Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ankieta - Ile średnio wydajemy na pobyt w Chorwacji

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Ile kosztuje nas dzień pobytu w Chorwacji?

do 50 zł
3
15%
151 - 175 zł
1
5%
176 - 200 zł
6
30%
powyżej 200 zł
10
50%

Liczba głosów : 20

volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 21.06.2005 09:26

CIAO - Cromaniacki Instytut Ankietowania Opinii wita ponownie. Dziś będzie... trudne pytanie :? Ile wydajemy na pobyt w Chorwacji (całkowity koszt)?
By wyniki były w miarę porównywalne proponuję koszt przeliczyć na tzw. osobodzień (wiem, używanie tak trudnych słów pierwszego dnia lata jest ciosem poniżej pasa).
Jak to wyliczyć? Prosto 8) Według wzoru:
kwotę, jaką wydaliśmy na pobyt w Chorwacji dzielimy przez ilość dni (łącznie z podróżą). Wynik, który otrzymaliśmy dzielimy ponownie przez liczbę osób (umówmy się, że dziecko do lat 6 to pół osoby).

Przykład:
5000 zł : 16 = 312,50 zł
312,50 zł : 3,5 = 89,30 zł

Tak więc średni koszt dnia pobytu rodzinki z dwójką dzieci, w tym jednego maluszka wynosi 89,30 zł.

Życzę przyjemnego liczenia, a przede wszystkim udanych wakacji :lol:
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 21.06.2005 10:29

Ja pamiętałem o kosztach zakupu napojów i żywności zabieranych na drogę i zużytej docelowo, koszty winietek, paliwa, autostrad, ubezpieczenie assistance i od kosztów leczenia. Koszty promu i wejść do parków narodowych również uwzględniłem (a to akurat trochę zaciemni obraz ale plus minus 10 % )
Nie uwzględniałem "środków trwałych" czyli wyposażenia namiotu i samochodu, które były lub będą wykorzystywane w przyszłości.

Jako ilość dni przyjąłem liczbę noclegów w Cro... bo dojazd bez noclegów.
Czyli 16 noclegów, 4 osoby, przejechane 3000km, paliwo ON (start i powrót z pełnym bakiem)... trasa bez Austrii i przez Plitvice - Knin.
Z dodatkowych istotnych wydatków tylko wstęp na wodospady Krka i bilety na prom z Orebica na Korculę (i powrót) za samochód i 4 osoby.

Zastosowałem dwie kwoty ujemne:
1. sprzedane EUR, które zostało po przyjeźedzie a uwzględniony był jego koszt zakupu
2. wartość dwóch kartonów wina przywiezionego do Polski, zużywanego przez prawie pół roku (ja nie kupowałem pamiątek i prezentów... ale zapewne to można byłoby odliczyć)

Jeszcze jedna uwaga: koszty wyjdą różne zależnie od odległości w Polsce i Cro plus zwiedzanie... oraz zależności od ilości dni pobytu i ilości osób w samochodzie, bo wtedy będzie mniejszy udział tych kosztów...

Pozdrawiam
Józek

P.S.
Ja tak szybko to wyliczyłem bo miałem gotowe dane :wink:

P.S.
Acha i nie uwierzycie ale pochwalę się, że wyszło mi 62,97zł ale nie będę się tłumaczył jak to osiągnąłem i cała rodzina jeszcze przytyła :wink:
Przy dodaniu 2 dni w trasie, wyszłoby jeszcze mniej... a to też są wakacje :)
My byliśmy w Cro w szczycie sezonu (sierpień) a poza nim ceny mogłyby być na kempingu może o 20% niższe, we wrześniu tańsze byłyby owoce ale to stanowiłoby raczej poniżej 10% wszystkich kosztów, bo ceny polskiej żywności i paliwa nie zmieniały się...
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 21.06.2005 21:01

podliczyłem na 5 osób 10 dni tak mniej więcej,
paliwo(szybkajazda) :wink: ,nalepki,autostrady,apartamenty,śniadania,obiadokolacje,wycieczki,lody,wino,piwo,owoce,słodycze,pamiątki,przekąski,obiad w Dubrowniku,3 obiady koło Omisa, holowanie auta za złe parkowanie w Omisu,spacery z dziećmi po deptaku w Omisu :wink: ,i cuzamen do kupy wyszło około 160 zł osoba 8O
Midas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 22.06.2005 14:37

U mnie to wyszło następująco :
6000/14/4=107 zł

pozdrav :arrow:
JARUT
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) JARUT » 22.06.2005 21:09

"Platon" zapomniałeś się wpisać w ankiecie jako że w przedziale
150 - 175 nikt się nie wpisał :roll: Chyba trzeba powołać KOMISJE
ŚLEDCZO - LUSTRACYJNĄ :D :D :D
U mnie planowane koszty przy skromnym pobycie 2 osób i 20 dniach wczasów to 100 zł/ osobodobę
miro
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miro » 09.07.2005 10:41

2200/10/2.5=88

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone