napisał(a) Rysio » 15.09.2010 12:51
Maćku, niestety w tym miejscu Cię zmartwię
Analogicznie zapytam. Poleć mi jakiś bagażnik rowerowy taki żeby można było: wozić je rajdówką po szutrowych OSach, żeby mieścił się w szufladzie razem ze skarpetkami, żeby sam się w rowery załadowywał i kosztował do 500zł
Takie rzeczy niestety to w Erze
Żeby zdjęcia były dobrze naświetlone to potrzebujesz jasnego obiektywu i zewnętrznej lampy błyskowej szczególnie jeśli chodzi o zdjęcia dzieciaka. Do kompozycji kwiatowych wystarczy by do posiadanego aparatu miała statyw i najlepiej kilka niezależnych źródeł światła, np. halogeny na statywie z Castoramy czy innego budowlanego supermarketu (jedynie należy uważać żeby pożaru nie spowodować).
Wracając do dziecka. Na ten moment dzieciak jeszcze nie jest zbyt aktywny bo nie biega, natomiast już niedługo sytuacja się zmieni i żeby zrobić przynajmniej przyzwoite zdjęcie potrzebny będzie szybki i celny autofocus a te niestety występują chyba wyłącznie w lustrzankach, przynajmniej ja nie słyszałem o szybkim i celnym kompakcie
Robienie zdjęć z preselekcją przysłony to nie problem dla kogoś kto umie obsługiwać długopis czy kalkulator, w sumie można powiedzieć że to trub automatyczny dający nam jednak możliwość decydowania o tym co zdjęcie ma pokazywać. 1500 zł to nie mało i za takie pieniądze możesz już kupić lustrzankę która do sporej torebki jakiej używa Twoja małżonka jak piszesz też się zmieści