Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aparaty cyfrowe...

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wtak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wtak » 13.04.2004 12:15

Na pociechę wam powiem że nabyłem c-4000 i jestem zadowolony ale to było z 9 miesięcy temu i kosztował niestety coś koło 2400 !!!!!!!! :evil: . Więc jest to niewątpliwie okazja
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 16.04.2004 16:00

niestety ludzie poczuli okacje bo znikaja...
Ja kupilem troche wyzszy model bo Canona G5 (ale byl drozszy wiecej niz 2x) ale gdybym dzis kupowal to slowo ... wzialbym C4000... za takie pieniadze!!!
Znamienne to ze w banerze reklamowym sklepu dve.pl (patrz wyzej) nie pojawia sie juz C4000 ( a byl caly czas)... chyba znikly)
Piotr
ches
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ches » 16.04.2004 20:09

Piotrze aparaty znikły.
I Ty też zniknšłeœ.
Biznes is biznes jak mawiajš,a Ty nie Winetou,jak mawia niezawodny.
Mala biznes mala człek.Znika bez zdjęcia.
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 17.04.2004 11:51

ches napisał(a):Piotrze aparaty znikły.
I Ty też zniknšłeœ.
Biznes is biznes jak mawiajš,a Ty nie Winetou,jak mawia niezawodny.
Mala biznes mala człek.Znika bez zdjęcia.

Pamietaj ze Wielki Brat ciagle czuwa i wszystko widzi.....

Piotr
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 19.04.2004 11:33

wtak napisał(a):Na pociechę wam powiem że nabyłem c-4000 i jestem zadowolony ale to było z 9 miesięcy temu i kosztował niestety coś koło 2400 !!!!!!!! :evil: . Więc jest to niewątpliwie okazja

Slyszalem ze instrukcja po Polsku jest skromna... jakby ktos chcial to mam "Autorska Instrukcje obslugi do C-4000" po polsku... swietnie napisama- nie jest to tlumaczenie ale ktos zadal sobie wiele trudu by za darmo napisac instrukcje tego aparatu od podstaw w ktorej wiele spraw jest swietnie wyjasnionych- na zyczenie moge przeslac mailem (1,8 MB)

Piotr
KOL
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOL » 20.04.2004 14:34

Piotr Lutynski napisał(a):
wtak napisał(a):Na pociechę wam powiem że nabyłem c-4000 i jestem zadowolony ale to było z 9 miesięcy temu i kosztował niestety coś koło 2400 !!!!!!!! :evil: . Więc jest to niewątpliwie okazja

Slyszalem ze instrukcja po Polsku jest skromna... jakby ktos chcial to mam "Autorska Instrukcje obslugi do C-4000" po polsku... swietnie napisama- nie jest to tlumaczenie ale ktos zadal sobie wiele trudu by za darmo napisac instrukcje tego aparatu od podstaw w ktorej wiele spraw jest swietnie wyjasnionych- na zyczenie moge przeslac mailem (1,8 MB)

Piotr

Będe bardzo wdzięczny za tą instrukcję.Siostra kupiła sobie taki aparat i zrobię jej prezent.Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 23.08.2009 22:20 przez KOL, łącznie edytowano 1 raz
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 20.04.2004 15:14

Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 21.04.2004 19:38

krzychu_72 napisał(a):Do pobrania:
http://olympus.hat.pl/index.php?s=news&id=76dzial=3

Swietnie ze podales link..... glupi czlowiek, ze nie wpadlem na to by podac link :D
Choc ja mam inny aparat to jednak czytalem ta instrukcje i musze powiedziec, ze jest swietnie napisana... poza tym dostarcza tez troche informacji ogolnych co pewnie przyda sie osobom poczatkujacym.

Piotr
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 25.05.2004 17:56

Miałem ostatnio okazję gruntownie przetestować aparat cyfrowy jaki moje dziecko otrzymało w prezencie na komunię. Mogę podzielić się moimi wrażeniami, choć z góry zaznaczam że w kwestiach fotografii jestem płodnym użytkownikiem ale bez zacięcia fotograficznego (czytaj laikiem)
Chodzi o aparat HP 735 z obiektywem Pentaxa. Jest to nowa seria HP - dotychczasowe bazowały podobno na własnych obiektywach, niezbyt dobrych a Pentax to podobno dobra firma optyczna.
Wrażenia mam bardzo pozytywne; ostre zdjęcia, dobrze zachowane kolory, bardzo prosta obsługa, możliwość kręcenia filmów wraz z dźwiękiem, matryca 3,2 Mpx, autofocus, 3x zoom optyczny. Dużym plusem jest automatycznie zamykający się obiektyw po wyłączeniu aparatu co zapobiega zarysowaniu optyki i konieczności pilnowania "dekla", co zwłaszcza przy dzieciach ma istotne znaczenie :lol:
Jeśli ktoś szuka niedrogiego aparatu do automatycznego robienia zdjęć to urządzenie to polecam, choćby z uwagi na cenę - w promocji 899 + karta 128 Mb 150 PLN razem 1050 PLN za coś co robi ładne zdjęcia. Zrobiłem nim jak dotychczas ok 100 zdjęć (obskoczyłem nim 2 komunie :lol: ) i nie mam uwag do jakości fotek.
Jedyny zauważalny minus (choć nie mam porównania z innymi urządzeniami) to fakt że baterie (2 paluszki) nie wytrzymują zbyt długo, szczególnie gdy używana jest lampa błyskowa, więc trzeba zaopatrzyć się w akumulatorki i ładowarkę i ładować :lol:

Równolegle do "mojego" nowy sprzęt testował mój kuzyn - jakiegoś Nikona za 3500 zetów i możecie wierzyć lub nie ale oglądając zdjęcia z tych samych miejsc, na tym samym kompie nie widziałem różnicy w jakości zdjęć (pod lupą się nie przypatrywałem)
Więc myślę, że jeśli ktoś nie nastawia się na sprzęt do ręcznego ustawiania parametrów i efektów specjalnych to ten aparat powinien wystarczyć

P.S.
A co zrobić z dotychczasowym, analogowym aparatem? Jakoś żal tak wyrzucić na śmietnik historii wiernego przyjaciela wszystkich, niezapomnianych wypraw do HR... 8O
pogodna
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pogodna » 25.05.2004 18:36

Używam Hp 720 3,2 MP zomm 3x optyczny ,4x cyfrowy.
Co do bateri masz rację ,lepiej zaopatrzyć się w zestaw akumulatorków i ładowarkę, przy zakupie należy zwrócić uwagę na pojemność(teraz standard to 2000mA) i rodzaj akumulatorka(np.NiHM) , które nie mają tzw.efektu pamięci(można doładowywać) uzytkownicy komórek widzą o co chodzi, na czas użytkownia(rozładowania)większy wpływ ma używanie wyświetlacza ciekłokrystalicznego niż lampy błyskowej. Zredukuj do minimum podgląd na wyświetlaczu a będziesz używał baterii znacznie dłużej(sprawdzone)
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 25.05.2004 20:17

Jestem zielona w temacie aparatów cyfrowych :mrgreen:
Zdałam się więc w pełni na moje kochanie...i zamówiliśmy "OLYMPUS C 740" plus karta XD - 256.
Ściągamy go ze Stanów - w.w zestaw jest tam tańszy o ok. 500 zł niż gdybyśmy go kupili w kraju. Tylko czekać musimy do wakacji :(
Czy ktoś robi zdjęcia takim aparatem i może podzielić się kilkoma spostrzeżeniami?
Dorota
wawrob
Globtroter
Coś o Trstenie

Nieprzeczytany postnapisał(a) wawrob » 25.05.2004 20:48

Przepraszam za zmianę wątku na chwilę - "a to ja" - podobno byłaś w Trstenie i widziałaś ogrody. Napiszesz coś o tym? Otworzyłem ten temat w dziale Miejscowości. Proszę.
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 25.05.2004 22:46

pogodna napisał(a):Używam Hp 720 3,2 MP zomm 3x optyczny ,4x cyfrowy.
Co do bateri masz rację ,lepiej zaopatrzyć się w zestaw akumulatorków i ładowarkę, przy zakupie należy zwrócić uwagę na pojemność(teraz standard to 2000mA) i rodzaj akumulatorka(np.NiHM) , które nie mają tzw.efektu pamięci(można doładowywać) uzytkownicy komórek widzą o co chodzi, na czas użytkownia(rozładowania)większy wpływ ma używanie wyświetlacza ciekłokrystalicznego niż lampy błyskowej. Zredukuj do minimum podgląd na wyświetlaczu a będziesz używał baterii znacznie dłużej(sprawdzone)

Moj G5 przy baterii 1200mAh pracuje 4,5h=450 zdjec

Piotr

PS: moje zdjecia sa na http://www.pbase.com/lutek
Ostatnio edytowano 25.05.2004 22:51 przez Piotr Lutynski, łącznie edytowano 1 raz
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 25.05.2004 22:49

Piotrze!
Podpowiesz mi słów kilka w temacie? Spróbuj moją zieloność zamienić np. na błękit...
Czyli z polskiego na nasze - jak oceniasz nasz wybór?
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 25.05.2004 22:52

a to ja napisał(a):Piotrze!
Podpowiesz mi słów kilka w temacie? Spróbuj moją zieloność zamienić np. na błękit...
Czyli z polskiego na nasze - jak oceniasz nasz wybór?

Słonko... a mozemy jutro :?:

Piotr
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Aparaty cyfrowe... - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone