Do Bert i JacYamaha :
Wątek, który poruszyłem był jak wiele innych na tym forum a pytanie:"a po co ci antyradar?" ma się do odpowiedzi , jak wół do karety.
Zadałem proste pytanie i oczekiwałem, że może ktoś z forumowiczów miał zamontowane w swoim samochodzie takie urządzenie lub może wie, jakie są konsekwencje jego posiadania czy też używania. Po co mi antyradar jest moją sprawą i nie muszę się nikomu tłumaczyć. Z resztą w nazwie urządzenia panowie tkwi odpowiedź, trochę wysiłku i sami się skapniecie
. Koledzy , jak widzę oświecili was , że antyradar nie koniecznie musi służyć, by gnać na złamanie karku 150 lub więcej. Jedziemy drogą dwupasmową, prostą, jak drut a jest na niej ograniczenie 40 km/h , bo robotnicy nie zdjęli znaku po remoncie drogi a policja z tego korzysta i stoi sobie z radarem. Wtedy antyradar pomoże uniknąć mandatu, bo można by ta samą droga jechać np 70 czy 80, gdyby ktoś dopilnował swoich obowiązków.
Teraz w Polsce mają szukać miejsc, gdzie są poustawiane znaki lub ograniczenie niczym nie uzasadnione, po prostu są bo je ktoś, kiedyś postawił i już. Czy wy nigdy , przenigdy nie złamaliście żadnego przepisu, czy nigdy nie przekroczyliście świadomie prędkości, czy nigdy nie ominęliście kolumny samochodów, która czekała na lewoskręt po to, by z pasa dla jadących na wprost wsunąć się na sam przód???? Czy nie zdarzyło się wam za granica złamać również świadomie przepisu???
Zawsze wasze samochody były sprawne w 100% tak , by policjant na drodze nie miał się do czego przyczepić??? Panowie ... wystarczyło odpowiedzieć na zadane pytania i nie umoralniać tu nikogo, bo najpierw trzeba być samemu osobą bez skazy.
To czy jestem na forum codziennie, raz na tydzień czy raz na dwa miesiące to też jest moją sprawą i nie muszę się tłumaczyć dlaczego nie odpisuje w wątku założonym przez siebie. Niektórzy ludzie mają dużo pracy i sporo innych rzeczy na głowie niż siedzenie przed komputerem i sprawdzanie czy jest już odpowiedź na ich pytanie. Wam może odpowiada ślęczenie przed monitorem, mnie nie i siadam tu jeśli czegoś potrzebuję się dowiedzieć.
Kolegom , którzy odpowiedzieli na moje pytania serdecznie dziękuje
Ilość plusów i minusów z posiadania antyradaru za granicą jednak sprawiła, że urządzenie zostanie w miejscu zamieszkania