Fortunie po jedzeniu na trawienie częstują bdb rakiją!
To, że pizza nam smakuje w Cro mają wpływ: a/soczyste dodatki, bdb ser, b/magia miejsca.
Kawę to chyba w Maslinicy na Solcie, a lody w Jelsie.
Wracając z KRKA już trochę głodni i spragnieni morza, zatrzymaliśmy się właśnie w Dolac. Można było uderzyć do Szybenika, Primosten, Rogoznicy, Trogiru i manewrować po mieście. Nasz spontan był taki. Wysiadka z auta, zamawiasz pizze, idziesz się schłodzić do wody, po kilku minutach jadło podano. Po tym objechaliśmy Primosten - bez wielkiego zachwytu.
Co do rezerwacji, wolę stracić zaliczkę niż iść później na kompromisy.
Do zestawu obowiązkowego "Omis Brela Makarska wodospady Krka" dołożyłbym žabe u Radmanovih mlinica :idea: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link :wink:
W temacie M. możesz porównać plażę tą pod PiM z tą na końcu tego zejścia > zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link Do Capuli dojdziesz też brzegiem. Atrakcja jak w Orasac :!:
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 22.12.2013 19:48

Tak te wielki pizze właśnie widziałem w Omis mają nazwę Jambo. Matko ale masz wiedzę, to zainteresowanie tym krajem i śledzenie wszystkiego w necie? Czy też tyle masz już na koncie wyjazdów do Chorwacji i skrzętnie gromadzisz wszelkie namiary z własnych doświadczeń?
Dziękuję za te wszystkie informacje.
Na temat Breli to Torac jest takim moim guru, ale u Ciebie widzę pokłady wszelakich wiadomości.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 23.12.2013 00:23

Schlebiasz mi ale to żadna wiedza tajemna. Może akurat na tej lekcji nie byłeś :wink:
W temacie wodospadów. Jak wybieracie zjazd w Sestanovac to przypomnę, że w Zadvarje masz wodospad Gubavica. Ścieżka przy straży pożarnej. Obok stoi tablica.
Tradycją w Marusici jest spacer do starszej jej części czyli zabudowania powyżej Jadranki i fotka przy różowym cadillacu. W tym roku jeszcze jego resztki stały.
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Na koniec mniej różowo. W Marusici trzeba wcześniej zaczynać plażowanie niźli na Makarskiej i nie ma takich zachodów słońca jak w Breli. W M. Słońce szybciej się chowa za zbocze i gdy na Makarskiej jeszcze można się wygrzewać, to w M. zwijaliśmy ręczniki. :( Niemniej jednak M. na Brelę bym nie zamienił. Z kwatery do wody czasem podobne odległości ale w M. bardziej sielankowa atmosfera, a zaoszczędzone pieniądze na kwaterze można wieczorem właśnie wydać w Breli, BV lub Makarskiej. :roll:

Ps.1. Widzę, że wiesz gdzie się ewentualnie udać po trunki.
Ps.2. Napiszę małymi, może nie zauważy... Torac raz też zdradził Brelę na rzecz Marusici :wink:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 23.12.2013 09:59

Jak jesteśmy w temacie Zadvarje, to opcja zjazdu nr 3, najbardziej chyba malownicza.
Po minięciu Zadvarje wystarczy zjechać na Kucice - Kraljevac > zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Tu zaczynają się miejsca startu raftingu > zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link jadąc dalej możesz trafić na mijanki z autobusami dowożącymi śmiałków.
Tu są Radmanove mlinica > zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Tu Kastil slanica > zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Tu darmowy parking w Omiszu > zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Z Omisza do Radmanove mlinica masz zaledwie 6km > zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Wg .mnie jedno popołudnie/wieczór warto tam spędzić. Z Marusi jechać przez Omisz, bo wychodzi 20km, a przez Kraljevac 32km.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 24.12.2013 10:53

Tu o mnie ? beze mnie ? :D
ps. Brelę zdradzałem jedynie dla Pagu (2x) - Marusię i Peljeśac dzieliłem z Brelą :!:
Ale taka jeszcze uwaga, będąc już w MArusi pojechaliśmy na PIZZĘ "Picante" w Marko i nie ukrywam, że tłok Soline mi mocno doskwierał.
Pozdrawiam Dalmatystów !
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 26.12.2013 18:55

consett0805, 5km od Marusici w Lokva Rogoznica niejaki Dario ma statek o nazwie ŽANA i organizuje kameralny (do 20 osób) fish-picnic. W programie zwiedzanie Postiry (Brac).
Poczytaj posty koleżanki monia85:
dwa tu > fish-picnic-skad-najlepiej-na-rivierze-makarskiej-t20921-75.html#p567553
i dwa tu > lokva-rogoznica-t32320-300.html#p1022510

Pozdrawiam miłośników ptaków wędrownych oraz miłośników plaż greckich :oczko_usmiech:
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 28.12.2013 00:04

Tak całkiem możliwe że z fish-picnik skorzystamy.
Torac to miłośnik ptaków? Grecji już wiem że tak hhehhe.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 28.12.2013 01:34

consett0805 napisał(a):Torac to miłośnik ptaków?

a na marginesie ten apartman jest na Capuli czy Put Borka :?:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 28.12.2013 10:56

jacy łasi na pozdrowienia :D zobacz kto jeszcze w tym temacie pisał :oczko_usmiech:

ten apartman jest przy Punta :wink:
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 28.12.2013 12:05

Torac napisał(a):
consett0805 napisał(a):Torac to miłośnik ptaków?

a na marginesie ten apartman jest na Capuli czy Put Borka :?:

No to teraz dowaliłeś i to zaraz po obżarstwie Świątecznym :lol:
pagwell
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pagwell » 29.08.2014 11:06

Witam. Czy byliście w tej Villa Peka Marušići- pytanko jak tam wrażenia, czy można tam się wybrać, bo szukam czegoś w okolicy w przystępnej cenie?
Poprzednia strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Apartament Peka Marusici - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone