Ja pamiętałem o kosztach zakupu napojów i żywności zabieranych na drogę i zużytej docelowo, koszty winietek, paliwa, autostrad, ubezpieczenie assistance i od kosztów leczenia. Koszty promu i wejść do parków narodowych również uwzględniłem (a to akurat trochę zaciemni obraz ale plus minus 10 % )
Nie uwzględniałem "środków trwałych" czyli wyposażenia namiotu i samochodu, które były lub będą wykorzystywane w przyszłości.
Jako ilość dni przyjąłem liczbę noclegów w Cro... bo dojazd bez noclegów.
Czyli 16 noclegów, 4 osoby, przejechane 3000km, paliwo ON (start i powrót z pełnym bakiem)... trasa bez Austrii i przez Plitvice - Knin.
Z dodatkowych istotnych wydatków tylko wstęp na wodospady Krka i bilety na prom z Orebica na Korculę (i powrót) za samochód i 4 osoby.
Zastosowałem dwie kwoty ujemne:
1. sprzedane EUR, które zostało po przyjeźedzie a uwzględniony był jego koszt zakupu
2. wartość dwóch kartonów wina przywiezionego do Polski, zużywanego przez prawie pół roku (ja nie kupowałem pamiątek i prezentów... ale zapewne to można byłoby odliczyć)
Jeszcze jedna uwaga: koszty wyjdą różne zależnie od odległości w Polsce i Cro plus zwiedzanie... oraz zależności od ilości dni pobytu i ilości osób w samochodzie, bo wtedy będzie mniejszy udział tych kosztów...
Pozdrawiam
Józek
P.S.
Ja tak szybko to wyliczyłem bo miałem gotowe dane
P.S.
Acha i nie uwierzycie ale pochwalę się, że wyszło mi 62,97zł ale nie będę się tłumaczył jak to osiągnąłem i cała rodzina jeszcze przytyła
Przy dodaniu 2 dni w trasie, wyszłoby jeszcze mniej... a to też są wakacje
My byliśmy w Cro w szczycie sezonu (sierpień) a poza nim ceny mogłyby być na kempingu może o 20% niższe, we wrześniu tańsze byłyby owoce ale to stanowiłoby raczej poniżej 10% wszystkich kosztów, bo ceny polskiej żywności i paliwa nie zmieniały się...